Pancreaskanker mama

Pancreaskanker mama
Deel deze actie via:

Pancreas kanker en een pensioen van 826€

 
€ 0 ingezameld

Hallo iedereen. 
 

voor zij dit al op de hoogte zijn: een korte update. De 8 weken chemotherapie hebben de tumor niet verkleind. Oog op een noodzakelijke operatie en dus effectieve genezing is klein. Oog op financiële zekerheid ook. dus ik verwijder het “gewenste” bedrag, wie wil geven, het kan zeer zeker van pas komen. En alvast zeer veel dank! werken zal er niet meteen meer in zitten, aangezien ze nu chemo zal blijven krijgen om deze situatie stabiel te houden. updates volgen.


Nadat mijn vader enkele jaren terug gediagnosticeerd werd met prostaat kanker (hiervan is hij genezen) is nu mijn mama, Miriam, de volgende. Onlangs zijn ze er, na maandenlang onderzoek, achter gekomen dat ze pancreas kanker heeft. Dit is een kanker die heel zwaar is en waar in veel gevallen zelfs geen behandeling meer bij mogelijk is. Gelukkig hier nog wel. 

Mama werkt sinds haar 13e (toen zorgde ze voor 6 broers en zussen en een zieke mama) en zodra ze kon ging ze verder. Ze werkte een 25-tal jaren als onthaalmoeder (wat ze werkelijk met hart en ziel deed) en ging daarna een opleiding volgen bij de VDAB. Daar behaalde ze haar diploma en ging ze als pedagogisch ondersteuner aan de slag in een buitenschoolse kinderopvang. Daarnaast was ze er altijd voor iedereen, vrienden, collega’s, kinderen, .. voor hulp en of een luisterend oor.  Mama heeft van jongs af aan tot haar 67 altijd gewerkt. Nu omdat ze onthaalmoeder was, bedraagt haar pensioen amper 826 euro. 
Daarom werkte ze als zelfstandige bij. Ze ging dit jaar in maart op pensioen, eindelijk kon ze aan een rustiger leven beginnen. Eindelijk kon ze wel eens een boek vastpakken en genieten van tuinieren en haar (klein)kinderen. 

Nu kwam echter het harde verdict na maandenlang pijn lijden, afvallen, .. Deze vrijdag is haar eerste chemo van start gegaan. We hopen allemaal dat de chemo zal aangeslagen en er dan een operatie kan plaats vinden. Dat mama geneest. Maar de kosten blijven lopen… en de inkomsten stoppen. (Ze verdiende minstens 300-450€ per maand bij en nóg kwam ze amper rond). Papa heeft gelukkig wel een pensioen en we zijn gaan co-housen om het financieel te redden. Maar het blijft een gevecht. (Mede door opgebouwde leningen doorheen ons hele leven, waarin we het nooit breed hadden maar wel overspoeld werden met haar liefde voor ons). Nu zijn dit extra zorgen die ze heeft, die ik jammer genoeg niet kan oplossen, al zou ik nog enorm mijn best doen. En die zorgen bezorgen haar een hoop stress die ze absoluut niet kan gebruiken. Mijn vriend kwam met dit idee. En op deze manier vraag ik hulp. Al is het maar een beetje; elk beetje helpt. Een bedrag plakken vind ik heel moeilijk. Maar ik denk dat ze iets van een 3500€ nodig heeft om uit de problemen te zijn (op financieel vlak dan toch).. De chemo zal 6 maanden duren. En die maanden worden fysiek extreem zwaar voor haar… maar hopelijk niet financieel. Als alles verloopt zoals gehoopt, zit er ook nog een maandenlange periode van aansterken aan te komen waarin ze misschien nog steeds niets extra zal kunnen doen…

Voor wie wil en kan helpen: 10000 maal dank. 
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/07/2023 gestart
2517x bekeken

Actie georganiseerd door:

Liesje Lorein

Liesje Lorein

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/07/2023 gestart
2517x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog