Help Bloem haar zelfstandigheid terug te krijgen

Help Bloem haar zelfstandigheid terug te krijgen
Django Wisman

Door een zeldzame neurologische aandoening is Bloem aan huis gebonden. Help ons haar levensvreugde terug te geven.

 

Hey, ik ben Django. Wat fijn dat je de tijd wil nemen om ons verhaal te lezen. Bloem en ik hebben elkaar ontmoet toen corona net begon. Ondanks de uitdagingen van die tijd om samen dingen te kunnen ondernemen werden we snel verliefd en gingen we in november 2020 samenwonen. Helaas werden onze actieve toekomstplannen voor na de coronatijd abrupt onderbroken toen Bloem in april 2021 de eerste symptomen van haar ziekte kreeg.

Na een lange reeks van onderzoeken en ziekenhuisbezoeken kregen we in december 2021 de diagnose: PLMT (Painful Legs Moving Toes). Deze zeldzame neurologische aandoening veroorzaakt zenuwpijn en spiertrekkingen, wat leidt tot neuropathie. De ziekte heeft Bloem haar mobiliteit drastisch beperkt. Ze heeft nu krukken nodig voor korte afstanden en een rolstoel om langere stukken te overbruggen. Ze moest haar actieve leven opgeven en is nu aan huis gebonden. Dit viel haar zwaar, ook omdat ze altijd bezig was met het helpen van anderen. In haar vrije tijd deed ze voornamelijk vrijwilligerswerk en zelfs na haar diagnose heeft ze iets gevonden waarmee ze vanuit huis andere mensen kon ondersteunen door middel van een luisterend oor bieden tijdens rouw.

Ondanks alles blijft Bloem positief en waardeert ze de dingen die ze nog wel kan doen. Onze relatie is sterker dan ooit en ik ondersteun haar als mantelzorger. Het is liefdevol, vertrouwd en onbreekbaar! Toch is het moeilijk om machteloos toe te kijken hoe haar toestand verslechtert.

Bloem kan inmiddels niet meer autorijden vanwege de klachten aan haar benen en voeten. Dit heeft haar laatste stukje zelfstandigheid weggenomen en beperkt haar dagelijkse bezoeken aan haar geliefde gepensioneerde paard. De laatste plaats waar ze nog sociale contacten heeft en waar ze zoveel levensvreugde uit haalt.

Omdat Bloem zelf niet goed is in hulp vragen, heb ik deze actie voor haar gestart. Het geld dat we hopen op te halen met deze actie, willen we besteden aan het aanpassen van haar auto zodat ze deze handbediend kan besturen. De kosten voor het ombouwen van de auto bedragen bijna €4000,- Rijlessen om met deze aanpassing veilig te leren rijden en de test bij het CBR kosten minimaal €1700,- Daarnaast hopen we genoeg op te halen voor een eenvoudige opvouwbare elektrische scootmobiel, zodat Bloem zelfstandig korte afstanden kan afleggen.

Elke donatie, groot of klein, brengt ons een stap dichter bij het herstel van Bloems mobiliteit en zelfstandigheid. Wil jij ons helpen Bloem weer mobiel te maken zodat ze haar sociale leven kan behouden en zelfstandig op pad kan gaan?

Alvast enorm bedankt voor je steun!

Hoopvolle groet,

Django

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/06/2024 gestart
1827x bekeken

Actie georganiseerd door:

Django Wisman

Django Wisman

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/06/2024 gestart
1827x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog