Zelfgekozen levenseinde, recht op zelfbeschikking en hulp daarbij

Zelfgekozen levenseinde, recht op zelfbeschikking en hulp daarbij
Alex Schot

Wij zijn geen eigendom van de staat, wij moeten zelf kunnen beslissen wat wij met ons lichaam en leven doen.

 

Beste Mensen,

Volgens het openbaar ministerie heb ik aan mensen in nood een laatste wil middel verstrekt uit humanitaire en idealistische overwegingen. Zoals u zult begrijpen wil ik, gezien het nog lopende onderzoek hier niet te veel over uitweiden. 

In de ochtend van 20 Juli werd mijn voordeur opengebroken door een arrestatieteam. Die hebben mij zonder uitleg en zonder dat ik mij mocht aankleden meegenomen naar het politiebureau in Eindhoven. Ik heb daar 4 dagen in isolatie vastgezeten onder erbarmelijke omstandigheden voordat ik overgeplaatst werd naar een gevangenis in Scheveningen waar ik nog eens 3 dagen in een isolatiecel heb moeten doorbrengen. Vervuild zonder niet eens een schone onderbroek te krijgen, zonder lopend water en zonder wondverzorging heb ik deze 7 dagen moeten doorbrengen. Daarna ben ik overgeplaatst naar een gemeenschappelijke afdeling binnen de gevangenis waar ik bijna 4 maanden heb vastgezeten voordat ik uiteindelijk thuis onder strenge voorwaarden mijn proces mocht afwachten. Nog nooit heeft iemand in Nederland op de gronden waar ik van word beschuldigd zo lang vastgezeten. 

Ik word verdacht van overtreding van de geneesmiddelenwet, hulp bij zelfdoding en witwassen. Volgens het OM zou ik een antibraakmiddel hebben verstrekt. Dit middel is in de meeste landen (Verenigde staten, Griekenland, Portugal, Spanje) vrij verkrijgbaar, en in Nederland ook tot 2014. Ook middel X is een legaal middel dat vrij verkrijgbaar is voor particulieren, echter heeft de overheid enkele jaren geleden een kartel opgezet met de chemische leveranciers in Nederland om het zo buiten ons bezit te houden. Dat de overheid onze zelfbeschikkingsrechten ontneemt en barrières opwerpt is in strijd met de Rechten van de Mens.

Een van de dingen dat aangevoerd wordt door het OM, is dat ik, over een periode van 4 jaar, 55 duizend omzet op mijn rekening zou hebben ontvangen en zo wordt het beeld geschetst dat waarvan ik word verdacht een financiële motivatie zou hebben.  Ik kom door mijn beschermd wonen indicatie in aanmerking voor bijzondere bijstand. Had ik in die 4 jaar deze uitkering genomen dan had ik een bedrag van over 57 duizend ontvangen, zonder risico, werk/solliciteren of een celstraf en vervolging. Ik had op het moment van mijn arrestatie minder dan €500 euro op mijn rekening. Ik heb geen vermogen en geen dure bezittingen zoals een woning of auto. Mijn duurste bezitting is mijn fiets. 

Hulp bij zelfdoding is volgens de huidige wetgeving strafbaar. Een mogelijke motivatie hiervoor wordt in onderstaande link naar het 1Vandaag artikel goed verwoord. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/een-zelfdoding-kost-de-maatschappij-28-miljoen-euro-113-wil-meer-aandacht-voor-preventie/

Hier moet een einde aan komen. Wij zijn geen eigendom van de staat, wij moeten zelf kunnen beslissen wat wij met ons lichaam en leven en levenseinde doen. Een ander zijn geloof zou ook niet op ons moeten kunnen worden opgelegd of opgedrongen zoals dat nu gebeurt. Iedereen heeft een (schijn)recht op zelfbeschikking. 

Zoals u zult begrijpen heeft de arrestatie en de hechtenis van vier maanden mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Daarom heb ik besloten om mij tot u te wenden voor financiële hulp. Ik ben de mogelijkheden aan het onderzoeken voor verdere juridische stappen en om een zaak aan te spannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Zelfbeschikking is een mensenrecht! Als menselijkheid gestraft wordt, dan weet je dat er iets mis is met de huidige regelgeving. 

Elke bijdrage is welkom. Wilt u alsjeblieft mijn actie in uw netwerk kenbaar maken en zo veel mogelijk delen. Dank je wel. Veel liefs en gezondheid voor u en de mensen om u heen. Alex

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19/01/2022 gestart
8662x bekeken

Actie georganiseerd door:

Alex Schot

Alex Schot

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19/01/2022 gestart
8662x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog