Help Derek en Shirley aan een gouden toekomst

Help Derek en Shirley aan een gouden toekomst

31 Augustus rond de klok van twee uur weten de verkeerde mensen de winkel te vinden. Vastgebonden en bedreigd met vuurwapens

 

Het is zijn passie, goud!

Het start in 2005, als Derek nog maar 17 jaar is. Peter de Knecht, zijn leermeester ziet er wel brood in en neemt hem onder zijn hoede. Al snel blijkt Derek talent te hebben. Van jongs af aan struggled Derek met een forse vorm van dyslexie. Lezen en schrijven is voor hem een probleem, met zijn handen werken kan hij des te beter. Peet weet zijn leerling te inspireren, hem op de vakschool in Schoonhoven te krijgen en leert hem de fijne kneepjes van het vak. Goudsmid ben je niet zomaar.

Zelfstandig ondernemer ook niet maar Derek waagt de sprong als Peter hem zijn gereedschap schenkt wanneer het tijd is voor zijn pensioen. Het stokje wordt doorgegeven en Derek werkt vanuit een ruimte die een oom over heeft. In 2017 nemen Derek en Shirley goudsmederij L'ancar over. Een eerste eigen plek.

Het is Shirley die Derek goed weet aan te vullen in de dingen die ook nodig zijn een bedrijf succesvol te maken. Er wordt hard gewerkt en daarnaast gedroomd. Dit gouden koppel heeft een duidelijke visie. Mooier, groter en een betere locatie. Die wordt gevonden aan de Oostzeedijk Beneden 85B in Rotterdam Kralingen. Met zorg en liefde wordt de nieuwe zaak ingericht. Maar het is niet alleen goud wat er blinkt, het is een grote investering letterlijk en figuurlijk. Keihard werken en veel tevreden klanten. Van trouwringen waar je u tegen zegt, gepersonaliseerde en herinnerings sieraden, recycle werk, de gewone aanpassings- of polijst klusjes, een gouden etiket in samenwerking van Linschoten Gin, noem het op Derek maakt het. Het is een druk bestaan maar heel bewust wordt er ook tijd voor het gezin, elkaar, vrienden en familie gemaakt. De droom komt uit en dan....

Slaat het noodlot toe.

31 Augustus rond de klok van twee uur weten de verkeerde mensen de winkel te vinden. Vastgebonden en bedreigd met vuurwapens worden Derek en Shirley beroofd, op klaarlichte dag aan die mooie, drukke dijk. In twintig minuten wordt de winkel bijna volledig leeg getrokken, vitrines, kluizen weinig blijft bespaard. In deze langste 20 minuten uit Derek en Shirley hun leven zien ze al hun harde werk in rook opgaan. Dit zijn geen kruimeldieven maar boeven die heel goed weten wat ze doen. De angst voor hun leven en de gedachten van een moeder aan haar kind op school doen bij velen de maag omdraaien. De droom wordt besmeurd met een trauma. Er is steun, veel en Derek en Shirley zijn vastberaden de droom nieuw leven in te blazen. Ze houden stevig vast, niet alleen aan elkaar maar ook aan de visie, dat neemt niemand ze af.

Hoe nu verder? Één van de grote vragen tussen al het geregel door, er komt nogal wat bij kijken. De zaak krijgt alle aandacht van de professionals maar doet ook een enorm beroep op Derek en Shirley. Er moet veel geregeld en allerlei soorten emoties komen aan bod. Gelukkig zijn Derek en Shirley 'ongedeerd' gebleven maar een trauma als dit draag je de rest van je leven mee.

Dit mag nooit meer gebeuren!

En dus zijn er ideeën en plannen voor nog meer veiligheid in de winkel. Bijvoorbeeld een sluis bij de ingang die de risico's tot dit soort ongewenst bezoek kan verkleinen. Derek en Shirley moeten veilig verder kunnen werken aan hun droom. Dat kost geld, veel en daar hebben zij jou bij nodig. Middels deze actie willen wij Derek en Shirley een hart onder de riem steken, voor ze opstaan en die steun in de rug bieden om door te kunnen gaan.

Niemand mag van deze droom een nachtmerrie maken! Dit mag geen keerpunt worden na de lange weg die ze hebben afgelegd om te komen waar ze nu staan.

Help jij mee?

Derek en zijn gezin verdienen een veilige toekomst. Dat vind jij toch ook?

Derek met de D van dapper

Shirley met de S van sterk

Laten we dit samen doen, we gaan voor goud!

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 3/09/23
Vu 13030x

Campagne organisée par:

David van Linschoten

David van Linschoten

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 3/09/23
Vu 13030x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Vol / Fraude / Vandalisme
Rapporter un abus