Help onze Kolibrie verder vliegen

Help onze Kolibrie verder vliegen
Leen Neirynck

Steun onze actie en investeer in preventie rond psychische kwetsbaarheid bij jongeren.

 

Steun onze goede doelen en deze productie die inzet op sensibilisering van psychische kwetsbaarheid bij jongeren.

 “Kolibrie” is een muzikaal verteltheater over mentale kwetsbaarheid bij jongeren. 

Op dit moment is deze theaterproductie nog in volle opstartfase. Het script is geschreven, de muzikale omkadering is klaar en de eerste try-outs voor publiek zijn net achter de rug. Omdat we een erg gevoelig onderwerp aansnijden, willen we niet over één nachtje ijs gaan. In een volgende repetitieperiode gaan we aan de slag met de vele feedback die we van ons testpubliek ontvingen. De Try-outs resulteerden in ontzettend goede reviews (die we hieronder graag met u delen), maar bevatten ook opmerkingen, tips, tricks die we graag aanwenden om een voorstelling te maken die een gevoelige snaar raakt, die het onderwerp bespreekbaar maakt.

“Kolibrie” is een eerlijke getuigenis van een vrouw die als jong meisje te kampen kreeg met een depressie. In het stuk versterken verhaal,  prachtige zang en muziek elkaar. We nemen jullie mee op een rollercoaster van gevoelens. We vliegen vooruit, achteruit en blijven af en toe ook eens hangen. Zoals een Kolibrie dat ook kan.

"Kolibrie" is een verhaal van pijn en verdriet, maar vooral ook van kracht en hoop.

Dit muziektheater is geschikt voor jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen, en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Met deze voorstelling willen we een groot publiek sensibiliseren en het onderwerp psychische kwetsbaar bespreekbaar maken bij hen.

Daarnaast willen we gratis nabesprekingen kunnen aanbieden aan de scholen die de voorstelling komen bekijken. We zullen werken met nabesprekingen met ‘de getuige uit de voorstelling ’ in de klas, experten uit het werkveld en bieden de scholen ook een gratis lesmap aan. We proberen ook steeds onze voorstellingen te koppelen aan een organisatie in de buurt die zich inzet voor mentaal welzijn bij (jong)volwassenen. O.a de opbrengst van de programmaboekjes wordt aan hen geschonken.

  • REVIEW THEATERBLOGGER ‘Kurt Blogt’ die een try-out bijwoonde.

𝗘𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗼𝗽𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲 𝘃𝗹𝘂𝗰𝗵𝘁 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻

'𝗞𝗼𝗹𝗶𝗯𝗿𝗶𝗲 biedt een diepgaande blik op mentale kwetsbaarheid bij jongeren en maakt indruk door haar niet-lineaire vertelwijze en de krachtige combinatie van een persoonlijk verhaal, muziek en goed acteerwerk. Het moedige delen van haar eigen ervaringen door Leen Neirynck, samen met de ondersteunende cast, creëert een authentieke en ontroerende ervaring. 𝗞𝗼𝗹𝗶𝗯𝗿𝗶𝗲 wil door emotionele diepgang het bewustzijn over mentale gezondheidsproblemen vergroten, waarbij de voorstelling fungeert als een dringende oproep voor empathie en begrip. 𝗞𝗼𝗹𝗶𝗯𝗿𝗶𝗲 is een baken van hoop voor hen die worstelen en benadrukt de kracht van veerkracht en het belang van het doorbreken van het stigma rond mentale gezondheid.'

“𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘪𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘰𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘻𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯.𝘏𝘦𝘵 𝘻𝘪𝘵 𝘪𝘯 𝘮𝘪𝘫, 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘭𝘦𝘦𝘧𝘥 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘨𝘦𝘣𝘦𝘶𝘳𝘵 𝘯𝘰𝘨 𝘢𝘧 𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘵 𝘪𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘧𝘭𝘪𝘵𝘴 𝘰𝘱𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸 𝘮𝘦𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬.

𝘒𝘰𝘭𝘪𝘣𝘳𝘪𝘦 𝘻𝘪𝘵 𝘪𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘩𝘢𝘳𝘵 𝘦𝘯 𝘮𝘪𝘴𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘬𝘴 𝘰𝘰𝘬 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘫𝘰𝘶𝘸𝘦.” - Leen Neirynck

  • REVIEW jongere die een try-out bijwoonde.

Waar moet ik beginnen.  De emoties de manier van het vertellen de blikken. Het raakte.  Zoveel taboes doorbreken op zo een mooie manier. De onderwerpen waren wel wat zwaar maar dit moet juist eens getoond worden. Er zijn vrij wat dingen ingekomen waar ikzelf ook al mee gesukkeld heb maar ik altijd voor mezelf heb gehouden en nog steeds voor mezelf hou.  Omdat ik me schaamde en had het gevoel dat het toch niet ging begrepen worden. Het feit dat dit gisteren bespreekbaar werd gemaakt en dat je ziet dat je niet de enige bent die zich daar voor schaamde of niet voor durfde uit te komen was troostend. Het is een stuk dat denk ik voor velen een troost en steun is. Ik schreef het vorige keer al, maar nogmaals. Zoveel respect dat je dit verhaal op zo een creatieve manier hebt verwerkt, een voorbeeld voor vele anderen die met deze onderwerpen zitten maar vooral ook het voorbeeld dat toont dat het uiteindelijk wel goed komt maar tijd vraagt. 🥰 

  • Review van een ervaringsdeskundige die een try-out bijwoonde.

Soms kom je in je leven iets tegen waarvan je denkt. Dit zou iedereen toch moeten gezien hebben.

Wel, de prachtige muzikale theatervoorstelling  “Kolibrie” is er zo eentje.

De voorstelling is taboedoorbrekend, raakte me tot in de kern, opent gesprekken en maakt dit oh zo belangrijk thema bespreekbaar.

Ook de context wordt heel mooi meegenomen in deze voorstelling.

Zelden was ik zo overtuigd van een voorstelling, zelden “sprong” ik bijna achter mijn computer om het te delen.

Het warme gesprek met Leen, van wie dit verhaal is was het laatste wat ik nodig had om voorgaande te doen.

Alstublieft, ga kijken, deel het met je collega’s en je netwerk, maak anderen warm om dit ook te doen.

Of nog beter, kijk binnen jullie organisatie hoe je deze voorstelling tot bij jou kan krijgen, ga samenwerken, luister, laat je inspireren.

Je draagt oprecht bij aan een warmere plek voor jezelf en je medemens om in te leven.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 2/04/2024 gestart
329x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Theatercompagnie De Kroon

Actie georganiseerd door:

Leen Neirynck

Leen Neirynck

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 2/04/2024 gestart
329x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog