Leo wilt graag terug lopen en spelen met zijn broers 🐱

Leo wilt graag terug lopen en spelen met zijn broers 🐱
Mike Engels
Deel deze actie via:

Leo kan sinds een 2-tal weken amper nog bewegen waardoor hij gewicht verliest en momenteel te zwak is voor de 1e operatie.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo,

Bedankt dat je de tijd neemt om onze steunactie even te bekijken. Wij zijn trotse ouders van 4 Maine Coon katers die wij met hart & ziel super graag zien en niet willen verliezen. Onze 2e jongste kater genaamd ‘Leo’ is bijna 2 maand geleden net 2 jaar geworden 🎂.

We hebben recent vastgesteld dat Leo zich niet zo 100% meer voelde en zijn dan naar de dierenarts geweest. Daar merkte ze op dat hij precies wel wat moeilijker stapte op zijn achterpoten maar hij gaf niks van signaal af. Enkel als we een controle deden aan zijn maag dan begon hij te miauwen. 

Eerste conclusie: Leo heeft een maagontsteking waardoor hij dus ook niet wou eten of drinken (of toch erg weinig). Medicatie toegediend met als supplement iets van voeding erin. 2 dagen later hadden we toch het gevoel dat er nog wat meer scheelde want toen begonnen we te zien dat hij vooral langs zijn rechter achterpoot begon te manken en dan met momenten stapte hij weer terug even normaal. 
 

Dierenarts van wacht geraadpleegd. Tweede conclusie: Leo heeft erg veel last van zijn beide achterpoten, knieën staan erg los. Probleem met de knieën zelf of kruisbanden dacht de dierenarts. Ik ga je doorverwijzen naar een dierenkliniek in Destelbergen als het niet verbeterd.. dienst orthopedie zodat er foto’s genomen kunnen worden. Opnieuw pijnmedicatie gekregen maar dit hielp helemaal niet. 

Na het weekend dan maar gebeld naar de dierenkliniek en afgelopen woensdag mochten we op controle gaan.

Eind conclusie: Het gaat niet goed met de heupen en knieën! (Verslag wordt nog doorgestuurd).

Als eerste stap moeten eerst beide knieën geopereerd worden (1 per 1) waardoor de kans maar op 50% ligt dat dit beterschap zal bieden. Moest het maar 1 van de 2 zijn dan was er 70% kans op goed herstel. *wat een klap in ons gezicht!* met veel geluk als dit allemaal oké loopt dan moeten de heupen niet zo zeer gedaan worden wat goed zou zijn want kans zit er dan nog in dat er misschien kunstheupen nodig zijn (enorm kostelijk! 😱)

En dan beginnen we aan het kostenplaatje 💶 (dierenverzekering dekt dit niet!)

👨‍⚕️Consult + enkele foto’s nemen = ongeveer €325 (reeds betaald)

📍Knieën opereren = tussen de €1200 à €1400/knie

📍Heupen opereren = tussen de €1400 à €1600/heup (nog duurder indien kunst heupen nodig zijn!) (€5500 à €6000/kunst heup)


Excl. eventuele extra kosten (medicatie, nieuw materiaal voor revalidatie, speciale voeding etc)

Momenteel kunnen we de operatie nog niet laten uitvoeren want ze vinden hem nog te zwak en hij moet eerst voldoende aansterken want anders kan het zijn dat hij dit alles niet zou overleven. Wat we niet willen want dan zou iets ouder broertje Figaro in zak en as leven want ze zijn zoals yin & yang voor elkaar.

We doen er dus alles aan dat hij wil eten en snel geopereerd kan worden want nu kan hij zich al helemaal niet meer bewegen en ligt non-stop in de zetel.

Het jammere is ook dat we verplicht zijn om alle bedragen direct in 1 x op tafel te leggen. Wat niet lukt uiteraard en dit breekt ons hart want we kunnen Leo niet zo laten rondlopen want dit maakt alles nog erger.

Voor degene die ons steunen, alvast een dikke merci van ons allemaal. Update’s over Leo zal je binnenkort allemaal online kunnen volgen, blijft er iets over van ons bedrag dan zouden we dit graag bezorgen aan een dierenasiel zodat ze hiermee de nodige zorg aan andere dieren kunnen geven.

 

Groetjes,

Familie Engels - Ghysels 🐾

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
2 dagen geleden gestart
14x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Mike Engels

Mike Engels

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
2 dagen geleden gestart
14x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog