Steun huisartsenteam in Oekraïne!

Steun huisartsenteam in Oekraïne!
Maryna Poltavska
Deel deze actie via:

In de provincie Kharkov zijn veel vluchtelingen. Er is een schrijnend tekort aan medicijnen en medische hulpmiddelen.

 

Bij de eerste deel van de crowdfundingsactie zijn er veel giften voor het huisartsenteam in Kolomak (Charkov, Oekraïne) binnengekomen. In totaal is er ruim 4000 euro verzameld. De mensen uit Kolomak en omgeving zijn er zeer dankbaar voor. Het geld is inmiddels overgemaakt aan het huisartsenteam, en besteedt aan medicijnen. Ze hebben ook een voorraad voor de aankomende winter aan kunnen leggen. Meer informatie over dit team en over de Nederlandse/Oekraïense Marina die de crowdfunding organiseert, vindt u onderaan. 

De tweede deel van de crowdfundingsactie betreft hetzelfde huisartsenteam in Kolomak. Nu wordt er geld gevraagd voor een medisch apparaat, een zogenaamde transducer. In de regio is een toenemend aantal oudere mensen met hart- en vaatproblemen. Door oorlogsgeweld is bezoek aan ziekenhuizen in Charkov bijna onmogelijk geworden. Veel ziekenhuizen zijn hier verwoest. Daarom zijn artsen genoodzaakt om zelf onderzoek te doen naar hart- en vaataandoeningen. Daarvoor hebben zij een transducer nodig. Dat is de sensor van een echo apparaat waarmee je echo´s van hart- en bloedvaten kunt maken. Vroege diagnose met een transducer kan levens redden. De transducer kost 3400 euro, een bedrag dat de huisartsenpost onmogelijk kan opbrengen. Zij zouden erg geholpen zijn als dit apparaat dankzij deze crowdfunding gekocht kan worden. 

Marina, degene die de crowdfunding organiseert kan in Nederland het apparaat kopen en het op veilige manier vervoeren naar Kolomak.   

Mocht er meer geld binnenkomen dan de benodigde 3400 euro dan zal dat worden besteed aan medicijnen voor patiënten van het huisartsencentrum. 

 

Informatie over de eerste deel van de crowdfundingsactie voor het huisartsenteam in de Oekraïne:

Huisarts Volodymyr Schaptala (links voor op de foto) leidt een huisartsencentrum in Kolomak in de provincie Kharkov. Hij heeft de Nederlandse Marina Poltavska gevraagd om geld in te zamelen voor medicijnen en medische hulpmiddelen voor zijn patiënten. Marina is veertien jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland gekomen, met haar man Dimitro. Hun inmiddels elfjarige dochter Kira is hier geboren en ze wonen in Driebergen. 

Huisarts Volodymyr Schaptala is een achterneef van de vader van Marina en zij hebben levenslang contact en vriendschap met elkaar. Volodymyr heeft geld gevraagd aan Marina voor medicijnen en medische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld infusen, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal, etc. Sinds het begin van de oorlog in februari 2022 is de bevolking in deze streek verdubbeld. Er zijn veel mensen gevlucht uit Kharkov en dichtbij gelegen kleine dorpen naar Kolomak. Dat zijn mensen van diverse leeftijden met verschillende ziekten zoals: kanker, suikerziekte, hypertonie, schildklierziekte enz. De meeste mensen verkeren in een moeilijke financiële situatie, mede door de oorlog, en kunnen daarom noodzakelijke medicijnen niet betalen. Bovendien zijn de medicijnen door de oorlog duurder geworden. De medische hulp wordt verleend door drie huisartsen. Om de patiënten goed te kunnen blijven verzorgen vraagt het huisartsenteam u om financiële steun tijdens deze moeilijke periode.

De huisartsen en hun patiënten zijn u zeer dankbaar voor elke gift. 

Adres van het huisartsencentrum is Getjmana I. Mazepy str. 9, Kolomak, Kharkiv oblast, 63100 Oekraine , tel./ fax. +380576656131, 38916118@ukr.net 

Heb je vragen over deze steunactie?

Marina Poltavska beantwoordt ze graag per mail: marina.poltavskaya@gmail.com

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/04/2022 gestart
1573x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Maryna Poltavska

Maryna Poltavska

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/04/2022 gestart
1573x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog