Stap voor stap 🥾: steun voor kinderen van ouders met verslavingsproblemen

Stap voor stap 🥾: steun voor kinderen van ouders met verslavingsproblemen
Yoni De Raedt

Stap voor stap tracht ik 100km te wandelen en 42km te lopen om kinderen van ouders met verslavingsproblemen te steunen.

 
€ 0 ingezameld

Hi allemaal, 

Aan het begin van dit jaar heb ik enkele voornemens gemaakt. Eén daarvan was het opzetten van een actie voor een goed doel, en ik ben er trots op dat ik dit eindelijk kan delen. Dit jaar wil ik geld inzamelen voor een organisatie die me nauw aan het hart ligt: de 'Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw' (VAD). Specifiek wil ik bijdragen aan hun project 'De Druglijn biedt GRIP: online veerkracht versterken bij kinderen van ouders met een verslavingsprobleem'.

Waarom deze organisatie en dit project? 
Naar schatting groeit 1 op de 10 kinderen op in een gezin met een ouder die te veel drinkt, medicijnen slikt, illegale drugs gebruikt of gokt. Dit zorgt voor veel stress en onvoorspelbaarheid en maakt kinderen extra kwetsbaar. Opgroeiende kinderen beschikken echter over een grote veerkracht. De Druglijn wil hen met de zelfzorgtool 'GRIP' op www.druglijn.be de nodige steun in de rug bieden. Online en anoniem kunnen deze kinderen hun noden kenbaar maken en de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Dit thema ligt me persoonlijk zeer nauw aan het hart. Als kind van een ouder met verslavingsproblemen weet ik uit eigen ervaring hoe zwaar de impact kan zijn. Mijn vader heeft zowel een alcohol- als rookverslaving, en ondanks onze pogingen om hem al die jaren te helpen en te doen stoppen, is hij er vandaag zowel mentaal als fysiek zeer slecht aan toe. Deze verslavingen hebben jammer genoeg een invloed gehad op mijn jeugdjaren en een stempel achtergelaten. Ook nu nog merk ik (en zijn dichte omgeving) de gevolgen en heb ik geen vat op tot wat deze gevolgen zullen leiden. 

Als kind had ik dus bijvoorbeeld wel veel baat kunnen hebben bij de steun die de Druglijn nu wil bieden aan jongeren. Daarom wil ik hen graag steunen door geld in te zamelen door deel te nemen aan deze twee uitdagende fysieke activiteiten:

  1. De Dodentocht (9-10 augustus) - een wandeling van 100 km die binnen 24 uur moet worden voltooid. Een serieuze uitdaging die zowel fysiek als mentaal veel van me zal vragen.
  2. De Marathon van Valencia (1 december) - mijn eerste marathon ooit. Tot voor kort liep ik nog nooit langer dan een afstand van 10km 😳, maar daar breng ik dus eind dit jaar verandering in. 1 december zal een zware fysieke dag worden waarbij ik 42km zal lopen.

Ik vraag jullie steun! Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons dichter bij ons doel! Samen kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen die opgroeien met een ouder met een verslavingsprobleem. Dank je wel voor je steun!

Ps: indien je mij wat vragen wil, kan je mij bereiken via mail: yoni.de.raedt@hotmail.com. Daar zal ik al jullie vragen zo goed en zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Ook zal ik mijn traject hier frequent updaten zodat jullie steeds op de hoogte blijven van de vorderingen. 

Met vriendelijke groet,

Yoni

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 1/07/2024 gestart
229x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw

Actie georganiseerd door:

Yoni De Raedt

Yoni De Raedt

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 1/07/2024 gestart
229x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog