Geef de diertjes een warme THUIS!!

Geef de diertjes een warme THUIS!!
Dana Dirkx
Deel deze actie via:

Wij willen met jullie steun nog meer dieren gelukkig kunnen maken. Help ons de kosten te drukken.

 

Stal 't Venhof VZW ...... Hoe is dat ontstaan? Twee jaar geleden zijn ze gestart met het heropbouwen van deze schitterende locatie.

Vanaf het eerste moment dat Annie en Hank hier kwamen waren ze verkocht en verliefd op dit pand en haar mooie omgeving.

Echter er was wel heeeeeeel veel werk te verzetten alvorens ze hier ook daadwerkelijk van start konden gaan. Het pand was volledig onderkomen en onklaar gemaakt door hun voorgangers. Er was geen stroom, geen stromend water,…..

De eerste maanden hebben ze niets anders gedaan dan puin ruimen, snoeien, maaien , schrobben en boenen.

Hoe zwaar en vermoeiend het ook was, ze hebben de moed nooit opgegeven. En langzamerhand kwam het mooie pand steeds meer tevoorschijn.

En nee, ze zijn nog steeds niet klaar. Het tempo is vanwege de verzorging van de dieren die dagelijks terug komt omlaag, maar ook sloeg het noodlot tot 2 maal hard toe. Hank kreeg de diagnose KANKER, waar hij elke dag hard tegen moet vechten en vorig jaar kwam daar notabene nog een hartinfarct bij. Ondanks de harde tegenslagen ontwikkelen ze nog steeds en hebben ze zelfs het ‘EQUILABEL’ gehaald. 

Deze mensen hebben desondanks hun problemen een heel groot hart voor dieren, en door de mega stijgende prijzen zijn ze genoodzaakt om JULLIE hulp te vragen. 

Ze hebben zo pas 3 minipaardjes bijgekregen en die beestjes hebben veel nodig om weer op kracht te komen. De hengst zijn tanden waren zodanig slecht dat de dierentandarts er 2 heeft moeten trekken, de haken waren gigantisch waardoor hij amper tot niet kon eten. De merrie is uitgeput, ze heeft het ene veulen nog bij haar en moet ronde april alweer bevallen van de volgende. Zij heeft echt veel voeding nodig. De dierenartskosten, waterkosten want ze krijgen leidingwater, stroomkosten zijn toren hoog. 

Ook afgedankte dieren zijn hier welkom. Enkel met jullie hulp kunnen deze mensen zo een dieren blijven helpen. Dit vergt nu éénmaal veel geld, geduld en liefde. 

Op foto 1 zie je hoe de hengst was, en op foto 2 hoe zij hem hebben binnen gekregen. Het is nauwelijks te geloven dat dit het zelfde paardje is. Maar na tal van controles van de dierenarts is het toch echt hetzelfde paardjes.

foto 3 is merrie met veulen.

foto 4 zie eens hoe het veulen al opknapt. 

voor de merrie en de hengst is nog tijd, geduld en liefde nodig. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
6 dagen geleden gestart
493x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Stal 't Venhof

Stal 't Venhof

Actie georganiseerd door:

Dana Dirkx

Dana Dirkx

 

Donaties

 
Toon alle donaties
6 dagen geleden gestart
493x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden