Moineau - Kortfilm

Moineau - Kortfilm

Wat gebeurt er als je geen woorden meer vindt om met elkaar te praten?

 

Bonjour!

Bedankt voor je interesse in onze kortfilm! Alle info rond Moineau en wat we willen bereiken vind je hieronder. 

Groetjes, Jan & Michel, en het volledige team van Moineau.

Moineau
Enkele jaren geleden stonden we samen op set, waarvoor Jan het camerawerk deed en Michel de scenario’s schreef. Al snel leek het ons een goed idee om onze krachten van de technische kant en storytelling te bundelen en op deze manier samen een kortfilm te maken.
Intussen doorstond het scenario zo’n tiental versies, werd het geselecteerd voor een competitie op het Kortfilmfestival van Leuven en werd het gelezen (en gesmaakt) door professionals in de sector. Tijd dus om ermee verder te gaan.
Maar een kortfilm maken is niet goedkoop. Niet enkel vervoer en technisch materiaal, maar ook verblijf, verzekeringen, muziekrechten etc. kosten geld. Daarom zoeken we mensen die willen investeren in deze kortfilm, om het werk tot een goed einde te brengen en hiermee te kunnen uitbouwen naar een duurzame carrière.

Hoe kan je investeren?

Je kiest zelf hoeveel je investeert, alle beetjes zijn uiteraard welkom. Vanaf 30 EURO krijg je ook een ticket voor de avant-première van de kortfilm. Als je meer wil investeren, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hogere bedragen zijn ook steeds welkom.

Wat krijg je ervoor terug?
Omdat we natuurlijk heel dankbaar zijn voor je steun, ben je uitgenodigd voor de avant-première van de film. Vooraleer we het project de wereld insturen, krijg je de kans om het te zien in de beste kwaliteit. En niet te vergeten, daarna verzorgen we natuurlijk ook een bescheiden receptie. Waar en wanneer (in het najaar) deze avant-première exact zal plaatsvinden, laten we je voldoende op voorhand weten.

Doel
We hebben het gepaste team gevonden, de locaties kunnen strikken en de planningen kunnen samenstellen. Helaas is een professionele film maken niet goedkoop. Dankzij zaken als sponsors en product placement hebben we al een mooi bedrag kunnen bijeenbrengen, maar we komen nog zo’n 8.000 euro te kort. Dat lijkt veel geld, maar als je ziet wat er allemaal bij komt kijken, valt dat behoorlijk mee. 
Deze film is een passieproject. Het is niet de bedoeling dat wij als makers hier winst uit halen.

Waar gaat het over?
Heb je al eens het gevoel gehad dat je niet duidelijk met iemand kan praten? Dat, wanneer iemand vraagt hoe het gaat, je niet gewoon met ‘goed’ wil antwoorden, maar het lukt je niet? Ook al is het bij je beste vrienden of dichte familie?
‘Moineau’ gaat over dat gevoel, over het (on)vermogen tot communicatie. Drie vrienden gaan samen op reis naar de Provence. Het lijkt een plezierreis, maar door een ingrijpende gebeurtenis van enkele maanden geleden zijn ze er eigenlijk om met elkaar te praten. Niemand vindt woorden of manieren om het onbespreekbare bespreekbaar te maken, terwijl de spanningen net daardoor intenser worden. Wat gebeurt er als je je wel kan amuseren met vrienden, maar niet met elkaar kan spreken?

Waarom willen we deze film maken?
We merkten in onze eigen leefwereld dat het soms moeilijk loopt om met elkaar te praten. Als alles goed gaat en we ons amuseren, is er geen probleem. Maar wanneer iemand problemen heeft, heerst er vaak een klungelig ongemak van niet weten hoe het aan te pakken, zowel bij de persoon zelf als bij diens omgeving. Het is dan ook een thema dat we graag meer onder de aandacht willen brengen.
Daarnaast zijn we natuurlijk ook filmmakers, en willen we deze kortfilm laten dienen als springplank in de sector.

Onze planning
In maart 2021 kwam de eerste versie van het scenario, wat uiteindelijk evolueerde in een lange zoektocht naar producenten, een team en een budget. Nu, drie jaar later, is alle voorbereiding zo goed als rond. Het plan is om in september 2024 voor een week naar Zuid-Frankrijk te trekken om daar de opnames te laten plaatsvinden, en niet veel later starten we met de montage. Vanaf januari 2025 zal de film klaar zijn om de wereld in te sturen via festivals. Voor we de film in première brengen, delen we die natuurlijk graag eerst met de mensen die ons hebben willen steunen.

Team
We hebben het grote geluk dat we een zeer professionele crew hebben kunnen verzamelen dat al meegewerkt heeft in projecten als Chantal, Nonkels, Billie vs. Benjamin, Callboys, WIL, De Twaalf,… en door hun vertrouwen in ons als makers én het scenario zich wil inzetten op dit project.

Vragen?
We beantwoorden met plezier al jullie vragen via moineaufilm@gmail.com! Ook voor vragen of opmerkingen buiten de crowdfunding (zoals sponsoring, product placement of samenwerkingen) kan je ons via dit adres bereiken.
Bedankt alvast voor je tijd, en tot in de cinema!

Waarom Steunactie?
Steunactie is een betrouwbare crowdfundingsorganisatie die zo weinig mogelijk commissie afhoudt. Per donatie houdt het een klein stuk van het bedrag voor zich ter vergoeding. Jij hoeft dus niets te betalen, maar wij krijgen een beetje minder geld. Wanneer jij dus 30 euro geeft, krijgen wij er 27,60 euro van.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/05/2024 gestart
1374x bekeken

Actie georganiseerd door:

Moineau - Kortfilm

Moineau - Kortfilm

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/05/2024 gestart
1374x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog