Help Tjilla

Help Tjilla
Deel deze actie via:

Update: nu heeft Tjilla uw hulp nodig

 
€ 0 ingezameld

Ik ben Miranda en woon met 3 heel jonge, leuke, maar ook kwetsbare katten: Tjilla (5), Tjessi (5) en Tjaiia (4). 

Dit jaar is een beetje een pech-jaar. Van november 2022 tot heden waren er 3 grote gebitsbehandelingen nodig incl extracties, gebitsfoto's en bloedonderzoek (Tjilla en Tjessi), was er een acute bot-infectie (Tjessi), waren er 2 echo's nodig wegens buikproblemen (Tjilla en Tjessi), waren er 2 jaarlijkse checks (Tjessi en Tjaiia met bijbehorende inentingen, Tjilla volgt deze maand) en onlangs een bezoekje voor Tjaiia vanwege niet willen eten. De kosten van alle bezoekjes en behandelingen waren hoog en mijn financiële positie kwetsbaar. De katten zijn verzekerd inclusief een aanvullende polis voor het gebit, maar de verzekering vergoed bijv voor het gebit 50% en rekent een eigen risico en een eigen bijdrage waardoor de kosten toch nog hoog zijn. 

Op dit moment is Tjaiia ziek, spugen en diarree. Om haar goed te laten onderzoeken wil ik u vragen om een bijdrage. Voel u niet verplicht, maar u helpt ons er enorm mee. 

Hartelijke groet,

Miranda

---

Update 15-9-2023

Allereerst nogmaals heel veel dank voor de steun en de donaties.

Tjaiia is vanochtend bij de dierenarts geweest. Zij heeft koorts 39,4 is afgevallen en is niet in goede doen. Ook wil zij niet eten. Om die reden is door de dierenarts de volgende medicatie ingezet:

  • injectie vitamine
  • injectie dexamethason
  • zalf Mirataz eetlustopwekker
  • tablet Cerenia
  • tablet Diarstop.

De Mirataz, Cerenia en de Diarstop worden door mij gegeven op vaste tijden. 

Wat Tjaiia echt heeft is nog onduidelijk, hoogstwaarschijnlijk iets van een virus. Maandag is er weer contact met de dierenarts. 

Update 17-9-2023

Geen vooruitgang in het weekend. Medicatie lijkt niets te doen. Tjaiia is ziek, lusteloos, spuugt, heeft diarree (6 x naar de bak in 1 uur) en wil niet eten. Eetlustopwekker (Mirataz) heeft geen enkel effect. Af en toe krijg ik er een paar brokjes en wat natvoer in. Het is nodig om te eten, anders kans op leververvetting en de vicieuze cirkel: misselijk niet eten - niet eten misselijk. Op zaterdagavond begonnen met dwangvoeren (Hills a/d).

Update 18-9-2023

Opnieuw naar de dierenarts. Wat is er toch mis in dat lijfje. De dierenarts stelt een echo voor, onder sedatie. De echo kan direct (gelukkig) en het blijkt goed mis. Uit de echo blijkt dat Tjaiia een enorme darmontsteking heeft. Direct krijgt zij een vochtinfuus, een injectie Moderin (langwerkende ontstekingremmer) en een kuur antibiotica voor 12 dagen. De volgende dag worden we opnieuw verwacht voor opnieuw een vochtinfuus. 

Update 19-9-2023

Onderweg naar de dierenarts voor opnieuw een vochtinfuus spuugt Tjaiia haar maaginhoud uit in de trolley. Bij de dierenarts blijkt dat zij ook haar ontlasting (diarree) heeft laten gaan. Het arme diertje. Het vochtinfuus wordt toegediend en er wordt gekozen voor een injectie Cerenia omdat Tjaiia erg ziek is. 

De volgende dag is een rustdag, voor ons allemaal. 

Update 21-9-2023

Al enige tijd staat er een afspraak voor de jaarlijkse check van Tjilla. Deze afspraak stond voor 22-9 maar is een dag vervroegd zodat er een plekje bij de dierenarts gereserveerd staat voor Tjaiia, indien nodig. 

Tjilla is weer afgevallen. Dit kan een gevolg zijn van tandproblemen. Op 20-12-2022 is Tjilla geholpen aan haar gebit vanwege Forl. De vraag is hoe het gebit nu is. Helaas hebben we opnieuw pech, de DA constateert een probleem bij 2 tanden links onderkaak. Een afspraak wordt ingepland voor 29-9-2023.

Update 23-9-2023

Tjaiia laat verbetering zien. Kijkt helderder uit haar ogen en heeft weer wat praatjes. In de avond merk ik dat ze het weer wat lastiger heeft, dan ligt zij in of op een krabton met haar ogen open. Ze mag alleen nog maar lichtverteerbaar voer op advies van de dierenarts. Het was even zoeken wat nu goed is en wat zij ook lust en dat is Royal Canin hypoallergenic geworden. Haar ‘oude’ voer (Farmina weight management) zal zij nooit meer mogen…

Update 24-9-2023

Geen verandering met de dag ervoor. Het lijkt erop dat de ontlasting verbeterd maar ik houd nog even een slag om de arm. De kuur antibiotica duurt nog 6 dagen en natuurlijk maken we de kuur af. Ook krijgt Tjaiia nog Cerenia. Op maandag is er overleg met de dierenarts of we daar mee kunnen stoppen.

Update 25-9-22023

Allereerst opnieuw veel dank voor de steun en de donaties! 

Tjaiia heeft geen diarree meer maar heeft goede ontlasting, dat is zo fijn, de antibiotica doet goed zijn werk, gelukkig. Vandaag mocht zij naar buiten, op de stoel liggen maar wel met een dekentje. Ze bleef keurig liggen en genoot daar zichtbaar van. Ik ben zo blij dat het beter met haar gaat!

Dan het financiële plaatje…

Van de € 240 aan lieve donaties is er € 219,50 door mij ontvangen. Het overige deel is commissie voor het platform wat is gebruikt om de actie onder de aandacht te brengen. 

De kosten voor Tjaiia zijn door de steunactie en verzekering volledig gedekt. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Het haalde een zorg weg bij de al grote zorg die ik had (heb). Nogmaals heel veel dank.

Maar nu… 

Ik had zo gehoopt dat de kosten (en de zorg) voor dit jaar hierbij zouden blijven (vanaf november 2022 tot heden € 2774 aan dierenartskosten) maar er komt nog een factuur aan voor de gebitsingreep van Tjilla op 29-9  a.s. De facturen voor de gebitsingrepen zijn vaak fors en de verzekering vergoed 50%. 

Om bovenstaande reden heb ik de steunactie weer actief gemaakt. Alleen lukt het mij niet, hoe moeilijk ik dat ook vind. Het doelbedrag heb ik weggehaald. Met elke donatie ben ik heel blij en is bedoeld voor de behandeling van Tjilla. Het is botte pech dat ook zij na 9 maanden opnieuw een zware behandeling moet ondergaan…

Wilt u ons helpen? 

Hartelijke groet,

Miranda

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/09/2023 gestart
565x bekeken

Actie georganiseerd door:

Miranda Jongedijk

Miranda Jongedijk

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/09/2023 gestart
565x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden