Stop partenergeweld

Stop partenergeweld
Vanessa De Rop

Help vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van fysiek en mentaal partnergeweld.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

 

Beste,

Wist je dat 1 op de 10 vrouwen slachtoffer wordt van partnergeweld?

Voor veel van deze vrouwen is hulp krijgen moeilijk. De huidige instanties zitten overvol waardoor de wachtlijsten zo lang zijn dat deze vrouwen moeilijk uit hun situatie geraken. Daar komen ook kosten bij zoals ondersteuning van een psycholoog, de verhuis en een advocaat.

Huren op de privé markt is bijna onmogelijk voor hen door de torenhoge huurprijzen en bezoekerslijsten van meer dan 25 personen, waaruit de geschikte persoon wordt gekozen. Meestal is dit een koppel want dan is de verhuurder zeker dat deze zijn huur betaald krijgt. Dit maakt het allemaal psychologisch nog zwaarder voor deze vrouwen en hun kinderen die erbij betrokken zijn. Het is een vicieuze cirkel waar ze moeilijk uit geraken.

Mij naam is Vanessa en ik ben me volop aan het verdiepen in dit onderwerp om zo krachtig mogelijk over te kunnen brengen dat deze vrouwen echt hulp nodig hebben.

Ze hebben nood aan een veilige, betaalbare woning waar ook de nodige psychologische begeleiding beschikbaar is. Zodat ze terug met trots en kracht door het leven kunnen gaan en het opnieuw kunnen opbouwen, veilig en vrij van geweld. Veel slachtoffers zijn bang om hun verhaal te delen en, door de lange wachtlijsten voor een andere huurwoning, worden ze moedeloos.

Daarom ben ik een crowdfunding begonnen, in de hoop een project op te kunnen starten om deze slachtoffers een uitweg te bieden naar een veilig en vrij leven.

Dit zouden woningen moeten worden waar ze veilig kunnen wonen en begeleid worden. Vergelijk het met een sociale woning maar dan enkel voor slachtoffers. Als u mij hierin raad kan geven, dan is dit zeker welkom want blijkbaar zijn hier veel regels rond.

De motivatie om dit te doen put ik uit eigen ervaring. De partner van mijn moeder heeft haar namelijk enkele weken proberen te vermoorden. Mij bedreigt hij ook. Hij bespeelt ons al jaren psyhologisch.

De politie is daarop gecontacteerd en ze hebben hem opgepakt en naar de psychiatrie overgebracht. Vermits de psycholoog pas de volgende dag een diagnose heeft gemaakt heeft hij zich op vrijwillige basis laten opnemen. Dit heeft hij zo voorgesteld omdat hij dan spijt heeft en zichzelf wil laten helpen. Een jaar gelden heeft hij dit ook gedaan en vermits geen enkele psycholoog hem gelijk geeft stopt hij met zijn therapie met het gevolg dat hij hervallen is. En zijn gedrag nog erger is geëvolueerd 

Bijgevolg kan hij als hij dat wil, de instelling gewoon verlaten zonder dat de slachtoffers, mijn moeder en ik, hiervan op de hoogte worden gebracht. Hierdoor leven we in constante angst voor de dreiging die hij stelt.

 

Wil je dit project steunen door te doneren of te delen?

Bent u psycholoog, sociaal werker, project ontwikkelaar en wilt u mee helpen deze slachtoffers een uitweg te bieden?

Elke vorm van hulp is welkom.

U kan mij altijd contacteren.

Together towards a better world  🙏🌍

Met vriendelijke groeten

Vanessa

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/05/2024 gestart
94x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vanessa De Rop

Vanessa De Rop

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/05/2024 gestart
94x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog