Help Zuid-Afrikaanse kinderen te geloven in een Toekomst!

Help Zuid-Afrikaanse kinderen te geloven in een Toekomst!
fam. Baaijens
Deel deze actie via:

Schooltje voor de allerarmsten kampt met verschillende noden en strijdt om 'haar' kinderen onderwijs te kunnen blijven geven.

 

De Shalom Christian School is een christelijke privé-basisschool in Graskop, Zuid-Afrika. Privé klinkt misschien heel luxe, maar voor deze school is het alles behalve dat! De school ontvangt geen geld van de overheid, is dus volledig afhankelijk van giften van ouders, die echter veelal arm zijn. 

Soms krijgen de docenten niet eens salaris, simpelweg omdat het er niet is. Materiaal kopen docenten vaak van hun eigen geld. 
De mede-oprichter en drijvende kracht achter de school overleed vorig jaar. Een groot gemis!

De school werkt volgens het zogeheten ACE-onderwijs: Accelerated Christian education. Het hele systeem, de boeken, alles is gebaseerd op de Bijbel en de eigenschappen van Jezus. Dus ook bij rekenen, aardrijkskunde, etc. Dat is nog eens christelijk onderwijs!
De leerlingen, verdeeld over vier klassen, werken op hun eigen tempo. Zodra ze klaar zijn met een ‘grade’ gaan ze naar de volgende. Er zitten zodoende dus diverse leeftijden bij elkaar. 

Het schoolgebouw, dat men huurt, heeft allerlei gebreken: het dak lekt, verschillende ramen zijn kapot. De verhuurder doet er niets aan. Bij de school is er nauwelijks geld om dit te repareren. En áls ze het zelf zouden repareren, lopen ze het risico dat óf de huur verhoogd wordt óf dat ze eruit worden gezet, omdat de verhuurder het voor een hoger tarief aan een ander wil verhuren. Het beste zou dus zijn als de school het gebouw kan kopen. Dit zou voor een bedrag van zo’n €20.000 mogelijk moeten zijn. 

Helpt u mee om deze school overeind te houden en zodoende deze kinderen hoop voor de toekomst te geven?

Wij, Pia en Olivia, hopen in maart 2023 naar Zuid-Afrika te reizen en deze school te bezoeken. Wij willen dat deze kinderen net zo fijn naar school kunnen als wij met goed onderwijs, voldoende materiaal en in een veilig gebouw. 

Uw steun is meer dan nodig!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/01/2023 gestart
2033x bekeken

Actie georganiseerd door:

fam. Baaijens

fam. Baaijens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/01/2023 gestart
2033x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog