Justice4animals

Justice4animals

Een initiatief dat werk maakt van een effectieve vervolging van iedere vorm van dierenmishandeling tegen huisdieren

 

Justice4animals’, is een initiatief dat werk maakt van een effectieve vervolging van iedere vorm van dierenmishandeling tegen huisdieren. Het Blauwe Kruis van de Kust werkt volop aan het uitbouwen van een Centrum voor Dierenwelzijn in de Oostendse regio. Justice4animals is daar een onderdeel van. Een initiatief dat zich voluit inzet voor de rechten en de bescherming van het huisdier. Justice4animals ijvert voor een striktere wetgeving gericht op een betere bescherming van huisdieren, een versterking van de handhaving van de bestaande regels én bovenal een effectief juridisch sluitstuk bij iedere vastgestelde mishandeling.

Om paal en perk te stellen aan de steeds flagrantere gevallen van mishandeling van huisdieren is er actie nodig van de wetgevende en rechterlijke macht en van iedere burger. Justice4animals wil die actie teweegbrengen, ondersteunen en versterken en zal zich systematisch burgerlijke partij zetten bij gevallen van dierenmishandeling in de regio Oostende, en dit in de eerste plaats gericht op honden en katten, de corebusiness van het Het Blauwe Kruis van de Kust, met later een uitbreiding naar andere huisdieren.

Justice4animals? Een initiatief voor een strikter beleid en een juridisch sluitstuk voor een beter bescherming van huisdieren

Justice4animals zal zich systematisch burgerlijke partij stellen in zaken van dierenmishandeling om zo toe te zien op een strikte naleving van de wet én vraagt een strikter beleid en een systematische opsporing en vervolging van dierenmishandeling en -verwaarlozing.

Een afdoende, volwaardige bescherming van huisdieren begint met een doordacht en degelijk uitgewerkt beleid op alle relevante niveaus in België. Justice4animals gaat daarom actief op zoek naar een constructieve samenwerking met het agentschap Dierenwelzijn en de bevoegde regelgever. Ook bij hen dringt Justice4animals aan op actie.

Ook zijn we steeds op zoek naar advocaten die pro deo willen opkomen voor Justice4animals of burgers die zich burgerlijke partij stellen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/03/2024 gestart
2067x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Het Blauwe Kruis van de Kust

Het Blauwe Kruis van de Kust

Actie georganiseerd door:

Julie gregoire

Julie gregoire

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/03/2024 gestart
2067x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden