Meer meisjes naar school in Marokko (dorpen)

Meer meisjes naar school in Marokko (dorpen)

Nog steeds gaan er weinig meisjes naar school in de dorpen van Marokko. Er is geen geld voor en de ouders zien het nut niet

 

Faire un don Soyez les premiers à soutenir cette campagne !

Marokko heeft zoals vele vroegere koloniën te maken met een onderwijs systeem dat een erfenis is van de koloniale periode en ongeschikt voor de huidige behoeften van het land. Daarnaast is het onbetaalbaar voor de armen in de achtergestelde gebieden. Als er dan iemand naar school wordt gestuurd in een gezin is het een jongen. Dit zorgt ervoor dat ongeveer 90% van de vrouwen/meisjes in de achtergestelde gebieden analfabeet is. Zij worden thuis gehouden om mee te helpen in het huishouden.

 

Daarnaast reserveert het Marokkaanse overheid weinig tot geen budget voor onderhoud en inrichting van de scholen. Dit heeft er voor gezorgd dat vele schooltjes in de rurale gebieden verkeren in een heel slechte staat van onderhoud, vaak ontbreekt het aan essentiële zaken zoals sanitaire voorzieningen, veiligheid om de school, speelruimte en gedegen schoolmateriaal.

 

Door deze verzamelingsactie, willen we graag in een het dorp waar ik geboren ben in Marokko ervoor zorgen dat er in ieder geval betere omstandigheden zijn op de school; speelruimte, schoolmateriaal, sanitaire voorzieningen en veiligheid.

We willen stimuleren dat meisjes lekker naar school gaan, door met ouders in gesprek te gaan en heb te overtuigen hoe belangrijk het is. We hebben daar wel geld voor nodig. Steun jij ons met dit project, we zullen ter plekke de mensen voorzien van hetgeen ze nodig hebben en hier fotos en videos van maken. Doneer en geef deze meisjes een toekomst. 

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 15/01/24
Vu 89x

Campagne organisée pour:

Hajar coaching voor Marokkaamse meisjes

Hajar coaching voor Marokkaamse meisjes

Campagne organisée par:

MALIKA HAJAR

MALIKA HAJAR

 

Faire un don Soyez les premiers à soutenir cette campagne !

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 15/01/24
Vu 89x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Maroc Éducation
Rapporter un abus