Schoolhond opleiding

Schoolhond opleiding

Opleiding van Fly en zijn baasje tot schoolhond via vzw AAP voor leerlingen in onze school Buitengewoon Lager Onderwijs.

 

Samen met zijn baasje is Fly geselecteerd door vzw AAP om de opleiding tot schoolhond te volgen vanaf volgende maand. Deze opleiding kost echter wel wat centjes die het baasje graag via deze weg zou financieren, zodat de andere schoolmiddelen naar overige schoolprojecten kunnen gaan.  Grote onderwijsvernieuwers als Vygotsky, Piaget en Montessori, spraken al over de meerwaarde van een hond in de klas. Door de aanwezigheid van een hond in school zijn kinderen emotioneel meer betrokken. De hond draagt eveneens bij aan een beter leerklimaat, meer leersucces en betere sociale vaardigheden. Fly kwam al een aantal malen mee naar onze school voor Buitengewoon Lager Onderwijs en hierbij stond het baasje telkens versteld van de invloed die hij had op de leerlingen. Leren via en met de hond triggerde hun enthousiasme voor het leren. Het lezen en voorlezen voor de hond was een groot succes en ook voor onze leerlingen met een hechtingsstoornis en autisme zorgde Fly reeds voor een brug in communicatie en contact tussen leerkracht en leerlingen. We willen in de toekomst dan ook graag een grondig begeleidde opleiding volgen om onze leerlingen met hun buitengewone noden nog beter te kunnen helpen. En aansluitend lesmaterialen uit te kunnen werken waarbij onze leerlingen nog meer worden getriggerd in het ontdekkend leren met een dier.

Indien we meer centjes verzamelen dan het streefbedrag van de opleiding, dan doneren we die centjes met heel veel liefde aan: 

https://www.vriendenderblinden.be/

De opleiding van een blindengeleidehond kost ongeveer 43.500 euro, waarvan een deel gesteund wordt door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Voor het andere deel rekenen ze op warme giften vanuit de samenleving.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/06/2024 gestart
629x bekeken

Actie georganiseerd door:

Joke Van Haeren

Joke Van Haeren

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/06/2024 gestart
629x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog