Steun Lieze in de opleiding van haar therapiehond

Steun Lieze in de opleiding van haar therapiehond
Lieze Daniels

Als een blinde en mobiel beperkte vrouw, word ik dagelijks geconfronteerd met uitdagingen. Een hond zou mij kunnen helpen.

 

Als een persoon met meerdere fysieke beperkingen word ik dagelijks geconfronteerd met een wereld die niet inclusief is. Ondanks alles probeer ik mijn plaats in deze wereld te zoeken en een zinvol leven op te bouwen. Ik woon zelfstandig en heb bijna dagelijks enkele uren hulp.  Maar als die naar huis gaan, sta ik er alleen voor. 

Omwille van mijn verschillende beperkingen, kom ik niet in aanmerking voor een blindengeleidehond of een hulphond. Recent ben ik in contact gekomen met een organisatie voor opleidingen van therapiedieren. Uit eigen ervaring weet ik dat een hond een grote morele steun kan zijn. Dat honden via specifieke training ook kunnen opgeleid worden voor praktische hulp en ondersteuning, doet mij weer even dromen.

 

Ik ben Lieze, een jonge vrouw van 28 jaar en ik heb een specifieke vorm van het syndroom van Kniest. Door dit zeldzame syndroom leef ik al heel mijn leven met meerdere fysieke beperkingen. Het meest zichtbare is mijn kleine gestalte, ik ben 1,30m groot. Daarnaast heb ik een misvormde rug en gewrichten, en een verminderd gehoor. Ten gevolgen van glaucoom ben ik volledig blind geworden toen ik 13 jaar was. Persoonlijk vind ik dat de meest beperkende factor om zelfstandig te kunnen leven.

 

Een in het watergevallen droom

Ik heb altijd een grote liefde voor dieren gehad, zeker voor honden. Een hulphond die het leven aangenamer maakt voor iemand met een beperking leek dan ook iets perfect voor mij. Jammer genoeg denkt niet iedereen daar hetzelfde over.

Al 15 jaar ben ik in contact met verschillende organisaties uit België en Nederland die blindengeleidehonden of hulphonden opleiden. Zij zorgen ervoor dat mensen die daar nood aan hebben, gratis een opgeleide hond ter beschikking krijgen om hun zelfstandigheid te bevorderen.

Ik kom echter niet in aanmerking. Niet voor de hulphond omdat ik blind ben. Niet voor de blindengeleidehond omdat ik niet mobiel genoeg ben. Door mijn meervoudige beperkingen val ik telkens uit de boot.

 

De voordelen van een therapiehond

Toch ben ik ervan overtuigd dat een getrainde hond veel kan betekenen in mijn leven, zowel mentaal als fysiek. In overleg met verschillende professionals uit de sector heb ik besloten om zelf een hond te kopen en op te leiden tot mijn therapiedier.

Momenteel zoeken we een ras dat bij mij past, zowel qua karakter als qua grootte. Met professionele begeleiding, opleidingen zowel voor de hond als voor mezelf en trainingen bij de hondeninstructeur specifiek gericht op mijn beperkingen, hoop ik dat we samen de therapiehond kunnen vormen die mij helpt en ondersteunt in mijn leven.

 

De crowdfunding

Zo een opleiding kost natuurlijk geld, veel geld. En daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Met jullie hulp zou ik alle kosten voor deze hond zelf willen betalen, zijn leven lang.

Van aankoop, dierenartskosten, opleidingen, tot jaarlijkse therapietesten (om als therapiedier erkent te worden). Het eerste jaar zal de hond intensief bij een hondeninstructeur thuis opgeleid worden voor de basistraining.

In totaal gaat het over 25.000 euro, een groot bedrag voor een nog grotere hulp voor iemand als ik. Ik heb een aparte rekening aangemaakt voor alle kosten van mijn therapiehond. Je kan via de crowdfunding pagina een centje bijdragen, of rechtstreeks op het rekeningnummer van de aparte rekening. Iedereen die de inzameling steunt wil ik ook graag bedanken. Door de jaren heen heb ik rust gevonden in breien. Ik wil met veel plezier een zelfgemaakte scrunchie of haarband je kant op sturen om te tonen hoezeer ik je steun apprecieer. 

 

Je mag mijn verhaal delen. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die door haar unieke beperking uit de boot valt van de reguliere zorgverlening. Elke persoon is uniek, met of zonder beperking. 

We verdienen allemaal de kans om een gelukkig, waardevol leven te leiden. En soms is daar de hulp van een ander voor nodig.

 #TherapieHond #Crowdfunding

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15/05/2024 gestart
463x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lieze Daniels

Lieze Daniels

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15/05/2024 gestart
463x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog