Laat Jaap langer leven!

Laat Jaap langer leven!
Danique van der Garde
Deel deze actie via:

Help Jaap voor zijn PIPAC behandelingen in België (slokdarmkanker.)

 

Hoi lieve mensen,

Jaap is 64 jaar en heeft een gezonde levensstijl; hij rookt niet, drinkt geen alcohol en sport regelmatig. Toch werd er bij hem in juni 2020 na klachten en vervolgens een gastroscopie een tumor gevonden in zijn slokdarm. Enkele dagen later bleek de tumor kwaadaardig. Ineens stond Jaap en onze wereld helemaal op zijn kop. 

De eerste vraag is gelijk, kan hij nog genezen? Omdat er geen uitzaaiingen waren, was er met chemo behandelingen in combinatie met bestraling en daarna een zware buismaag operatie, genezing nog mogelijk.  

Jaap wilde maar één ding en dat is vechten om te leven. Hij ging het gevecht tegen de ziekte vol aan. Jaap doorstond de chemo’s en bestralingen dan ook goed. 

In oktober 2020 werd in het Radboud ziekenhuis de buismaag operatie uitgevoerd. Omdat Jaap een goede conditie had, heeft hij de operatie ook goed doorstaan. Echter werd er tijdens de operatie een plekje op het buikvlies gevonden, wat helaas achteraf een uitzaaiing bleek te zijn. Het plekje was nog zo klein, waardoor deze op de eerdere scans nog niet zichtbaar was. Toen kreeg Jaap het vreselijke nieuws, hij kon niet meer genezen! 

Hij moest na de operatie opnieuw leren eten. Vaker per dag kleine beetjes en proberen om op gewicht te blijven. Elke 3 maanden kreeg hij een scan. Zolang er geen uitzaaiingen  zichtbaar waren, was dat goed nieuws en een opluchting. Gelukkig is Jaap nog bij ons en geniet hij van alles. Hij voelt zich goed, sport nog, geniet van zijn kinderen en kleinkinderen.

Maar helaas was daar in oktober 2021 toch ineens het slechte bericht, er zijn meerdere uitzaaiingen geconstateerd op het buikvlies. Je weet dat het bericht een keer gaat komen, maar het is toch een harde klap. In Nederland is er alleen chemo als behandeling mogelijk en is de levensverwachting gemiddeld een jaar. Jaap zal zich van deze zware chemo’s steeds slechter gaan voelen. Dit terwijl deze uiteindelijk weinig effect zullen hebben, omdat het buikvlies slecht doorbloed is en daardoor de chemo bijna niet bij de tumoren kan komen. Maar je wilt toch vechten en er zo lang mogelijk zijn, dus ga je er voor. Zo is Jaap, een vechter en er voor gaan!

We wilden ons er niet bij neerleggen en alle mogelijke opties proberen. Zo vonden we op internet dat er in België een PIPAC behandeling is, waar ze met een kijkoperatie direct de chemo vernevelen op de tumoren op het buikvlies. Dat is natuurlijk super, want dit zal veel beter effect hebben. Verder voordeel is dat de chemo niet in de bloedbaan terecht komt, waardoor Jaap er bijna niet ziek van zal worden. We hebben gelijk een afspraak gemaakt en gelukkig komt Jaap voor deze behandeling in aanmerking. Dit omdat hij nu alleen uitzaaiingen op het buikvlies heeft, wat hiervoor een vereiste is. Doel van de PIPAC behandeling is een langere levensverwachting en een betere kwaliteit van leven. 

In eerste instantie zal hij minimaal 3 behandelingen nodig hebben, maar waarschijnlijk zullen er daarna nog meer nodig zijn. Alsof het allemaal al niet erg genoeg is, blijkt deze PIPAC behandeling niet vergoed te worden door de zorgverzekeraar.

Jaap is niet van het geld vragen en schaamt zich hier eigenlijk voor. Maar helaas kunnen we in deze situatie niet anders. Hij gaat al op de korte termijn starten met de PIPAC behandeling in België. Jullie donaties zullen hier dus direct voor gebruikt worden. Na elke behandeling plaatsen we een berichtje hoe het met Jaap gaat om jullie op de hoogte te houden.

Lieve mensen alsjeblieft gun onze Jaap een langer leven en doneer. Alle donaties zijn welkom! Tot slot verder delen van de actie wordt erg gewaardeerd. 

 

Lieve allemaal,

Jaap heeft vrijdag 28 januari in België zijn eerste PIPAC behandeling gehad.

De operatie is goed gegaan en de arts heeft gezegd dat het goed te behandelen is. Dat is natuurlijk erg goed nieuws.

Het is pittig maar hij voelt zich naar omstandigheden goed. Op 11 maart krijgt hij de volgende PIPAC behandeling.

Groetjes Danique

 

25 februari 2022

Lieve allemaal,

Vandaag heeft Jaap goed bericht gehad van de oncoloog. Er zijn op de scan van afgelopen woensdag geen nieuwe uitzaaiingen te zien, en de bestaande zijn gestabiliseerd. De grootste is zelfs kleiner geworden. Super goed nieuws!

Groetjes Danique

 

Hoi lieve mensen, 

Jaap heeft vorige week zijn tweede Pipac behandeling gehad. 

De behandeling is goed gegaan en na omstandigheden maakt hij het goed, hij gaat er voor!

Groetjes Danique

 

Lieve allemaal,

Inmiddels heeft Jaap zijn derde Pipac behandeling in België gehad. Helaas heeft hij na deze operatie een complicatie gekregen. Na de derde operatie in België, ging de wond erg lekken. De huisarts stuurde Jaap door naar het ziekenhuis, waar geconstateerd werd dat de spierlaag in de buik niet goed gesloten was. Hierdoor moest Jaap opnieuw geopereerd worden en hebben ze de spierlaag gesloten. Helaas is daarna de operatiewond gaan ontsteken, waardoor die 2x daags gespoeld moet worden.

Jaap heeft daar een behoorlijke klap van gehad en is ook erg afgevallen. Gelukkig gaat het nu elke dag wat beter, hij komt aan en kan ook steeds meer doen. Dat was even een teleurstelling, want het ging allemaal zo goed.

Maar er is ook goed nieuws!!! Jaap heeft een scan hier in Nederland gehad en er zijn verder geen uitzaaiingen gevonden. En alles is zelfs kleiner geworden! Dat is natuurlijk super nieuws.

Jaap heeft 1 juli een afspraak met de Belgische arts gepland staan. Ze gaan dan bespreken, hoe nu verder.

Groetjes Danique

 

21 september 2022

Lieve mensen,

Met Jaap gaat het heel goed. Het gesprek met de Belgische arts was ook erg goed. Alle tumoren zijn kleiner geworden en de grootste is van 24mm naar 15mm gegaan. Verder zijn er ook geen uitzaaiingen gevonden.

Jaap heeft in augustus nog een scan gehad en deze was stabiel gebleven. Echt super nieuws!

Jaap krijgt momenteel alleen immuuntherapie, en in november krijgt hij weer een scan. Zodra de tumor weer gaat groeien zullen er weer Pipac behandelingen nodig zijn. 

Jaap is inmiddels helemaal hersteld van de complicaties. Het gaat erg goed met hem, hij doet weer alles, speelt met zijn kleinkinderen, hij gaat weer tafeltennissen en rijd overal weer naar toe met de auto.

Ik heb een nieuwe foto geplaatst van Jaap met 1 van zijn kleinkinderen. Deze foto is vorige week gemaakt zodat jullie kunnen zien hoe goed het met Jaap gaat.

Wat zijn we trots op hem!

We willen iedereen heel erg bedanken, want met jullie hulp hebben wij Jaap nog bij ons!

Maar we willen ook vragen aan iedereen blijf alsjeblieft doneren, en de actie delen! Alle beetjes helpen.

Jaap is een vechter maar helaas kan hij dit gevecht niet alleen.

Groetjes Danique

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13/01/2022 gestart
10348x bekeken

Actie georganiseerd door:

Danique van der Garde

Danique van der Garde

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13/01/2022 gestart
10348x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden