G-fit

G-fit
Westhoek Turncentrum
Share this fundraiser

Een unieke sportaccommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Buitengewoon sportonderwijs

74 donations
13%
€16,842 of €125,000 raised

Een unieke accommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Dit kan gaan over een fysieke, psychische, mentale beperking maar ook over een visuele of auditieve beperking. Iedereen moet in een aangepaste accommodatie kunnen bewegen, net zoals u en wij naar een fitnesszaal zouden gaan, moeten mensen met een beperking daar ook de kans toe krijgen. Alle toestellen worden op maat afgesteld zodat ook een rolstoelgebruiker die kan gebruiken. Een interactieve wall zal ervoor zorgen dat mensen met autisme, met een verstandelijke beperking, dementie,…geprikkeld worden aan de hand van vormen, kleuren, geluiden,… om het in mensentaal misschien makkelijker te zeggen wij gaan voor “buitengewoon sport(onderwijs)”

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 04/11/21
Viewed 4484x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Westhoek Turncentrum

Fundraiser organised by:

Westhoek Turncentrum

Westhoek Turncentrum

74 donations
13%
€16,842 of €125,000 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 04/11/21
Viewed 4484x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

In the media

TURNCENTRUM VOOR MENSEN MET BEPERKING REKENT OP CROWDFUNDING

21 Jan 2022

Vandaag is het nieuw project van Westhoek Turncentrum in Ieper voorgesteld. Het wordt een unieke accommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met eender welke beperking.

"Deze unieke accommodatie in België komt er omdat ook mensen met een beperking recht hebben op beweging. Er zijn voor deze mensen te weinig mogelijkheden de dag van vandaag", zegt Ruth Develter, bestuurslid Westhoek Turncentrum.

Focus WTV

Turnkring Vlamertinge bouwt zaal voor G-sporters met steun van acteur Peter Bulckaen: “Alle hulp is welkom want we staan zelf in voor het financiële luik”

10 Dec 2021

VLAMERTINGE - De mensen van Westhoek Turncentrum hebben het hart duidelijk op de juiste plaats: de vereniging wil in Vlamertinge met hoofdzakelijk eigenen middelen een sporthal bouwen voor mensen met een beperking. Om toch niet met een jarenlange hoge afbetaling te moeten afrekenen, is de organisatie op zoek naar geld via een crowdfunding. De turnvereniging strikte acteur Peter Bulckaen voor een promotiefilmpje. 

HLN

Turnclub Vlamertinge zamelt geld in voor aparte sporthal voor mensen met beperking: “Ze zijn snel overprikkeld of schamen zich tussen andere sporters”

30 Nov 2021

In Vlamertinge, bij Ieper, zamelen het Westhoek Turncentrum en turnkring Vlamertinge geld in voor een sporthal die alleen bedoeld is voor mensen met een beperking. Ze willen dat iedereen op zijn eigen manier kan bewegen en vinden het erg belangrijk dat ze dit gescheiden kunnen doen van andere sporters. De eerste steen van de sporthal zal gelegd worden in juni.

VRT NWS
Other fundraisers in: Medical Sport Education
Report abuse