Van het ene noodlot naar het andere noodlot.

Van het ene noodlot naar het andere noodlot.
Deel deze actie

Vanaf 2005 hebben wij in moeilijke situaties gezeten betreft gezondheidsproblemen. Waardoor ons leven al jarenlang stilstaat.

0 donaties
€ 0 van € 30.000 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Beste allemaal,

Bedankt dat u op mijn verhaal klikt en bereid bent om mijn verhaal te willen lezen (leestijd 10 min).

Ik ben Francin 38 en ik woon samen met mijn zoons A en D 17. Ik deel namen van mijn zoons niet (omdat mijn zoons dat beiden niet willen). Dat is ook de reden waarom ik een oude foto deel, waar ons leven drastisch veranderd is. 

Het is voor mij best wel lastig om hulp te vragen. Omdat ik meestal zelf wel een oplossing probeer te vinden. Maar omdat wij nu al jarenlang van de ene vicieuze cirkel overgaan naar de andere. En als ik deze eindelijk doorbroken had. Dan kwamen wij weer in een andere cirkel terecht betreft gezondheidsproblemen. 

Dat is dan ook de reden waarom ik een crowdfunding start, omdat ik deze cirkel lastig doorbreken kan.       Ik zit nu mede door deze situaties al 15 1/2 jaar thuis, wat mij echt tegenstaat. 

Noodlot 1                        

Ik begin bij het begin, mijn ex ik zijn in 2004 ouders geworden van onze zoons. Wij waren jong maar wij hadden onze zaken op orde en werkten beiden. Het eerste jaar ging alles goed wij genoten van het ouderschap, totdat D na 13 maanden heel ziek werd met kerst. 

Na 2 dagen werd D opgenomen, maar na 2 dagen was er geen verbetering. Waardoor hij op oudejaarsavond 05/06 werd opgenomen op de ic in Amsterdam. Daar bleek dat het goed mis was met D, en dat hij direct aan de dialyse had gemoeten. Want hij had een hersenvliesontsteking, in combinatie met een zeldzaam dodelijk bloed virus HUS. D kwam in een medische molen terecht waar je u tegen kon zeggen.

D heeft vaak tussen leven en dood geleefd. Omdat D veel complicaties heeft gehad waarvoor hij ook geopereerd moest worden. Maar door de HUS waren zijn nieren beschadigd, waardoor D aan de dialyse moest. In het begin was het om de dag, maar dat werd al snel dagelijks. 

Wat echt een opgave was. Want de dialyse was ook in Amsterdam, en wij woonden Lelystad. A heeft een lange tijd bij opa en oma gewoond (vader), omdat wij veel in het ziekenhuis waren. Want ook in 2007 ging het een lange tijd weer niet goed met D. Waardoor hij 10 maanden in een kinderhospice moest verblijven.

De werkgever van mijn ex deed bij week 1 al moeilijk, en dat eindigde bij de rechter. Na een aantal maanden zat hij zonder baan en in de zw (afgekeurd in 09). Mijn werkgever had er begrip voor, maar ik deed mijn laatste jaar bbl opleiding. Dus ik moest sowieso na een aantal weken weer aan het werk. 

Maar doordat ik een paar weken gemist had kon ik pas half jaar later examen doen. Waardoor ik een half jaar langer een leerling loon had. En de reiskosten naar het ziekenhuis toe waren ook hoog. Waarvan wij maar een klein deel van terug kregen. 

Alles bij elkaar zorgde ervoor dat wij in 2006 een lening zijn aangegaan. Omdat wij teveel kosten hadden, en minder inkomen doordat mijn ex thuis zat. En wij daardoor moeite hadden om onze rekeningen te betalen.

Een lening aangaan ging niet makkelijk. Omdat de vorige bewoners schulden bleven maken op ons huisadres. Wij hebben 7 jaar lang deurwaarders voor hun aan de deur gehad. Dus wij kregen vanaf iedere bank een afwijzing (zelfs een mobiel abb of wat dan ook duurde weken). 

Uiteindelijk hadden wij een bank kunnen vinden die dat wel deed. Maar wij moesten wel een contract aangaan tot aan 2035. En van de 16700 wat er op papier stond bleef er 10500 van over. Omdat er ook een verzekering bijzat anders konden wij de lening niet aangaan. Maar we hadden geen andere opties. 

Ik zou na het behalen van mijn diploma meer verdienen. Waardoor de lening in 3 jaar tijd afgelost had kunnen zijn. Dus wij zijn de lening aangegaan en kochten een auto op lpg. Waardoor wij maandelijks weer geld overhielden. En de rest van de lening hebben wij het een tijd kunnen volhouden. 

Daarna werd het weer lastiger. Want ondanks dat ik een leidinggevende functie had voor het behalen van mijn diploma in 2007. Kreeg ik een 4 uren contract, waardoor ik elders als chef-kok ben gaan werken. Dat ging allemaal goed totdat D geopereerd moest worden. En ik vroeg dat er rekening gehouden kon worden met het rooster. En er vragen kwamen vanaf de baas, waardoor ik wat over de situatie heb uitgelegd. 

De week erop was ik 2 dagen ziek. En toen ik belde dat ik weer kon komen werken. Kreeg ik te horen dat ik niet meer hoefde te komen. Dus ook ik kwam toen thuis te zitten. Omdat ik het niet kon opbrengen. Om weer elders van alles te moeten veranderen, en 50 a 70 uur per te werken. En dat ik na een aantal maanden weer wat anders kon zoeken. 

Maar rondom D ging het toen ook niet goed. Alles bij elkaar het was het gewoon teveel na 2 jaar. Gelukkig kreeg hij in okt 2008 een donornier. Een paar maanden erna zijn mijn ex en ik gescheiden. Ik maakte toen al enige tijd sieraden. En ik wou graag iets voor mezelf beginnen.

Noodlot 2

Maar toen kwam noodlot nr 2 de hoek om kijken. Ik reed op de brommer en ik ben toen afgesneden door een auto. Met geluk ben ik niet onder de tegemoetkomende bus terecht gekomen. 

Ik had toen voornamelijk last van pijnklachten en het herstel verliep moeizaam. In 2008 was er ook bij ons ingebroken, waardoor A en ik geen nachtrust meer hadden. Want A had de dief gezien op zijn kamer, en ik stond bij ieder geluidje beneden. 

Dat was dus ook niet echt goed voor mijn herstel. D zat ook buiten de stad op school, waardoor ik heel veel onderweg was. En ik lichamelijk ook nooit echt rust had. Fysio en fysiosport pakte mede daardoor niet goed uit. Want ik kreeg er alleen maar meer ongemakken van. 

Pas na 2 jaar lukte het mij om te gaan sporten. En na een jaar ben ik er weer bovenop gekomen. Maar omdat A en ik alsnog geen goede nachtrust hadden, was verhuizen de beste optie. En in januari 2013 konden wij verhuizen.                                                                                                                                  

Noodlot 3    

Wij hoopte op een nieuwe start, maar wij wandelen rechtstreeks noodlot nr 3 binnen. Na 3 maanden werden A en ik om de haverklap ziek, en vaak echt flink ziek ook. Want wij hadden vaak last van astma en bronchitis. De klachten waren soms zo erg, dat wij meerdere malen een longontsteking hebben gehad. 

A zat geregeld thuis omdat hij niet naar school kon. Hij deed ook aan voetbal 3 dg in de week, maar door de klachten moest hij stoppen. Sporten ging mij ook niet meer echt goed af. Dus wij hadden echt flinke last van de klachten. 

De oorzaak was dat wij binnen 3 maanden, last hadden van lekkages door de gehele woning. Waardoor de woning heel vochtig was. Maar ook de schachten in de muren waren niet in orde. Waardoor de woning snel vochtig was, en er geregeld schimmel was. Maar ook onze kleding en schoenen raakte meerdere malen beschimmeld. Vanaf 20 graden voelde de woning aan als een sauna.

Maar wij woonden ook hoog, iedere keer al die trappen op en af. Daardoor werden onze klachten soms erger, of lokte het een aanval uit. Maar D en A kregen op den duur ook last van hardnekkige huidproblemen zoals schimmel. 

En A en ik sliepen door alle klachten weer jarenlang heel slecht. Waardoor verhuizen de enigste optie was. Want ondanks vele werkzaamheden aan de woning. Bleef de woning vochtig, wat voor ons alleen maar klachten uitlokte. Dus de woning was voor ons geen doen, om in te blijven wonen. 

Ik had 9 inschrijvingen in verschillende steden, waardoor ik dagelijks op loot woningen reageerde. Een inschrijving in Lelystad had ik niet. Omdat het plan was om min 9 jaar in de woning te blijven, en dan Lelystad te verlaten. Waardoor wij eind 2017 onze geboortestad Lelystad hebben verlaten. Wij hoopten in Gouda wel een echte nieuwe start te maken. En dat ik eindelijk voor mezelf kon gaan beginnen. Want door de gehele situatie kwam het maar niet van de grond.                                                                

Noodlot 4

Wij zaten al een aantal weken in Gouda maar ik moest onze oude woning nog opleveren. Het zat direct tegen want wij waren 5 min bezig, en ik ben toen buiten keihard gevallen. Waardoor ik nog steeds veel lichamelijke klachten heb. 

Ik heb schade in mijn schouder wat helaas te laat is ontdekt. Waardoor operatie niet meer mogelijk is. Wat ervoor zorgt dat ik last heb van veel krachtverlies maar ook pijn en bewegingsbeperking. Met name in de nek, schouder, arm, oksel en hand. Mijn nek en hals nemen het heffen van de arm over. Waardoor ik veel spanning heb in de nek en hals. Daardoor heb ik last van veel spanning in de kaken maar ook aangezichtspijn.

3 vingers hebben een afwijkende stand. Daardoor moet ik alles met mijn wijsvinger en duim doen. Ik heb last van de heupen/bekken gebied. Lopen, zitten en staan gaat daardoor ook niet. Maar ik heb daardoor flinke klachten in mijn r voet. Mijn grote teen is scheefgegroeid waardoor ik 2 1/2 maat groter aan moet. En mannenschoenen omdat deze breder zijn. Maar ook andere klachten door uitstralende pijn en door compenseren. 

Alles bij elkaar gaat het om veel klachten. Het grootste nadeel is dat ik rechts ben en alle klachten rechts zijn. Waardoor ik lichamelijk best wel beperkt ben, omdat ik vrij weinig met links deed. Dus ik ben echt wel afhankelijk van mijn rechterkant.    

In sep/okt 2018 zou ik met de revalidatie beginnen. Maar doordat D toen door oververmoeidheid thuiszat. Kon ik mijn revalidatie maar niet starten. Omdat hij ook een verstandelijke beperking heeft en toeziend oog nodig heeft. Waardoor 3 maanden revalidatie 3 dg in de week gewoon niet ging lukken. En dat is tot op heden nog niet gelukt(ook een te lang verhaal om te moeten delen wat de problemen zijn). 

In september 2020 kreeg ik een traject aangeboden bij de fysio. In de hoop dat ik na een tijdje zelf weer kon sporten. Maar na 7 maanden ben ik ermee gestopt. Omdat ik een knieblessure had opgelopen tijdens het oefenen. En ik daar nog steeds voor geopereerd moet worden. 

Onze hulpvraag  

Ik heb de verwijzing van mijn revalidatie al enige tijd liggen. En ik zou graag dit jaar willen starten. Maar ik rijd schakel wat erg overbelastend is. 

Met name voor mijn schouder, nek, arm, hand en l knie. Als ik b.v. door meer afspraken heb moeten rijden. Dan heb ik daardoor ook meer behandelingen voor nodig. En zo gaat het al jarenlang. Waardoor ik ook niet aan mijn andere klachten toekom. Ik zou graag een automaat willen kopen. Omdat het probleem van de schouder een groot minpunt is. Het lokt teveel andere klachten uit. 
                                                              In 2019 heb ik 2 keer van auto moeten wisselen daardoor. Omdat ik meer last kreeg van mijn klachten door de auto. Enkel was mijn budget toen niet hoog genoeg om een automaat te kopen. En omdat de auto was verkregen door stichtingen. Kon ik ook geen oudere auto kopen hun vanwege hun regels.         
                                                  Waardoor ik een schakel heb gekocht waarin ik beter in zat. Helaas zat het ook iedere keer tegen om zijn zorgkosten vergoed te krijgen. Het kleine deel wat ik terug kreeg moest ik weer terugbetalen. 

Waardoor ik zelf geen automaat heb kunnen kopen. Omdat er altijd al zorgkosten zijn geweest. Maar nu moet ik dat allemaal uit eigen zak betalen. Maar ik zou graag ook andere behandelingen willen doen. 

Maar mijn ex en ik zitten ook nog met de lening die nog even loopt. In nov worden D en A 18 en dan valt er jaarlijks 11000 euro weg en dan word het lastiger. En daarom ben ik ook verhuisd, om te werken dat ik meer inkomen had. Om de lening af te lossen helaas is alles anders verlopen.                                                    
                                                              
En doordat mijn ex afgekeurd is (geestelijke klachten) zit werken er niet in. Hij woont pas sinds vorig jaar pas weer op zichzelf. Want hij woonde vanaf 2012 weer bij zijn ouders. Omdat hij zijn woning moest opzeggen mede door de lening. En nu zit hij er maandelijks ook weer mee. Betreft werk is het voor mij de vraag wat ik kan doen na de revalidatie. Waardoor alles financieel best onzeker is daardoor.                             
 
Wij zouden graag de lening willen aflossen. Dat wij het na 16 jaar en bijna 49000 euro te hebben betaald. Dat wij het kunnen loslaten want het zit altijd ons hoofd. Wij hebben ook geen aanspraak op de verzekering kunnen doen.                                                                     
                                                              
De schuldhulpverlening is geen optie. Omdat wij afhankelijk zijn van een auto, en een hoge ziektekosten verzekering. Wat maandelijks gemiddeld 625 a 700 kost p.m. 

En dat werkt niet binnen de schuldhulpverlening. Maar de lening kan ook niet worden gesplitst. Waardoor mijn ex niet in de schuldhulpverlening kon de afgelopen jare.

Vandaar onze crowdfunding, dus helpt u ons mee aan onze doelen? Alvast bedankt mocht u een donatie willen doen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/10/2022 gestart
61x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Francin  Comvalius

Francin Comvalius

0 donaties
€ 0 van € 30.000 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/10/2022 gestart
61x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog