Help Tamara haar gezin en vrijheid terug te krijgen

Help Tamara haar gezin en vrijheid terug te krijgen

Help Tamara aan een toegankelijk huis waarin ze haar dochter zelf op bed kan leggen. Jullie donatie maakt dit mogelijk.

 

Lieve allemaal, 

Het leven neemt soms onverwachte wendingen; voor Tamara en Elwin is het een reis geweest van moed en doorzettingsvermogen die ons diep raakt. 
Amper vier maanden jong onderging dochter Senna een ingrijpende openhartoperatie, een strijd die zij met ongekende moed doorstond. Na maanden vol spanning kon het gezin eindelijk gaan genieten. Totdat twee maanden later Tamara geopereerd moest worden. Een operatie die niet alleen haar leven veranderde, maar ook de dynamiek van haar gezin opnieuw op zijn kop zette.  

Door een onvoorziene complicatie raakte Tamara deels verlamd, waardoor ze haar mobiliteit verloor en nu volledig afhankelijk is van een rolstoel. Het bracht haar de pijnlijke realiteit dat ze niet in staat is om haar eigen dochter 's avonds in bed te leggen, haar te omarmen na een dag vol avonturen of gewoonweg 'ja' te zeggen op de simpele, kostbare verzoeken van een kind.

Tamara's droom is eenvoudig maar krachtig: ze wil weer zelfstandig zijn, haar dochter in bed kunnen stoppen, samen met haar naar de speeltuin gaan en energie overhouden voor de mooie momenten in het leven. Ze verlangt er naar om na twee jaar weer zij aan zij te slapen met haar man, zodat ze samen een echt gezin kunnen vormen.

Jullie steun maakt het verschil in Tamara's reis naar herstel en helpt haar de aanpassingen te financieren die nodig zijn om haar onafhankelijkheid terug te krijgen in en rondom het huis. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin Tamara niet langer continu 'nee' hoeft te zeggen tegen haar dochter, waarin ze de vreugde van een gezinsleven herontdekt en waarin ze weer de kracht voelt om samen met haar geliefden door het leven te gaan.

Elke bijdrage helpt mijn dochter dichter bij het herstellen van de eenvoudige, maar kostbare dingen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Laten we samen een verschil maken en Tamara helpen om haar glimlach terug te brengen.

Dank je wel voor jullie steun en voor het delen van deze reis naar herstel. Samen staan we sterker!

Met liefde en dankbaarheid, Lisette, de moeder van Tamara

Hier onder lees je het hele verhaal van Tamara en haar gezin. 
Mijn naam is Lisette en start deze crowdfunding op voor mijn dochter Tamara en haar gezin. Tamara was altijd een vrolijke, spontane en zorgzame vrouw die volop van het leven genoot. Van jongs af aan was het haar droom om te trouwen en een gezin te krijgen. Deze droom leek uit te komen toen ze Elwin ontmoette. Tamara had alles op de rit. Ze werkte al jaren in de gehandicaptenzorg, deed vrijwilligerswerk en was bezig om zich bij te scholen tot verpleegkundige. Tamara’s droom kwam uit toen Elwin haar ten huwelijk vroeg en ze in 2020 zwanger raakte. Het leven lachte hun toe en ze zeiden ‘2021 wordt ons jaar’, toen nog niet wetende dat hun leven voorgoed zou veranderen. 

Tamara is geboren met een bindweefsel aandoening waardoor gewrichten snel uit de kom kunnen gaan. In 2018 ontkwam ze er niet aan om zich weer te laten opereren aan haar knie. De operatie ging goed alleen kreeg ze al snel trombose. De antistollingsmedicatie sloeg niet aan met als gevolg blijvende schade aan de aders, veel pijn, beperkte mobiliteit, wordt ze regelmatig gedotterd en zijn er meerdere stents geplaatst. Ze raakte haar baan kwijt en moest stoppen met de opleiding verpleegkunde. Ondanks alles blijven ze vooruit kijken. 

In 2020 zag ik weer een stralende dochter, toen ze vertelde dat ze zwanger was en zei; ‘mam 2021 word mijn jaar’. Ik was zo blij voor hun, eindelijk positief nieuws. Tijdens de 20 weken echo was te zien dat de groei van de baby stagneerde en sindsdien moest ze om de week naar het ziekenhuis voor controles. Rond de 34ste week voelde Tamara haar baby niet meer en werd ze opgenomen. Ik vond het lastig dat ik door de coronapandemie niet bij haar kon zijn. Uiteindelijk hebben ze de bevalling tot de 37ste week weten te rekken. Op 9 maart 2021 werd Senna geboren. Ze had een moeilijke start en werd meteen openomen op de high care. Er werden onderzoeken gedaan waaruit bleek dat Senna een gat tussen de hartkamers had (VSD). Na 5 weken ziekenhuis mocht Senna met een sonde en medicatie naar huis. Eindelijk mocht ik mijn kleindochter ontmoeten. Wat was ze klein en kwetsbaar.  

Uiteindelijk verslechterde haar toestand zodanig dat er geen andere optie meer was dan dat Senna een open hart operatie moest ondergaan. Gelukkig is de operatie goed gegaan en mocht Senna een week later al naar huis. 

Eindelijk konden ze gaan genieten van de roze wolk waar ze zo lang op hadden gewacht. Ik zag mijn dochter weer opbloeien, totdat er weer stolsel zat in de stent. Tamara werd snel geopereerd, een operatie die ze al zo vaak had ondergaan. Maar deze keer was anders. Toen ze wakker werd uit de narcose bleek dat er een complicatie was opgetreden met als gevolg dat haar linkerbeen volledig verlamd is. Vanaf dat moment is haar leven totaal veranderd. 

Als moeder wil je het allerbeste voor je kind, iets waar ik Tamara elke dag mee zie stoeien. Senna is inmiddels 2,5 jaar. Ze wilt graag samen met mama naar buiten, samen naar de speeltuin, door mama in bed gelegd worden of  in bad gedaan worden maar steeds moet ze Senna teleurstellen. Tamara woont in een dijkwoning, waar je altijd met een trap naar buiten moet, iets wat Tamara niet kan. Tamara slaapt noodgedwongen in de woonkamer waar een bed is neergezet, waardoor ze gescheiden van haar man slaapt. De muren komen op haar af, maar wat ze het ergste vind is dat ze haar dochter steeds moet teleurstellen en Senna haar ‘mama nee’ noemt. Tamara heeft veel moeten inleveren en incasseren. Ze is afgekeurd, kan geen auto meer rijden, ze heeft vrienden verloren, moet alles plannen als ze iets buiten de deur heeft,  heeft hulp nodig bij de ADL en het verzorgen van Senna ga zo maar door. Ondanks alles, blijft Tamara vooruit kijken, kijken naar een ander huis, kijken naar een nieuwe toekomst.

Na veel biedingen grepen ze telkens net langs een geschikte woning. Uiteindelijk hebben ze de kans gekregen om een nieuwbouw woning te kopen. Helaas worden deze tegenwoordig op beperkte kavels gebouwd waardoor ze niet de mogelijkheid hebben om alle slaapkamers op de begane grond te maken. De garage hebben ze kunnen inrichten als bad- en slaapkamer. Helaas is ze daardoor nog genoodzaakt hulp in te schakelen voor de zorg van Senna. Senna is inmiddels 2,5 jaar en zou graag een keer door mama naar bed gebracht worden. De enige mogelijkheid om dit te doen is een lift te laten plaatsen.

Alle aanpassingen in huis zijn, omdat alles nieuw aangeschaft dient te worden voor eigen rekening. Alleen voor de keuken hebben ze een vergoeding van het WMO gekregen.

Tamara was voor haar beperking niet bezig om naar een andere woning te kijken. Ze waren aan het sparen voor hun bruiloft en de toekomst van Senna. Inmiddels zijn ze door al hun reserves heen en daarom vraag ik via deze crowdfunding jullie om hulp. Elk bedrag is welkom, klein of groot. 

Ik hoop met de crowdfunding 75.000,- op te halen. 55.000,- wordt besteed aan de hulpmiddelen in huis zoals de lift, extra kosten van de keuken, extra kosten voor de garage te vergroten en om te bouwen tot slaapkamer en badkamer, aanpassingen in de badkamer, bredere deuren, ruimte om de draai cirkels te maken met de rolstoel en drempels om de deur uit te kunnen. Het overige bedrag van 20.000 willen we besteden voor het aanleggen van de tuin zodat Tamara zelf het huis in en uit kan en een mooi speelhuis voor Senna in de tuin. 

Laat je niet afschrikken door de hoogte van dit bedrag. Elke donatie helpt Tamara een stapje dichterbij haar gezin terug te krijgen. Dat de nadruk niet meer ligt om wat ze niet kan maar juist wat ze wel kan. 

Alle donaties zullen rechtstreekst overgemaakt worden naar Tamara en Elwin. 

Alvast bedankt heel veel liefs Lisette. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/01/2024 gestart
3780x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lisette Willems

Lisette Willems

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/01/2024 gestart
3780x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog