Help het Roekpad in Echten

Help het Roekpad in Echten
St. Kraaienbosch Echten

Het speel en ontdekkingspad , Roekpad in Echten moet worden vernieuwd, Dat kost geld, veel geld. Alle hulp is welkom!

 

In het dorp Echten is het  speel en beleefpad, het Roekpad, 7 jaar geleden gerealiseerd door Stichting Kraaienbosch. 

Een groep vrijwilligers, de projectgroep Kraaienbosch, is aan de slag gegaan en heeft samen met Landschapsbeheer een plan bedacht om het oude landgoedbos rondom de havezathe Huize Echten te herstellen, op een manier die zoveel mogelijk Echtenaren en Echtense bedrijven erbij zou betrekken en stimuleren. Het Roekpad is een pad voor kinderen en volwassenen, maar ook goed toegankelijk voor mensen met een visuele of verstandelijke beperking. De naam is afgeleid van de roek, een kraaiachtige, en van het Drentse woord roeken, wat ruiken betekent. Ruiken staat bij dit Roekpad symbool voor de overige zintuigen die tijdens een wandeling langs dit pad geprikkeld worden. 

Door de jaren heen is het Roekpad uitgegroeid tot een speelplek in de natuur, voor kinderen uit Echten maar ook van ver daarbuiten. De situatie op dit moment is dat het pad jaarlijks door duizenden kinderen en ouders wordt bezocht. Ook het afgelopen jaar door Corona, werd nog eens extra benadrukt hoe belangrijk buiten spelen is voor kinderen.

Het doel van de stichting is om het bestaande Roekpad up-to date te maken d.m.v. het plaatsen van gecertificeerde speeltoestellen. Waar kinderen uit Echten, en ver daarbuiten, worden uitgedaagd om (samen ) te spelen, buiten in de natuur. In de opstart is gekozen voor natuurlijk spelen. De speelanleiding zijn destijds zelf gemaakt door de werkgroep. Met de richtlijnen van nu voldoen veel speeltoestellen niet meer aan de huidige normen. De stichting wil daarom dat alle speeltoestellen weer aan de huidige normen laten voldoen en speeltoestellen vervangen waar nodig, zodat het Roekpad weer voor een heel lange periode een mooie speel- en ontmoetingsplek is in de natuur. 

De stichting heeft er altijd naar gestreefd dat het Roekpad voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus is er geen entree en dus geen inkomsten voor de stichting. Daarom doen we nu een beroep op u. Wilt u ons steunen, zodat wij ons doel kunnen realiseren! Een beleefpad in Echten midden in de natuur, waar kinderen heerlijk met elkaar buiten kunnen spelen, uitgedaagd worden en wat toegankelijk is voor iedereen.

En daarvoor is de Stichting  veel geld nodig om dit alles te realiseren. Uw donatie zou enorm worden gewaardeerd.

 

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/05/2021 gestart

Actie georganiseerd voor:

St. Kraaienbosch

St. Kraaienbosch

Actie georganiseerd door:

St. Kraaienbosch Echten

St. Kraaienbosch Echten

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/05/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog