Doneer voor Art Brut, krachtige kunst zonder consessies!

Doneer voor Art Brut, krachtige kunst zonder consessies!
Stichting Art Brut Platform

En voor de makers met hun bijzondere levensverhaal. Zij hebben uw steun nodig. Noodzakelijke kunst die gezien moet worden!

 

In Deventer, op Nieuwstraat 33a is tijdelijk ART BRUT GALERIJ gevestigd met rauwe kunst uit (Oost) Nederland en daarbuiten. Vaak gemaakt door kunstenaars met bijvoorbeeld depressies, autisme, niet aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking, vaak autodidacten die werken vanuit het hart en zich niet bezighouden met de regels in de kunst omtrent technieken of materiaalverbruik.

Het is een persoonlijk initiatief van de Deventer kunstenaars Chris Visser en Marianne de Bakker (atelier Kunstwerkt). ‘Art Brut is kunst zonder concessies, eerlijke kunst die gemaakt móét worden. Niet om de buitenwereld te behagen en niet gerelateerd aan kunstzinnige stromingen.’ Noodzakelijke kunst die gezien moet worden. Daarom begonnen ze spontaan een galerie, in een tijdelijk pand. En is de Stichting Art Brut Platform opgericht met als missie iedereen bekend te maken met Art Brut. Inmiddels hebben ze een groot aantal kunstenaars en liefhebbers aan zich verbonden.

Het streven is nu om eind 2023 door te starten naar een nieuwe professionele maar laagdrempelige galerie te starten, die volledig wordt gerund door vrijwilligers/kunstenaars. Maar daarvoor is geld nodig. Om het pand in te richten en de vaste lasten (deels) te betalen. Het streven is om de goede Art Brut professioneel te presenteren en te verkopen tegen betaalbare prijzen, waarvan een substantieel deel naar de kunstenaar gaat.

Daarom doen we een beroep op u voor een geldelijke bijdrage. En, vergeet vooral niet een keertje bij onze tijdelijke galerie langs te komen om de prachtige kunstwerken te bekijken.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 16/05/23
Vu 1394x

Campagne organisée pour:

Stichting Art Brut Platform

Stichting Art Brut Platform

Campagne organisée par:

Stichting Art Brut Platform

Stichting Art Brut Platform

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 16/05/23
Vu 1394x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Créatif Communauté Art et Culture
Rapporter un abus