Help Ante bij zijn strijd tegen Long COVID!

Help Ante bij zijn strijd tegen Long COVID!
Deel deze actie via:

Help Ante in zijn strijd tegen Long COVID en help hem zijn leven terug te winnen!

 

De gevolgen van Long COVID
Long covid is een slopende en verwoestende aandoening die de levens van talloze mensen heeft veranderd. Mensen die ooit gezond en actief waren, hebben nu te maken met uitputting, kortademigheid, aanhoudende pijn en vele andere symptomen die hen belemmeren om te doen wat ze graag doen. Voor velen van hen is er geen einde in zicht.

De gevolgen van long covid zijn verwoestend. Het is niet alleen een fysieke strijd, maar ook een mentale strijd. Het kan een enorme tol eisen van degenen die eraan lijden en hun geliefden. Zelfs de eenvoudigste dagelijkse taken kunnen een uitdaging zijn, en de dingen die voorheen vanzelfsprekend waren, zoals wandelen, boodschappen doen of werken, kunnen nu bijna onmogelijk zijn.

Het is moeilijk om te beschrijven hoe het voelt om long covid te hebben. Het is alsof je constant vecht tegen een onzichtbare vijand die je energie en kracht steelt. Het kan eenzaam en ontmoedigend zijn, en het kan voelen alsof je vastzit in een vicieuze cirkel van vermoeidheid en pijn. Long covid heeft niet alleen fysieke en mentale gevolgen, het kan ook een diepgaand emotioneel effect hebben op degenen die eraan lijden en hun naasten. Het kan gevoelens van wanhoop, angst en frustratie opwekken, omdat ze het gevoel hebben dat hun leven is veranderd en ze niet weten hoe ze verder moeten.

De situatie
Zo is onze goede vriend Ante één van de slachtoffers van Long covid. Ante is een jongeman van 33 jaar oud, die in de bloei van zijn leven zit. Samen met zijn moeder is Ante op jonge leeftijd gevlucht naar Nederland tijdens de Joegoslavische oorlog. Zij hebben destijds alles moeten achterlaten voor een veilige vluchthaven in Nederland. Als enig kind heeft Ante een eenzame en moeilijke jeugd gehad, waarin hij 11 jaar lang als vluchteling heeft moeten doorbrengen in verschillende asielzoekerscentra zonder toekomstperspectief. Gelukkig kwam hier in 2008 verandering in toen Ante en zijn moeder een verblijfsvergunning kregen. Dit gaf hen hoop en een vorm van zekerheid in het leven. Na vertrek uit het asielzoekerscentrum heeft Ante zich ingezet voor de maatschappij. Zo heeft hij diverse opleidingen afgerond en heeft hij momenteel een coördinerende rol bij de COA.

Terwijl alles na 2009 goed begon te gaan voor Ante, heeft hij het nu te maken met de gevolgen van een ziekte waar velen zich niet bewust van zijn. In de zomer van 2022 had Ante een COVID infectie opgelopen, als gezonde jongeman heeft hij zich er snel doorheen geslagen. Zo leek het in eerste instantie goed te gaan en leek zijn gezondheid onaangetast. Kort na zijn herstel begonnen de eerste klachten, in eerste instantie met vermoeidheid. Na een aantal weken van uitrusten leek dit over te zijn. Ondanks het uitrusten voelde hij toch een leegte en voelde hij zich futloos. Zelfs de kleinste handelingen waren uitputtend voor hem. De verschillende onderzoeken die hij heeft gehad leverden geen resultaten op, omdat de oorzaak dieper lag dan de artsen dit konden constateren. Iedere dag dat voorbij ging verergerde de situatie van Ante verder. Onderzoek na onderzoek kwam er geen oplossing voor zijn probleem. Het dagelijkse leven begon met de dag zwaarder te worden voor hem en het leek alsof niemand hem begreep. Hij zat vast in een vicieuze cirkel, iedere keer dat het beter leek te gaan was zijn terugval nog zwaarder dan voorheen. Het dagelijkse leven veranderde in een hel voor hem. Emotieloos, vermoeid en pijn lijdend probeerde hij zijn dagen voorbij te komen. Ondanks alle fysieke onderzoeken, psychologische hulp en steun vanuit vrienden en familie zit hij er volkomen doorheen.
De gevolgen van Long covid zijn zo onverdraagbaar geworden voor hem, dat hij de dood als uitweg begint te zien.

Het is ongelofelijk hartverscheurend om te horen dat de overheid de investeringen voor onderzoeken naar Long Covid stopzet. Dit betekent dat verzekeringsmaatschappijen slechts een klein deel van de behandeling vergoeden, waardoor mensen aan hun lot worden overgelaten en iedere dag verder de afgrond inzakken. Maar wij, als vriendengroep, kunnen de hoop voor Ante en zijn moeder niet opgeven. Deze mensen hebben al te veel leed en verdriet meegemaakt om nu op te geven.

Het is ondraaglijk om Ante zo te zien lijden. Zijn moeder, die alles achterliet vanwege oorlog, ziet nu haar enige kind elke dag vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte. Ze hebben samen alles op alles gezet om hier doorheen te komen, maar lijken nu ten einde raad. Het is zo'n zware last voor hen beiden om te dragen en het voelt alsof niemand hen begrijpt.

 

Wat nu?     
Gelukkig krijgt Long Covid steeds meer erkenning en zijn er verschillende organisaties bezig met het vinden van een oplossing. Eén van die oplossingen is een hyperbare zuurstoftherapie. 
Hyperbare zuurstoftherapie is een medische behandeling waarbij patiënten pure zuurstof inademen in een kamer met hoge luchtdruk. Deze therapie kan worden gebruikt om de hoeveelheid zuurstof in het bloed te verhogen, wat kan helpen bij het genezen van beschadigd weefsel en het bestrijden van infecties.

Er is in toenemende mate bewijs dat hyperbare zuurstoftherapie een positief effect kan hebben op patiënten met long covid. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van vermoeidheid, kortademigheid en andere symptomen van long covid. Bovendien kan het bijdragen aan het herstel van beschadigde longen en het verbeteren van de longfunctie bij patiënten met long covid. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van deze behandeling bij long covid te bevestigen, zijn de eerste resultaten veelbelovend

De eerste reeks behandelingen hebben Ante en zijn moeder op eigen kracht bekostigd, aangezien de verzekeringsmaatschappijen dit niet vergoeden. Dit heeft een positief effect gehad op de gezondheid van Ante. Echter is het voor de familie financieel niet haalbaar om deze behandeling voort te zetten. Daarom hebben wij als vriendengroep het initiatief genomen om geld in te zamelen voor Ante's behandeling. Inmiddels hebben we al een mooi bedrag kunnen verzamelen, maar is dit nog niet toereikend om de gehele behandeling te bekostigen. Daarom hebben we jullie hulp nodig!

Laten we niet toekijken hoe Ante en anderen die lijden onder Long covid, dit alleen moeten doorstaan. Laten we onze solidariteit tonen en een helpende hand bieden. Samen kunnen we hoop geven aan degenen die lijden, en samen kunnen we de strijd tegen Long covid voeren. We moeten Ante en anderen laten weten dat we er voor ze zijn en dat we ze niet in de steek laten. 

Al het opgehaalde geld zal gebruikt worden voor de behandelingen van Ante en het resterende geld zullen wij doneren aan Stichting Long Covid.  

Wij zijn jullie dankbaar voor iedere gedoneerde euro en jullie steun in deze strijd. 

(foto's van Ante en zijn moeder)

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/04/2023 gestart
1159x bekeken

Actie georganiseerd door:

Mert Guren

Mert Guren

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/04/2023 gestart
1159x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog