Help zoon (13j) herenigen met moeder

Help zoon (13j)  herenigen met moeder
Norayma Nicolaas
Deel deze actie

Mijn zoon is 10 jaar bij me weggehouden. Nu heb ik de kans om hem terug krijgen. Kun jij helpen?

62 donaties
34%
€ 2410 van € 7000 ingezameld

Hallo, ik ben Norayma en mijn zoon (13) en dochter (15) zijn 10 jaar bij mij weggehouden in Syrië. Mijn dochter werd groter en sterker en eiste haar moeder. Zomer 2021 heb ik met heel veel moeite mijn dochter van 7 en mijn partner hier in België achtergelaten en ben ik naar Libanon en Syrië gereisd om mijn dochter mee te nemen naar België. 

Deze missie duurde 2 maanden, maar met bloed, zweet, tranen en 13.000 euro lichter, is het me gelukt om haar mee te nemen naar huis. Mijn zoon van 13 bleef achter. Hij durfde niet wat zijn zus durfde; aangeven dat hij zijn mama wilde. Hij wacht tot hij wat groter en sterker is, zegt hij. 

Mijn thuisfront loopt ondertussen op rolletjes. Mijn dochter is heel goed geïntegreerd en spreekt goed Nederlands. Nu krijg ik in alle geheim een telefoontje van mijn zoon: "Mama ik wil naar jou toe en ik ga het zeggen!" Mijn sterke jongen staat ook zijn mannetje en heeft het aangegeven, wetende dat hij vanaf dat moment als vuil behandeld zal worden. 

Ik ga nu opnieuw een proces opstarten met één doel voor ogen en het gaat me lukken. Ik maak mijn gezin eindelijk weer compleet. Om dit opnieuw te kunnen doen heb ik financiële hulp van jou nodig! 

De kosten die gemaakt moeten worden zijn o.a.: paspoort, overlijdensakte vader, legalisatie en vertaling van de documenten door beëdigd vertaler, legalisatie door ministerie van Buitenlandse Zaken en Syrische ambassade in Syrië en Libanon, visumaanvraag, benzine, voeding, onderdak, …

Gezien er veel aandacht gegeven moet worden aan veiligheid is er ook een vertrouweling/beveiliging en betrouwbare chauffeur nodig die gecompenseerd moeten worden.

Kan jij mij helpen? 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-03-2022 gestart
2044x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Norayma Nicolaas

Norayma Nicolaas

62 donaties
34%
€ 2410 van € 7000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-03-2022 gestart
2044x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

“Na mijn dochter wil ik ook mijn zoon na 13 jaar terughalen uit Syrië”

12 Mei 2022

Norayma Nicolaas (34) trok in 2009 naar Syrië om daar te trouwen met de vader van haar kinderen. Het plan om was om daarna meteen terug naar België te komen en gezinshereniging aan te vragen. Alleen … haar man liet haar niet meer gaan. Uiteindelijk slaagde ze erin te vluchten, maar ze moest haar kinderen achterlaten. Tien jaar later slaagde ze er eindelijk in om haar dochter terug in België te krijgen. Nu is het tijd om ook haar zoon terug te halen … Ze deelt moedig haar verhaal.

Mama Baas

Haar dochter kon ze na tien jaar al redden uit Syrië, nu wil Norayma (34) ook haar zoontje (13) naar ons land halen: “Kostte bloed, zweet en heel veel tranen”

07 Apr 2022

OOSTENDE - In 2009 trok Norayma Nicolaas (34) naar Syrië om er te trouwen met de vader van haar twee kinderen. Het plan was om meteen terug naar België te komen, maar haar man liet haar niet gaan. Zij kon uiteindelijk vluchten, maar moest haar kinderen achterlaten. Haar dochter kon ze na ruim tien jaar proberen al naar hier halen, nu wil ze hetzelfde doen met haar dertienjarige zoon. “Die terugkeer verliep niet van een leien dakje.”

Nieuwsblad