Een waardig afscheid van onze ijzersterke vader

Een waardig afscheid van onze ijzersterke vader
Deel deze actie

Door een gebrek aan financiële middelen hopen wij via deze weg alsnog een waardig afscheid te kunnen verzorgen.

253 donaties
296%
€ 14.809 van € 5.000 ingezameld

Onze vader, Clé, overleed maandagmorgen. Na vijftien jaar ziekte, blies hij zijn laatste adem uit. Door zijn ziekte van Parkinson veranderde hij van een zorgzame, spontane vader in een man die de controle over zijn eigen leven en lichaam verloor. Deze grillige ziekte heeft ertoe geleid dat hij veel schulden heeft gemaakt. Hierdoor is geen erfenis of budget voor een begrafenis. Als dochters delen wij daarom graag ons verhaal om onze vader, Clé, aan een waardig afscheid te helpen.

Mijn naam is Gina van Heerden (27), dochter van Clé van Heerden. Mijn vader was een aimabele en creatieve man met een voorliefde voor muziek, motorsport en kunst. Clé groeide uit tot een succesvolle architect. In zijn eigen bedrijf ontwierp hij een grote variëteit aan gebouwen, van het Neherpark tot zelfs ons eigen huis. Mijn vader was mijn creatieve voorbeeld.

Zeventien jaar geleden kwam daar opeens de boodschap: Parkinson. Ik was dertien jaar oud en mijn wereld veranderde van de één op de andere dag. Niet alleen vanwege zijn ziekte, maar ook door wat het allemaal teweeg bracht. In die eerste periode van zijn ziekte bouwde mijn vader een enorme schuld op. Kenmerkend aan Parkinson is het geloof in eigen kunnen van de patiënt en helaas resulteerde dat bij mijn vader in overmoedig gedrag wat leidde tot schulden en echtscheiding. 

Door zijn progressieve ziekte ging het met hem steeds meer bergafwaarts. De zorg voor mijn vader kwam vanaf jonge leeftijd op mijn schouders terecht, wat bepalend is geweest voor mijn leven. Een verdrietig proces waarbij ik zes jaar geleden de grote beslissing voor hem heb moeten nemen om naar het verpleegtehuis te gaan. 

Ik was niet alleen. Ik heb gelukkig het meest fantastische zusje dat ik mij kan wensen; Grace. Grace hield mij door haar ontwapende gedrag altijd op de been, al kon zij door haar verstandelijke beperking niet helpen bij de zorg voor mijn vader.

Afgelopen week kreeg ik vanuit mijn vakantie in Italië het bericht dat mijn vader voor de zoveelste keer was opgenomen in het ziekenhuis. Ditmaal bleek zijn ijzersterke wil en lichaam nu toch te verzwakt en bleek de kritieke laatste fase te zijn aangebroken. Van donderdag tot maandagmorgen half 10 ben ik onafgebroken bij hem geweest. Hij bleef ontzettend sterk. Het waren zware dagen met mooie momenten. Maandagmorgen 11 juli is Clé, onze vader, onze held, komen te overlijden. Hij heeft afscheid van Grace en mij kunnen nemen.

Cle was een buitengewoon optimistische vader met humor die oneindig dankbaar is geweest voor de zorg die hij van mij ontving, wat onze band nog inniger maakte dan die al was.

Clé wat ben ik trots dat wij jouw dochters zijn.

Er zijn geen financiële middelen beschikbaar voor zijn uitvaart. Mocht je daarom in de gelegenheid zijn om een bijdrage te leveren aan een waardig afscheid van onze vader dan zijn wij je heel erg dankbaar.

Veel liefs,

Gina & Grace van Heerden

P.s. Indien iemand foto's of input heeft voor de begrafenis kan je dit naar mij mailen

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12-07-2022 gestart
5975x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Gina van Heerden

Gina van Heerden

253 donaties
296%
€ 14.809 van € 5.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12-07-2022 gestart
5975x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog