TEAM LORE INNOWALK

TEAM LORE INNOWALK
Tom Hens
Deel deze actie

Lore is een vrolijk rolstoelgebonden meisje dat via een innowalk (staprobot) dagelijks wilt bewegen en stappen. Help je mee?

422 donaties
94%
€ 25.724 van € 27.500 ingezameld

Hallo,

Ik ben Lore, een vrolijk meisje van bijna 10 jaar. 

Jammer genoeg ben ik geboren met spina bifida ( een open ruggetje), waardoor ik waarschijnlijk heel mijn leven in een rolstoeltje zal zitten. 

Ik ga momenteel 3 tot 4 keer in de week een uur naar de kine om de spanning in mijn benen onder controle te krijgen en daar stap- en sta-oefeningen te doen.  Dit doe ik niet altijd even graag maar toch geniet ik ervan om onder begeleiding recht te staan en stapbewegingen te kunnen maken.

Toch blijven we op zoek naar manieren om mijn beenspanning onder controle te krijgen, mijn spieren en pezen op lengte te houden, mijn heupen te stimuleren tot een goed stahouding,…

Mijn ouders zagen op internet een artikel over een toestel “de innowalk” dat ons heel interessant leek om naast de kine mij nog extra kansen te geven tot op een correcte manier bewegen, stretching te geven, stappatroon te stimuleren,….  We vroegen dan ook meteen een demo aan.  Begin juli heb ik een hele week mogen oefenen met dit toestel en het was geweldig!!!

MAAR 

Dit toestel is zeer duur en er is geen terugbetaling op!  Daarom willen we heel graag enkele acties ondernemen in de hoop dat jullie mij een klein beetje willen helpen om dit toestel aan te schaffen.

Alvast super hard bedankt

Lore

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30/09/2021 gestart
14671x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Tom Hens

Tom Hens

422 donaties
94%
€ 25.724 van € 27.500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30/09/2021 gestart
14671x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

‘Team Lore' dolgelukkig: “We hebben bedrag voor staprobot al bij elkaar!”

07 Nov 2021

BRASSCHAAT - Dolgelukkig zijn ze, de ouders van de 9-jarige Lore uit Maria-ter-Heide. Zes weken geleden startten ze een crowdfunding in de hoop een sta- en staprobot voor hun dochtertje met ‘spina bifada’ te kunnen kopen. Afgelopen weekend organiseerden ze nog een kleine herfstmarkt. Het doel: 27.000 euro. Het resultaat: meer dan 30.000 euro. “We zijn waanzinnig gelukkig. Dit is echt onverhoopt.”

Het Laatste Nieuws

Bijna 30.000 euro voor nieuwe staprobot voor Lore

07 Nov 2021

In Brasschaat organiseerden Lore en haar familie vanmiddag een herfstmarkt in de tuin. Lore is het meisje van tien dat met een open ruggetje is geboren en in een rolstoel zit. Er werd bijna 30.000 euro opgehaald en dus kan de robot besteld worden. 

ATV Antwerpen

Lore zoekt geld voor toestel: "Ik wil graag voelen hoe het is om te wandelen"

03 Nov 2021

In Brasschaat gaat dit weekend een kleine herfstmarkt door ten voordele van Lore, een meisje van 10 dat in een rolstoel zit. Er bestaat een toestel dat Lore stimuleert zelfstandig te bewegen, maar dat is ontzettend duur. Haar familie organiseert daarom een herfstmarkt in de tuin met wafels, hotdogs, warme chocomelk en veel meer. De opbrengst daarvan gaat volledig naar Team Lore. En de respons is nu al zo groot dat Lore haar toestel waarschijnlijk zal kunnen kopen.

ATV Antwerpen

Team Lore start crowdfunding voor innowalk-toestel voor dochtertje met open rug

06 Oct 2021

Brasschaat - De nu 10-jarige Lore Hens uit Maria-ter-Heide werd totaal onverwacht geboren met een open ruggetje. Met een innowalk zou ze met de armen gestuurd kunnen stappen, maar dat toestel kost 27.000 euro en er is geen tegemoetkoming.

Gazette van Antwerpen

Team Lore start crowdfunding voor innowalk-toestel voor dochtertje met open rug

06 Oct 2021

BRASSCHAAT - De nu 10-jarige Lore Hens uit Maria-ter-Heide werd totaal onverwacht geboren met een open ruggetje. Met een innowalk zou ze met de armen gestuurd kunnen stappen, maar dat toestel kost 27.000 euro en er is geen tegemoetkoming.

Het Nieuwsblad

“Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (10) rolstoelhandbal en piano”: crowdfunding van start voor meisje met spina bifida

06 Oct 2021

BRASSCHAAT - Hoewel dokters dachten dat Lore (10) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) door haar open ruggetje bij de geboorte zelfs niet zou kunnen zitten, speelt het vrolijk meisje vandaag rolstoelhandbal en gaat ze regelmatig zwemmen. Ze moet wel drie tot vier keer per week naar de kinesist. Een eigen sta- en staprobot zou haar erg kunnen helpen, al staat daar een prijskaartje van 27.000 euro tegenover. ‘Team Lore’ is daarom een crowdfunding gestart om het Innowalk-toestel te bekostigen. 

HLN

Lore (10), die allicht rest van haar leven in rolstoel moet zitten, deelt emotioneel bericht: “Mijn ouders hebben dat ontdekt”

04 Oct 2021

Lore is geboren met spina bifida ( een open ruggetje). “Ik ga momenteel 3 tot 4 keer in de week een uur naar de kine om de spanning in mijn benen onder controle te krijgen en daar stap- en sta-oefeningen te doen”, legt Lore uit. 

“Dit doe ik niet altijd even graag maar toch geniet ik ervan om onder begeleiding recht te staan en stapbewegingen te kunnen maken.”

Redactie24.be