Doneer voor Art Brut, krachtige kunst zonder consessies!

Doneer voor Art Brut, krachtige kunst zonder consessies!
Stichting Art Brut Platform

En voor de makers met hun bijzondere levensverhaal. Zij hebben uw steun nodig. Noodzakelijke kunst die gezien moet worden!

 

In Deventer, op Nieuwstraat 33a is tijdelijk ART BRUT GALERIJ gevestigd met rauwe kunst uit (Oost) Nederland en daarbuiten. Vaak gemaakt door kunstenaars met bijvoorbeeld depressies, autisme, niet aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking, vaak autodidacten die werken vanuit het hart en zich niet bezighouden met de regels in de kunst omtrent technieken of materiaalverbruik.

Het is een persoonlijk initiatief van de Deventer kunstenaars Chris Visser en Marianne de Bakker (atelier Kunstwerkt). ‘Art Brut is kunst zonder concessies, eerlijke kunst die gemaakt móét worden. Niet om de buitenwereld te behagen en niet gerelateerd aan kunstzinnige stromingen.’ Noodzakelijke kunst die gezien moet worden. Daarom begonnen ze spontaan een galerie, in een tijdelijk pand. En is de Stichting Art Brut Platform opgericht met als missie iedereen bekend te maken met Art Brut. Inmiddels hebben ze een groot aantal kunstenaars en liefhebbers aan zich verbonden.

Het streven is nu om eind 2023 door te starten naar een nieuwe professionele maar laagdrempelige galerie te starten, die volledig wordt gerund door vrijwilligers/kunstenaars. Maar daarvoor is geld nodig. Om het pand in te richten en de vaste lasten (deels) te betalen. Het streven is om de goede Art Brut professioneel te presenteren en te verkopen tegen betaalbare prijzen, waarvan een substantieel deel naar de kunstenaar gaat.

Daarom doen we een beroep op u voor een geldelijke bijdrage. En, vergeet vooral niet een keertje bij onze tijdelijke galerie langs te komen om de prachtige kunstwerken te bekijken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/05/2023 gestart
1400x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Art Brut Platform

Stichting Art Brut Platform

Actie georganiseerd door:

Stichting Art Brut Platform

Stichting Art Brut Platform

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/05/2023 gestart
1400x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog