Billboard Free Palestine

Billboard Free Palestine

Overal in Nederland laten wij ons horen voor een vrij Palestina, een staakt-het-vuren, een einde van de genocide!

 

Check mijn instagram voor de meest recente updates, foto's en informatie.

DE ACTIE IN EEN NOTENDOP:
Met deze actie, die zichtbaar is in publieke plekken waar niemand om ons heen kan, laten we onze stem horen voor een vrij Palestina. We eisen een staakt-het-vuren, een einde aan de oorlogsmisdaden, een einde aan de genocide. We roepen op om een eind te maken aan de 75-jaar durende onderdrukking en bezetting. Een einde aan een apartheidsregime. We gebruiken onze stem om solidair te zijn en roepen op tot rechtvaardigheid. Zodat iedereen in vrijheid en veiligheid kan leven. Dat iedereen dezelfde (mensen)rechten heeft en dat die rechten ook beschermd worden. Geen groep of persoon uitgesloten.

Met de voortdurende genocide die we live volgen en Nederland die nog steeds geen staakt-het-vuren steunt, maar Israël tot vandaag nog F-35 gevechtsvliegtuig onderdelen wilt blijven leveren waar oorlogsmisdaden mee gepleegd worden, is het van groot belang dat we ons blijven uitspreken. Want het werkt. De druk die we collectief uitvoeren werkt. 

MEDIA:
Wereldwijd is er over deze actie geschreven. Zo zijn er verschillende artikelen en reportages verschenen via The New Arab,Al Jazeera English YouTube / Instagram, Al Jazeera Mubasher Youtube / Instagram, Nieuwsuur, Wear the Peace, TRT Deutsch, TRT Arabi, Alaraby, Parra TV, FunX en andere nieuwssites en platforms.

UPDATE / FINANCIELE UPDATE:
Zie het tabje update hierboven. Vooralsnog zijn we dagelijks t/m 5 mei, ironisch en pijnlijk genoeg op bevrijdingsdag, een uur live.

Resultaten Snelweg Billboards:
Sinds 18 oktober hebben we met 3 uitingen 1400+ uur langs 20+ snelwegen door heel Nederland gehangen. Heel grof (conservatief) gerekend hebben zo’n 4+ miljoen passanten onze boodschap gezien! In werkelijkheid zijn dit er waarschijnlijk veel meer. En nog elke dag zien duizenden passanten in heel Nederland ons. We zijn luid en duidelijk.

Resultaten Wildplak Acties:
Ook zijn er grote wildplakacties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht geweest en kleinere in oa Dordrecht, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Den Bosch, Hoofddorp, en vele andere plaatsen. In totaal zijn 7000+ posters en 20.000+ stickers geplakt. Honderdduizenden passanten incl toeristen, hebben ‘ons’ gezien. (weer zeer conservatief gerekend, dit getal ligt waarschijnlijk dichterbij een paar miljoen passanten)

Online zijn we ook de wereld over gegaan door alle foto’s die gemaakt en gedeeld zijn op socials. Van Brooklyn based DJ’s die op wereldtour zijn tot influencers uit de buurlanden. We worden gespot en gedeeld. 

Posters & Stickers downloaden!
Posters en stickers kan je gratis downloaden en zelf printen + plakken (designs hebben auteurs rechten en mogen niet aangepast worden). Downloaden kan hier:
Posters - 6 verschillende designs
Stickers - 5 verschillende designs

Doneren voor deze actie voor langere zichtbaarheid kan ook via deze pagina. Zo blijven we zichtbaar in de publieke ruimte en laten we zien dat we niet stil toekijken of moe raken. Per dag, gerekend op 1 uur per dag langs een snelweg, kost 50 euro.
 

WAAR LOPEN WE TEGEN AAN / WAAROM KAN NIET ALLES WAT WE WILLEN? 
Er zijn veel richtlijnen, regels en ook beslissingen van andere  partijen die dingen zeer lastig maken. En die te allen tijde kunnen veranderen (niet perse in ons voordeel). Veel mag niet of kan niet (hoe oneerlijk ook). Dat heeft soms ook te maken met holding companies, landelijke en regionale protocollen en dus ook evt. de afhankelijkheid van een moederbedrijf dat elders (buitenland) zit en er een stokje voorsteekt. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan alles en elke beslissing wordt weloverwogen genomen zodat we echt zichtbaar kunnen blijven. En gelukkig heb ik een fijn team met verschillende specialismen dat mij helpt.


HOE DEZE ACTIE BEGON:
Het begon als een reactie op een van de vele uitingen waarin de slachtoffers en vermiste mensen uit Israel bij naam worden genoemd. En daar voelde ik wat bij. Het is natuurlijk terecht dat wij weten wie dit zijn. Het zijn slachtoffers die nooit hadden mogen vallen. Individuen met een identiteit en dromen. 

Hoe zit dat dan met de Palestijnse slachtoffers? Palestijnen worden al jarenlang gedehumaniseerd en in nummers genoemd, bijna nooit als individu met een naam en dromen. Ze leven in een openluchtgevangenis en zijn al jaren (75+ jaar) slachtoffer van onderdrukking, bezetting en geweld. Al jarenlang worden mensen op brute wijze hun huis uitgezet. Willekeurig opgepakt en vast gezet zonder uitzicht of eerlijk proces. En al jaren leven zij in de angst om vermoord te worden, wat helaas te vaak is gebeurd. En sinds 7 oktober is geen van hun het leven zeker. Oorlogsmisdaden en genocide worden gepleegd door de staat Israel. Het is een apartheidsregime waar per direct een einde aan moet komen. Ik kon dus alleen maar denken, waar is het geluid voor de Palestijnen op deze zeer zichtbare plek?

Wat voor mij ook schuurde aan die vele uitingen langs de snelweg was dat het leed, verdriet en verlies van de Joodse en Israelische community bewapend wordt om daarmee de oorlogsmisdaden, die as we speak uitgevoerd worden door Israel, te rechtvaardigen. Het is misselijkmakend hoe een community en hun verdriet gebruikt worden als propaganda. Iets waar veel Joodse communities wereldwijd zich ook over uitspreken en tegen protesteren. 

Ik kon wederom alleen nog maar denken dat tegenover die uitingen een ander geluid moest komen. 

Er moest op diezelfde plekken geluid komen van de andere kant. Een duidelijke boodschap. De boodschap van een vrij Palestina. Een boodschap die eist dat de genocide en de oorlogsmisdaden die Israël as we speak uitvoert stoppen en dat er een eind komt aan decennia lange onderdrukking en apartheid. Een vrij Palestina. Dat betekent vrijheid en veiligheid voor iedereen ongeacht afkomst of religie. Een vrij Palestina. Dat is de boodschap.

Zoals je nu wel doorhebt, kunnen er wat mij betreft veel emoties en gedachtes naast elkaar bestaan. En dat mag, maar is soms heel lastig navigeren. Ik zie dan ook dat er haatdragende narratieven ontstaan die gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Het geweld tegen de Palestijnse community buiten Palestina groeit, maar ook het anti-semitisme en het geweld tegen de Joodse community groeit. En dat is beide een zeer kwalijke en gevaarlijke zaak waar we ons ook tegen uit moeten spreken. We hebben niet meer haat nodig, niet nog meer onnodig en onzinnig geweld, maar verbroedering. En dat wil ik dan ook duidelijk hebben: haat heeft hier geen plek. 

Ok, back to my point. Er moest wat mij betreft dus een ander, duidelijk geluid komen op die plekken. En in een soort opwelling ben ik dat gaan opzetten. Mijn bedoeling: 1  billboard voor 1 uur… fast forward 24 uur en het was op z'n zachtst gezegd een beetje uit de hand gelopen. En nu zijn we hier. Het laat zien dat zo ontzettend veel mensen begaan zijn met de Palestijnen en zich uitspreken over het onrecht en niet stil toekijken hoe een genocide voor onze ogen voltrekt.
 
Nog een belangrijke note: Naast zichtbaarheid ook mensen bereiken die misschien nu nog anders denken
Met deze actie hoop ik, naast dat we de druk op kunnen voeren, ook dat we mensen bereiken die misschien nog onverschillig zijn, nog niet niet inzien wat er gebeurt, mensen die het heel spannend vinden, mensen die om welke reden dan ook nog zoekende zijn. Die groep is namelijk heel groot. Daarnaast is er een grote groep mensen die niet bereikt wordt op manieren die voor vele van ons zo duidelijk en belangrijk zijn; het activisme. Die manieren en activisme kunnen nu nog zelfs aversie oproepen om welke reden dan ook, en daar hoeven we het niet mee eens te zijn, maar het is wel wat er gebeurt. En juist nu hebben we iedereen nodig. Daarom is toegankelijkheid en een bepaalde tone of voice belangrijk. Want jij en ik, wij, hoeven niet meer bereikt te worden. Wij willen ons al laten horen en dat lukt ook goed! Maar wij zijn niet de enige die druk kunnen opvoeren. En het liefst zien we dat iedereen zich kan, gaat en durft uit te spreken. We hebben iedereen nodig.

Dankjulliewel
Het is hartverwarmend hoe wij samen zo ontzettend veel kunnen bereiken en nog zoveel meer gaan bereiken. Want we doen het echt samen. #CeasefireNow #StopTheGenocide #EndTheOccupation #FreePalestine #ReleaseAllTheHostages

En onthoud: wees lief voor elkaar! 

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 18/10/23
Vu 49602x

Campagne organisée par:

Carolien Nieuweboer

Carolien Nieuweboer

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 18/10/23
Vu 49602x
Widget du site web
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Calamité
Rapporter un abus