Veroordeeld voor een cartoon??!! Steun het satirische blad 'tScheldt

Veroordeeld voor een cartoon??!! Steun het satirische blad 'tScheldt

Een medewerker van 'tScheldt werd veroordeeld voor 1 satirisch artikel en 1 cartoon...

 

Onthoud 27 februari 2024. Dat is de dag dat een rechtbank in Mechelen een partner van 'tScheldt veroordeelde tot 6 maanden gevangenis met uitstel voor de publicatie van 1 cartoon en 1 artikel over Open Vld politica Zelfa Madhloum.

Naast de celstraf komt er nog een 9.000 euro aan boetes en schadevergoedingen bij.

De partner van ‘tScheldt heeft het artikel niet geschreven en de cartoon niet gemaakt. Hij werd veroordeeld omdat hij volgens de rechtbank de verspreiding had kunnen voorkomen (hij bezit het IT-bedrijf dat ’tScheldt faciliteert).

De rechtbank oordeelde dat ‘tScheldt een ’Westerse' foto had moeten nemen van Zelfa Madhloum om een cartoon rond te bouwen, in plaats van een foto van Madhloum in een Islamitisch kleed, een foto die zij zelf had gemaakt, van zichzelf, om zichzelf te promoten in een TV-serie.

Wij verzetten ons tegen dit soort van interpretatieve justitie waarbij iemand die geen artikel of cartoon maakt kan veroordeeld worden voor wat iemand anders bij een cartoon denkt of op sociale media schrijft.

De veroordeling houdt het volgende in: ‘tScheldt publiceert morgen een cartoon. 99 mensen lachen met de cartoon. 1 iemand kan er niet mee lachen. Hij maakt een opmerking op sociale media gekoppeld aan de cartoon. Iemand anders interpreteert de opmerking als ’haatdragend vanuit een racistisch perspectief'. Dan kan de verantwoordelijke van de IT-afdeling van 'tScheldt naar de gevangenis omdat hij de initiële cartoon niet van het internet haalde.

Welkom in het nieuwe België.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/02/2024 gestart
1112x bekeken

Actie georganiseerd door:

J. Wolf

J. Wolf

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/02/2024 gestart
1112x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog