Help Ine haar gewone leven terug te krijgen

Help Ine haar gewone leven terug te krijgen
Veronique, Mark, Karen Evi, Hans

Onze vriendin Ine heeft door een zwaar verkeersongeluk chronische clusterhoofdpijn en geheugen- en concentratieproblemen.

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Help onze vriendin Ine om haar leven terug te krijgen. 

Ine is 40 jaar en heeft een dochtertje van 8 jaar. Door een ernstig verkeersongeluk heeft ze dagelijks zowel overdag als 's nachts meerdere clusterhoofdpijn aanvallen. Ine is hierdoor alles verloren. Ze was hoogopgeleid en had een leuke vaste job. Haar wagen was perte totale. Door de aanvallen heeft zij bovendien geheugen- en concentratieproblemen. Ze heeft ook zenuwpijnen door het verkeersongeluk. Ine heeft geen sociaal leven meer.

Clusterhoofdpijn is een vrij zeldzame maar zeer ernstige vorm van hoofdpijn die in aanvallen komt. Een andere term voor clusterhoofdpijn is neuralgie van Horton. Clusterhoofdpijn staat ook bekend als ‘suicide headache’ (zelfmoordhoofdpijn), vanwege de bijna ondraaglijke pijn. 

De chronische vorm heeft geen pijnvrije periodes en is dus continu aanwezig. 

Clusterhoofdpijn heeft een enorme invloed op het dagelijks leven en resulteert in geheugen- en concentratieproblemen en arbeidsongeschiktheid.  Ine krijgt vaak te maken met onbegrip vanuit haar omgeving.

Verwar clusterhoofdpijn niet met migraine, een andere vorm van hoofdpijn. Mensen met migraine voelen de aanval vaak aankomen.

Ine heeft het enorm moeilijk met alledaagse dingen. Ze neemt nog steeds de zorg op voor haar dochtertje. Dit vergt heel veel van Ine door haar geheugen- en concentratieproblemen en de aanhoudende zenuwpijnen en ondraaglijke pijn van de clusterhoofdpijn aanvallen dag en nacht. 

Momenteel is Ine uitbehandeld qua medicatie. De aanvallen kunnen dus niet worden tegengehouden door medicatie. Het enige wat Ine kan doen is die ondraaglijke pijn bij een aanval een beetje doen verzachten door zuurstoftherapie. Ook moet zij de dagdagelijkse dingen zoals het huishouden en een gesprek voeren opnieuw aanleren door haar geheugen- en concentratieproblemen.

Het doel

Na een zoektocht via verschillende behandelaars is er een arts gevonden die het aandurft om Ine te opereren. Er is experimenteel onderzoek gedaan naar het plaatsen van een neurostimulator met positieve effecten. Bij deze operatie brengt een neurochirurg één of twee elektroden aan bij het achterhoofd die de achterhoofd zenuwen constant stimuleren met korte impulsen. 

Helaas wordt een neurostimulator voor hoofdpijnbehandeling, in tegenstelling tot rugpijnbehandeling, niet terugbetaald door de ziekteverzekering. De patiënt moet alle kosten (€ 25.000 voor de inplanting en een herhaalde kost voor vervanging van de batterij van € 8.000 om de 4 jaar) dan ook zelf betalen. Ine is nog jong en we willen haar toch nog zeker 25 jaar bij ons in een betere gezondheid.

Omdat Ine de afgelopen jaren vrijwel al haar geld heeft moeten besteden aan niet verzekerde zorgkosten, kan ze dit niet zelf bekostigen. Dus je hulp is écht nodig!

Dankbaar voor alle hulp

Wij zijn ervan overtuigd dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat Ine de operaties krijgt. Het is dé kans op een pijnvrije toekomst voor Ine. We gunnen haar zo ontzettend dat ze haar leven terugkrijgt en de vrijheid kan voelen van een energiek en vitaal lichaam. Gewoon normaal zijn, zonder pijn, kunnen sporten, weer werken. Doen waar ze blij van wordt. Terug spelen met haar dochter en een geweldig plezante mama kunnen zijn.

En ook eindelijk weer: iets teruggeven aan de wereld. Dat wil ze zo graag… 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/02/2024 gestart
33x bekeken

Actie georganiseerd door:

Veronique, Mark, Karen Evi, Hans

Veronique, Mark, Karen Evi, Hans

 
€ 0 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/02/2024 gestart
33x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog