Laat uw steun ons Keerpunt zijn!

Laat uw steun ons Keerpunt zijn!

Als opstartende onafhankelijke secundaire Freinetschool hebben we uw financiële hulp nodig om onze 1ste jaren te overbruggen.

 

Keerpunt Lokeren is een school op mensenmaat. Een plaats waar kinderen mogen groeien op eigen tempo. Hiervoor zoeken we een eigen plekje in het centrum van Lokeren, waar we de ruimte hebben om onze leerlingen op vele domeinen te laten groeien. Een plaats waar we zowel binnen als buiten mogen leren en zijn. Het is algemeen geweten dat leren hoofdzakelijk verbonden is met je goed voelen. Goed voelen kan enkel vanuit een gezonde levensstijl en een sterke, open mindset. Bewegen en voldoende zuurstof zijn hiervoor twee belangrijke bouwstenen. Bouwstenen waarvan we de fundamenten willen leggen tijdens het leren in openlucht. In onze eigen ‘buitenklas’.

Maar dit kunnen we niet alleen.

Om deze doelstelling te kunnen realiseren, willen we beroep doen op jullie. Op jullie idealisme om onze visie mee te dragen en te ondersteunen.

Help Keerpunt Lokeren groeien, laat ons niet in hun toekomst snoeien. Gebruik even jullie bankkaart, onze keerpunters zijn het meer dan waard.

Denk aan onze kinderen. Denk aan onze toekomst.

Waarom geloven wij zo in de visie van Keerpunt Lokeren?

ONDERWIJS = COMMUNICATIE = VERBINDING

Onderwijs is dus verbinding

Verbinding zoeken met zichzelf, met leeftijdsgenoten en met volwassenen. Verbinding leggen met de buurt en dus ook onlosmakelijke met de maatschappij.

Onderwijs is dus niet het blindelings volgen van wat de maatschappij ons oplegt. Het is dus ook niet doceren vanuit een boek en als het ware een stroom aan woorden, zinnen, formules … laten overstromen vanuit een papieren- of digitale wereld naar kinderhoofden die nog volop in ontwikkeling zijn en net moeten leren functioneren in dé echte maatschappij.

Onderwijzen is leren leven, leren leren, verbinding zoeken en houden. Onderwijzen is mogen fouten maken: nu en in de toekomst. Onderwijzen doe je zelf met steun van anderen. Beiden vanuit een imperfectie met doel tot eeuwige (innerlijk)groei. Groeien wanneer jij er klaar voor bent. Niet wanneer de maatschappij er even tijd voor heeft.

Het is net dit soort onderwijs dat Keerpunt Lokeren biedt. Leren kan je pas wanneer de basis goed zit. Wanneer er voldoende fundamenten zijn gelegd om vertrouwen te hebben in zichzelf, maar ook in de ander. Welbevinden is zeer cruciaal voor de verdere groei van zowel ons emotionele als cognitieve brein. Zit dit welbevinden goed, kan je pas groeien en bloeien…. Groeien en bloeien vanuit eigen interesses, vanuit een intrinsieke motivatie.

Het schoollopen bij Keerpunt Lokeren is een gevoel van thuiskomen, een bevestiging van goed te zijn zoals je bent.

Meer en meer vallen kinderen in het klassieke onderwijs uit de boot omdat het kind de alsmaar versnellende maatschappij moet volgen. Een maatschappij die razendsnel evolueert, maar meer en meer zonder diepgang.

Omdat de uitval van leerlingen in het middelbaar zeer groot is en de vraag naar alternatieve manieren van onderwijs mee gaat in stijgende lijn, willen we onze school verder laten groeien en uitbouwen tot een gezonde organisatie met een rijk aanbod om aan zoveel mogelijk noden te kunnen voldoen.

Maar zoals eerder gezegd “Dit kunnen we niet alleen.”

Hiervoor hebben we momenteel het geld en de middelen niet. Wel de energie, de gedrevenheid, een hoop gebundelde kennis en een pak ervaring.

Keerpuntscholen startte vijf jaar geleden op. Ondertussen zijn er 8 vestigingen, waarvan Keerpunt Lokeren de jongste telg is.

Zeer bewust kozen we in september 2023 voor Lokeren als onze nieuwe uitvalsbasis. Lokeren is een bloeiende stad met zeer veel mogelijkheden. Echter als scholierenstad misten we hier een alternatieve secundaire onderwijsvorm. Met Keerpunt Lokeren, hopen wij tegemoet te kunnen komen aan de jongeren en ouders die het ervaringsgericht onderwijssysteem prefereren.

Om deze onderwijsvorm optimaal te kunnen praktiseren is het noodzakelijk om fysiek deel uit te maken van een bruisende samenleving.

Een samenleving waar wij zeer graag aan mee willen werken.

 

PS: 

on·der·wijs (het; o)

1 (geregelde) overdracht van kennis of vaardigheden

Georganiseerde communicatie van niet-incidentele aard met als doel overdracht van kennis, vermeerdering van inzicht en/of aanleren van vaardigheden.

com·mu·ni·ca·tie (de; v; meervoud: communicaties)

1 overdracht of uitwisseling van informatie; verbinding, verkeer: verbale communicatie met behulp van woorden; non-verbale communicatie niet met woorden maar d.m.v. gebaren, gelaatsuitdrukking, houding e.d.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15/03/2024 gestart
1072x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Keerpunt Lokeren

Keerpunt Lokeren

Actie georganiseerd door:

Liesbeth Heynderickx

Liesbeth Heynderickx

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15/03/2024 gestart
1072x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog