Een ambulance voor Oekraïne vanuit Tholen

Een ambulance voor Oekraïne vanuit Tholen
Deel deze actie via:

Na onze eerdere acties blijkt er nu dringend vraag naar ambulances. Helpt u ons mee dit te realiseren?

 

Op het moment dat de oorlog uitbrak was Kees in Polen bij het bedrijf waar hij machines van importeert. De reactie van de Oekraïense medewerkers maakte zoveel indruk dat hij samen met zijn vrouw wat wilde doen. Eén van de verkopers van dit bedrijf komt uit Oekraïne en heeft daar in de politiek gezeten. Hij is in overleg in Polen gebleven en coördineert vanuit daar de hulplijnen. Hij heeft dus directe contacten met de Oekraïense overheid over wat nodig is op dat moment. 

De actie begon met een oproepje op facebook en de hoop twee of drie pallets met medische hulpgoederen te kunnen sturen. Dat werden er bijna 100 met veel hulp van vrijwilligers. Het mooie van deze korte lijn is dat we ook weten dat alles daadwerkelijk goed aankomt en we gericht sturen wat nodig is. 

De bevoorrading van medische hulpgoederen is via de officiële kanalen nu goed op gang. Er is nu grote vraag naar ambulances om alle gewonden te vervoeren. Het huidige aantal ambulances in Oekraïne voldoet niet, om de stroom aan gewonden goed te kunnen vervoeren. Vaak moeten zij ook naar ziekenhuizen verder het land in, mits de situatie dit toe laat natuurlijk. Soms zijn de tijdspanne waarin dit kan ook erg kort, zodat veel vervoer tegelijk nodig is. 

We hopen genoeg geld in te kunnen zamelen om een ambulance te kunnen kopen en naar Oekraïne te brengen. Via onze (openbare) Facebook berichten houden we u op de hoogte van ontwikkelingen. Helpt u ons dit te realiseren? 

Veel dank!

Kees den Boer
Carolien Bierens 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/03/2022 gestart
3119x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Kees den Boer

Kees den Boer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/03/2022 gestart
3119x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog