Help Wunderkammer Gent

Help Wunderkammer Gent
Jennifer Kesteleyn

Wunderkammer Gent zoekt een broodnodige nieuwe thuis en jij kan hierbij helpen.

 

Op 1 juli 2020 zag Wunderkammer Gent het levenslicht na de eerste lockdown. Wat begon als een pop-up avontuur om, enerzijds te overleven in de corona-periode en anderzijds om unieke tweedehands objecten aan te bieden, evolueerde al snel naar een permanent verhaal. Dit met dank aan de vele lieve klanten die de winkel groot hebben gemaakt. 

Helaas komt er, veel te snel, een einde aan dit mooie verhaal. Begin januari 2024 bereikte me immers het vreselijke nieuws dat het gebouw waarin de winkel gevestigd is, verkocht is aan een projectontwikkelaar. Deze is van plan om in het gebouw exclusieve appartementen te realiseren én de bestaande winkelruimte significant te verkleinen waardoor deze voor mijn activiteiten onbruikbaar wordt. Helaas is de doorgedreven verappartementisering in grootsteden een veel voorkomend feit en is het als kleine zelfstandige zeer moeilijk hier tegenop te boksen.

In het handelshuurcontract staat er -spijtig genoeg- een clausule dat bij overdracht naar een nieuwe eigenaar, deze het recht heeft om me er uit te zetten. Dit is hoogst ongebruikelijk in een handelshuurcontract. Aangezien de pop-up huur stilzwijgend is overgegaan naar een conventionele handelshuur, zijn er, weinig tot geen, legale middelen om dit aan te vechten. In het verleden heb ik -tevergeefs- geprobeerd deze clausule te laten schrappen maar is dit niet gelukt.

Dus nu sta ik, bijna letterlijk, met mijn rug tegen de muur en heb ik jullie steun broodnodig. Dit niet alleen zodat ik mijn inkomen als kleine zelfstandige niet verlies maar ook omdat ik mijn droomjob niet wil en kan opgeven.

Om het voortbestaan van mijn winkel te kunnen garanderen is de zoektocht naar een geschikt pand reeds een aantal maanden achter de schermen aan de gang. Nu heb ik, na veel zoeken, na het schrijven van een gedetailleerd businessplan en na oneindig veel banken af te lopen, het geschikte pand gevonden én een bank die wil meestappen in dit hoogst ongebruikelijke project. Wunderkammer 2.0 zou herrijzen in een KERKGEBOUW. Meerbepaald de Sint-Theresia van Avilakerk, gelegen aan de Meulesteedsesteenweg 182 en gelukkig nog in het mooie Gentje. Dit is niet alleen een pand met een speciale charme maar ook groot genoeg om de bestaande winkeloppervlakte significant te vergroten. Hetgeen Wunderkammer enkel toegankelijker en nog unieker zou maken. Om dit project te kunnen realiseren heb ik financiële steun nodig. De eigen inbreng moet voldoende groot zijn en dit is een once-in-a-lifetime aankoop, waarvoor ik eerlijkheidshalve, best ook wel wat schrik voor heb.

Maar Wunderkammer ligt me té nauw aan het hart om het niet te proberen. Wunderkammer is veel meer dan een bakstenen winkel. Het zijn de babbels, de lach en de traan, en onze gedeelde liefde voor mooie spullen uit het verleden. Bij de oprichting had ik nooit gedacht dat mijn leven zo’n drastische wending hierdoor zou nemen en ik, letterlijk, mijn levensdoel gevonden heb. Help me om deze droom verder te zetten zodat ik jullie met open armen kan ontvangen en dit in een uniek kader wat écht bij Wunderkammer past.

Zoals altijd, met heel veel liefde,

Wunderkammer Gent

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 13/04/24
Vu 8399x

Campagne organisée par:

Jennifer Kesteleyn

Jennifer Kesteleyn

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 13/04/24
Vu 8399x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Communauté Entreprises
Rapporter un abus