Overstomingen in Pakistan

Overstomingen in Pakistan
Partager cette campagne via:

De zware overstromingen in Pakistan, die worden veroorzaakt door moessonregens, zijn de ergste in 30 jaar. Help ons Helpen!

 

Faire un don Soyez les premiers à soutenir cette campagne !

De zware overstromingen in Pakistan, die worden veroorzaakt door moessonregens, zijn de ergste in 30 jaar. Premier Shehbaz Sharif zei maandag tijdens een bezoek aan het getroffen gebied in het noorden van het land dat de verwoestende regenval "ongekend" is.

De gevallen hoeveelheid regen in heel Pakistan is volgens de meteorologische dienst twee keer hoger dan gebruikelijk. In de provincies Beloetsjistan en Sindh is vier keer meer regen gevallen dan gemiddeld in de afgelopen dertig jaar. Sinds juni is in Padidan (Sindh) meer dan 1,2 meter regen gevallen. Dat maakt van Padidan de natste plaats van het land.

Tientallen miljoenen mensen zijn door de overstromingen getroffen en velen zijn gevlucht. Al meer dan duizend mensen zijn omgekomen sinds de seizoensregens in juni begonnen. Doordat rivieren buiten hun oevers traden zijn talloze huizen, bruggen en wegen verwoest. De minister van Klimaatverandering sprak eerder al van een catastrofe van epische omvang. "Wat we nu zien is een oceaan van water die hele districten onder water zet. Dit is verre van een normale moesson", zei Sherry Rehman maandag tegen AFP.

De regering heeft de noodtoestand afgekondigd en om internationale hulp gevraagd.  Pakistan heeft ook het leger ingeschakeld om te helpen. Met helikopters wordt geprobeerd mensen in moeilijk bereikbare gebieden in veiligheid te brengen. 

Ergste overstromingen tot nu toe

 

De Britse koningin Elizabeth heeft vol verdriet gereageerd op de overstromingen in Pakistan, onderdeel van het Gemenebest. "Ik ben diepbedroefd om te horen over het tragische verlies en de verwoesting die door overstromingen in Pakistan zijn veroorzaakt", schrijft de Queen in een brief aan de president van het land. "Mijn gedachten zijn bij degenen die getroffen zijn en bij iedereen die onder deze moeilijke omstandigheden de herstelwerkzaamheden ondersteunt."

De overstromingen van dit jaar zijn vergelijkbaar met die in 2010, de ergste tot nu toe. Toen stierven meer dan 2000 mensen en stond bijna een vijfde van het land onder water. Eerder dit jaar kampte Pakistan nog met enorme droogte en een hittegolf met temperaturen tot 51 graden.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 30/08/22
Vu 423x

Campagne organisée par:

Arfan Saber

Arfan Saber

 

Faire un don Soyez les premiers à soutenir cette campagne !

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 30/08/22
Vu 423x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue