Steun huisartsenteam in Oekraïne!

Steun huisartsenteam in Oekraïne!
Maryna Poltavska
Deel deze actie

In de provincie Kharkov zijn veel vluchtelingen. Er is een schrijnend tekort aan medicijnen en medische hulpmiddelen.

51 donaties
49%
€ 4.137 van € 8.500 ingezameld

Huisarts Volodymyr Schaptala (links voor op de foto) leidt een huisartsencentrum in Kolomak in de provincie Kharkov. Hij heeft de Nederlandse Marina Poltavska gevraagd om geld in te zamelen voor medicijnen en medische hulpmiddelen voor zijn patiënten. Marina is veertien jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland gekomen, met haar man Dimitro. Hun inmiddels elfjarige dochter Kira is hier geboren en ze wonen in Driebergen. 

Huisarts Volodymyr Schaptala is een achterneef van de vader van Marina en zij hebben levenslang contact en vriendschap met elkaar. Volodymyr heeft geld gevraagd aan Marina voor medicijnen en medische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld infusen, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal, etc. Sinds het begin van de oorlog in februari 2022 is de bevolking in deze streek verdubbeld. Er zijn veel mensen gevlucht uit Kharkov en dichtbij gelegen kleine dorpen naar Kolomak. Dat zijn mensen van diverse leeftijden met verschillende ziekten zoals: kanker, suikerziekte, hypertonie, schildklierziekte enz. De meeste mensen verkeren in een moeilijke financiële situatie, mede door de oorlog, en kunnen daarom noodzakelijke medicijnen niet betalen. Bovendien zijn de medicijnen door de oorlog duurder geworden. De medische hulp wordt verleend door drie huisartsen. Om de patiënten goed te kunnen blijven verzorgen vraagt het huisartsenteam u om financiële steun tijdens deze moeilijke periode.

De huisartsen en hun patiënten zijn u zeer dankbaar voor elke gift. 

Adres van het huisartsencentrum is Getjmana I. Mazepy str. 9, Kolomak, Kharkiv oblast, 63100 Oekraine , tel./ fax. +380576656131, 38916118@ukr.net 

Heb je vragen over deze steunactie?

Marina Poltavska beantwoordt ze graag per mail: marina.poltavskaya@gmail.com

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/04/2022 gestart
1204x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Maryna Poltavska

Maryna Poltavska

51 donaties
49%
€ 4.137 van € 8.500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/04/2022 gestart
1204x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog