Sadaqa voor Lemya bouras

Sadaqa voor Lemya bouras
Deel deze actie via:

We willen graag geld inzamelen om waterputten aan te leggen / olijfboom te planten/ voedselpakketten aan de benodigde in arme

 

Beste allemaal,

Ter nagedachtenis van onze lieve Lemya Bouras (19 jaar), die 06-01-23 om het leven is gekomen.

We kennen lieve Lemya als een sterke, vrolijke, liefdevolle persoon waar ze ook was het zonnetje deed schijnen. Ze stond altijd voor iedereen klaar en deze daad willen wij graag voor haar voortzetten door middel van Sadaqa Jariyah. Dit is een liefdadigheid die na de dood doorloopt. We willen graag geld inzamelen om waterputten aan te leggen / olijfboom te planten/ voedselpakketten aan de benodigde in arme landen.

Waarom een sadaqa?

Allah heeft voor hem (de mens) daden van aanbidding voorgeschreven waarmee hij grote beloningen in deze wereld en het Hiernamaals kan verkrijgen. Deze handelingen en daden van aanbidding zijn niet slechts beperkt tot deze wereld.

Allah heeft daarentegen middelen voorgeschreven iemands goede daden na de dood te vermeerderen, namelijk middels doorlopende liefdadigheid (Sadaqah Djaariyah).

Zo heeft de Boodschapper (vrede zij met hem) gezegd: “Als een man komt te overlijden, stoppen al zijn goede daden behalve drie: doorlopende liefdadigheid, baatvolle kennis en een rechtschapen zoon die voor hem bidt.”

Alvast bedankt namens iedereen die Lemya lief heeft. En mag iedereen rijkelijk worden beloond met deze goede daad.


Moge Allah haar genadig zijn, haar zonden doen vergeven, haar goede daden rijkelijk belonen, haar graf verruimen en met Zijn Nour doen verlichten, haar het Paradijs doen betreden, herenigend met haar dierbaren en haar naasten geduld doen schenken en hun pijn, leed, verdriet doen verzachten.  Sa3d ibn 3oebaadah zei: “Ik zei: “O Boodschapper van Allah, mijn moeder is overleden. Zal ik namens haar liefdadigheid uitgeven?” Hij (vrede zij met hem) zei:“Ja.” Ik vroeg: “Welke soort liefdadigheid is de beste?” Hij (vrede zij met hem) zei: “Het voorzien in water.”

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/04/2023 gestart
514x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Sawssane Bouras

Sawssane Bouras

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/04/2023 gestart
514x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog