Steun Matsje

Steun Matsje
Kris De Pril
Deel deze actie

Matsje (17 maanden oud) liep ernstige brandwonden op en ligt in het Brandwondencentrum in Brussel.

279 donaties
79%
€ 9.895 van € 12.500 ingezameld

Matsje ligt zwaar verbrand in het brandwondencentrum in Brussel. Hij is reeds geopereerd maar zal nog een lange revalidatie moeten ondergaan en er zullen nog tal van operaties volgen. Langs deze weg willen we de ouders (Melissa en Birger) een financieel duwtje in de rug geven omdat ook het kostenplaatje hoog zal oplopen. In naam van de ganse familie wil ik jullie bedanken voor jullie bijdrage. Bedankt!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/11/2021 gestart
12434x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

steun aan Mats de Smet

Actie georganiseerd door:

Kris De Pril

Kris De Pril

279 donaties
79%
€ 9.895 van € 12.500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/11/2021 gestart
12434x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Kleine Mats morgen opnieuw op operatietafel voor huidtransplantatie: “Als we bij onze jongen zijn, gaat zijn hartslagje omhoog, ook al ligt hij in coma”

18 Nov 2021

KORTEMARK - “Hij doet het goed, onze jongen. Zijn rugje, voetjes, handjes en gezichtje zouden niet geopereerd moeten worden. Dat is al een grote opluchting.” Mats, het jongetje van 17 maanden dat vorige week in een heet bad viel, ligt nog steeds in een kunstmatige coma in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Vrijdag krijgt hij een tweede huidtransplantatie. Zijn ouders Birger de Smet (40) en Melissa Brys (33) uit Kortemark houden er de moed in, mede dankzij de massale steun van vrienden, familie en acties van onder andere Club Brugge.

Het Laatste Nieuws

Inzamelactie voor verbrande peuter Mats loopt vlot: al meer dan 7.000 euro ingezameld

18 Nov 2021

Anderhalve week nadat peuter Mats De Smet uit Werken, bij Kortemark zwaar verbrand raakte toen hij in een heet bad viel, is er al een mooi bedrag ingezameld. Via een crowdfunding werd al meer dan 7.000 euro opgehaald en de acties lopen nog.

VRT NWS

Na val in heet bad ligt kleine Mats in coma: “Een drama voor ons gezin, maar de vloedgolf aan steun is enorm”

12 Nov 2021

KORTEMARK - Mats de Smet is een vrolijk ventje van 17 maanden. Nieuwsgierig ook, en dat was de reden dat hij een paar seconden aan de aandacht van zijn mama Melissa (33) ontsnapte en in een heet bad viel. Sinds maandagavond ligt het knaapje in een kunstmatige coma in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. “We willen alleen het beste voor onze Mats, maar weten nu al dat we niet dezelfde zoon zullen terugkrijgen”, zegt papa Birger (40). Vrienden en zelfs Club Brugge springen ondertussen in de bres met talrijke steunacties. 

Het Laatste Nieuws

Kleine Mats (1) moet twee maanden in coma na val in heet bad: “Twee seconden en het kwaad was geschied”

12 Nov 2021

Kortemark/Hooglede/Staden/Nieuwpoort -De amper 17 maanden oude Mats De Smet uit Werken bij Kortemark raakte maandag zwaar verbrand na een ongelukje in bad. Het lichaam van de peuter is voor 85 procent verbrand en hij ligt momenteel in coma in het brandwondencentrum in Brussel. “Mats zal wellicht twee maanden lang in kunstmatige coma blijven”, zeggen ouders Birger en Melissa. Er komt nu een grote hulpactie om het gezin te steunen.

Het Belang Van Limburg

Tal van hulpacties opgestart voor zwaar verbrand kindje uit Werken

12 Nov 2021

De amper 17 maanden oude Mats De Smet uit Werken bij Kortemark raakte maandag zwaar verbrand na een ongeluk in bad. Het lichaam van de peuter is voor 85 procent verbrand en hij ligt momenteel in coma in het brandwondencentrum in Brussel. “Mats zal wellicht twee maanden in kunstmatige coma blijven”, zeggen ouders Birger en Melissa. Er komt nu een grote hulpactie om het gezin te steunen.

Krant van West-Vlaanderen

Kleine Mats (1) twee maanden in kunstmatige coma nadat hij in heet bad valt: “Hij ontsnapte amper enkele seconden aan onze aandacht”

12 Nov 2021

Kortemark/Hooglede/Staden/Nieuwpoort - De amper 17 maanden oude Mats De Smet uit Werken bij Kortemark raakte maandag zwaar verbrand na een ongelukje in bad. Het lichaam van de peuter is voor 85 procent verbrand en hij ligt momenteel in coma in het brandwondencentrum in Brussel. “Mats zal wellicht twee maanden lang in kunstmatige coma blijven”, zeggen ouders Birger en Melissa. Er komt nu een grote hulpactie om het gezin te steunen.

Gazette van Antwerpen

Kindje van anderhalf jaar uit Kortemark zwaar verbrand na ongeluk in bad

12 Nov 2021

In Werken bij Kortemark is een kindje van 17 maanden zwaar verbrand geraakt. Het jongetje trok zich op aan het bad en belandde in het hete water. Zijn lichaam is voor 85 procent verbrand. Het kindje ligt momenteel in coma in het brandwondencentrum in Brussel.

VRT NWS

Kleine Mats (1) moet twee maanden in coma na val in heet bad: “Twee seconden en het kwaad was geschied”

11 Nov 2021

KORTEMARK/HOOGLEDE/STADEN/NIEUWPOORT - De amper 17 maanden oude Mats De Smet uit Werken bij Kortemark raakte maandag zwaar verbrand na een ongelukje in bad. Het lichaam van de peuter is voor 85 procent verbrand en hij ligt momenteel in coma in het brandwondencentrum in Brussel. “Mats zal wellicht twee maanden lang in kunstmatige coma blijven”, zeggen ouders Birger en Melissa. Er komt nu een grote hulpactie om het gezin te steunen.

Het Nieuwsblad