Slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Er is dringend hulp nodig voor Turkije en Syrië!

 

Wij zijn Hanan en Dila, consulenten binnen de gemeente Purmerend. Wij zetten ons graag in voor anderen. Zoals jullie weten zijn Turkije en Syrië getroffen door een aardbeving met een kracht van maar liefst 7.8, zo zwaar was het voor het laatst in 1939! En ter beeldvorming: het getroffen gebied is vergelijkbaar met de afstand van Amsterdam tot aan Parijs. 

Het dodental is inmiddels opgelopen tot ruim 33.000. Wij zijn, net als velen om ons heen, erg geschrokken. Om deze reden willen wij graag een inzameling houden voor Turkije en Syrië onder onze collega’s, vrienden en familie. 

De afgelopen dagen zijn er vanuit Nederland al circa 80 vrachtwagens vertrokken met kleding, babyproducten, hygiëne producten en gesloten voedsel. Hier zijn wij natuurlijk erg trots op, en hebben daar wij kunnen onze bijdrage aan kunnen leveren. Langzamerhand wordt duidelijk dat in Turkije meer behoefte is aan geld dan aan kleding. De aardbeving heeft natuurlijk veel schade veroorzaakt, en daarom is er nu geld nodig voor onder andere de wederopbouw. 

Daarom willen wij graag helpen door geld in te zamelen voor beide landen. We hebben twee organisaties gevonden waar dat geld naar toe kan en waarvan we weten dat het op de goede plek terecht komt. Het gaat om een Turkse stichting genaamd AFAD die zich plaatselijk inzet in de getroffen gebieden. En voor Syrië voor de stichting Musaid e.V. die op dit moment actief is in steden als Bab Al Hawa en Idlib en ervoor zorgt dat er plaatselijk maaltijden, hygiëne producten, babyproducten en kleding worden geleverd. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13/02/2023 gestart
552x bekeken

Actie georganiseerd door:

Hanan Simmo

Hanan Simmo

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13/02/2023 gestart
552x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog