Project Grijze Nomade. Het verbouwen van zeecontainers tot mobiel huis.

Project Grijze Nomade. Het verbouwen van zeecontainers tot mobiel huis.
Wim Barten

Doel is 2 (20ft) zeecontainers om te bouwen tot mobiel huis voor wonen en reizen na het bereiken van mijn pensioen leeftijd.

 

Als komend pensionada in pakweg 6 jaar voorzie ik armoe met alleen een AOW en een klein rest pensioentje als ik in Nederland blijf.

Ik werk als zelfstandig masseur en repareer mensen. Hoewel dat zeer fijn werk is , je maakt immers mensen beter en neemt hun pijn waar mogelijk weg, is het inkomen zeer laag. Niet genoeg om na het betalen van de vaste lasten ook nog iets te kunnen sparen. Dat geeft niks het beter maken van zieke mensen is voor mij al voldoende beloning. Maar er komt een tijd dat ik daar te oud voor wordt. Het is soms zwaar werk en ook mijn lijf slijt. Dus over 6 jaar (ben dan 67 en 3 maanden) kom ik in aanmerking voor A.O.W. en een klein pensioen uit de tijd dat ik voor een werkgever werkte.

Ik heb er zorgvuldig over nagedacht en ben tot het volgende idee gekomen: Ik verbouw twee 20-voets zeecontainers tot mobiel huis, plaats deze op een oplegger achter een vrachtwagen trekker en ga daar verder in leven en reizen door Europa. Het nieuwe zit hem in de constructie. Ik wil met een dubbele vloer de containers aan beide zijde 1 meter kunnen verbreden als ze in gebruik zijn als woning en dit weer terug kunnen schuiven tot normale containerbreedte als ik wil reizen. Dit noemt men een slide out.

Europese wegen stellen een maximale breedte van 2.55 m. als limiet. Dat is dan ook de normale breedte van een zeecontainer. Echter als woonruimte is het behoorlijk smal, zeker na isolatie, wandbekleding, enz.. Dus het maken van slides moet dat gaan oplossen.

Ik ben al 2 jaar aan het tekenen en ontwerpen. Heb inmiddels de eerste zeecontainer aangeschaft en ben begonnen met het project. 

Echter de voorzienbare kosten aan materiaal en inrichting lopen veel te hard op. Ik heb dus meer geld nodig.

Als dit allemaal slaagt ben ik bereid mijn bevindingen, tekeningen en tips en trucs in een handleiding te schrijven en dit gratis te verstrekken aan mijn  donateurs (althans de donateurs die 250 euro of meer doneren). Wie weet zijn er meer mensen die op een dergelijke manier hun oude dag willen doorbrengen en dan kunnen ze met mijn bouw en ontwikkel ervaring een vliegende start maken om zoiets dergelijks zelf te bouwen.

Verder heb ik een facebookpagina gemaakt waar ik foto's en af en toe een filmpje neerzet om het project te kunnen volgen. 

Hopelijk steunt U mij bij het maken van deze oude dag oplossing.

Bij voorbaat mijn dank.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/09/2021 gestart
1258x bekeken

Actie georganiseerd door:

Wim Barten

Wim Barten

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/09/2021 gestart
1258x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog