HELP AIDS PATIËNTEN IN OEKRAINE

HELP AIDS PATIËNTEN IN OEKRAINE

AIDS PATIËNTEN ZIJN OP DIT MOMENT DE VERGETEN GROEP IN OEKRAÏNE, DOOR MIDDEL VAN DEZE ACTIE VRAAG IK HIERVOOR AANDACHT

 

Hallo allemaal,

 

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende. We weten allemaal wat er nu in Oekraïne speelt. Het conflict in Oekraïne heeft een aanzienlijke impact gehad op het gezondheidszorgsysteem, met inbegrip van de zorg en ondersteuning van AIDS-patiënten. Daarom wil ik door middel van de actie aandacht vragen voor deze vergeten groep. Iedereen heeft recht op zorg, ongeacht je situatie, gender, afkomst en geaardheid. Alle beetjes helpen en delen wordt gewaardeerd.

 

Het gewapende conflict heeft geleid tot een humanitaire crisis in de getroffen gebieden. De aanhoudende vijandelijkheden hebben de gezondheidszorg, infrastructuur en diensten ontwricht, waardoor het voor mensen, inclusief mensen met HIV/AIDS, een zware uitdaging is geworden om toegang te krijgen tot essentiële medische zorg en medicijnen.

De gewapende conflict in Oekraïne heeft onder andere geleid tot het volgende voor aidspatiënten:

 

 

1. Ontheemding en toegang tot zorg: het conflict heeft ertoe geleid dat veel mensen hun huizen zijn ontvlucht en binnen Oekraïne ontheemd zijn geraakt. Deze gedwongen verplaatsingen hebben de continuïteit van de zorg voor aidspatiënten verstoord en, wat leidt tot onderbrekingen in de behandeling en ondersteunende diensten.

2 Schade aan de gezondheidszorg infrastructuur: Medische voorzieningen en infrastructuur in conflictgebieden zijn beschadigd  en  vernield waardoor de toegang tot medische diensten, waaronder hiv-testen, behandeling en counseling, verder wordt beperkt.

 

3. Verstoringen van de medicatievoorziening: het conflict heeft gevolgen gehad voor transport en toeleveringsketens, wat heeft geleid tot tekorten aan essentiële medicijnen, waaronder antiretrovirale therapie (ART) voor HIV/AIDS-patiënten.

 

4. Verhoogde kwetsbaarheid: in tijden van conflict en ontheemding hebben kwetsbare bevolkingsgroepen, waaronder AIDS-patiënten,in een moeilijke situatie gebracht waardoor de kans groot is op uitbuiting, geweld en beperkte toegang tot middelen en ondersteuning.

 

5. Uitdagingen voor gezondheidswerkers: Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die in door conflicten getroffen gebieden werken, hebben  problemen ondervonden bij het verlenen van zorg en het verkrijgen van toegang tot de nodige middelen, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van de beschikbare diensten voor Aidspatiënten.

 

 

En ook al wordt er langzaamaan gewerkt om iedereen zorg te bieden, is en blijft het moeilijk. Hopelijk kan ik langs deze weg wat betekenen voor deze groep mensen die niet vergeten moeten worden.

 

Heel erg bedankt en nogmaals delen wordt gewaardeerd !

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 31/07/2023 gestart
111x bekeken

Actie georganiseerd door:

sanne novykov

sanne novykov

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 31/07/2023 gestart
111x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog