Doneer Voor Ondersteunend Vervoer Voor Patient Van Spierziekte

Doneer Voor Ondersteunend Vervoer Voor Patient Van Spierziekte
Roel Klaassen
Deel deze actie via:

Iemand die uit de WAJONG wil om te werken heeft een E-Bike nodig als ondersteuning om naar zijn werk te kunnen gaan.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Nou nou, niet allemaal tegelijk.

Momenteel heb ik werk al tig x voorbij laten gaan omdat het me geld kost ipv dat werk me geld oplevert.

 

Ik vind het belangrijker om te sparen aangezien mijn vriendin in Vietnam woont.

Volgens mij is het voor de Nedetlandse samenleving vooral een kwestie om iets te klagen te hebben over anderen ipv mensen die moeite doen om zich nuttig te maken aan deze samenleving, te steunen.

Lees vooral het onderstaande verhaal nog eens, ondertussen houd in gedachten dat ik al vele malen dit jaar het werk heb moeten afzeggen en herinner ook dat de gemeente Beuningen de grondwet pas toepast als ze er zelf beter van worden.

Iemand die in beweging beperkt wordt door de spierziekte plexopathie heeft dringend ondersteunend vervoer nodig om vanuit de WAJONG te kunnen gaan werken. De spierziekte (zie link 1.) geeft bij overbelasting heftige pijnen en krampen, met als gevolg mogelijk verlammingsverschijnselen. De WMO van de gemeente waar hij woont wijst de aanvraag voor een E-Bike af. Deze persoon moet 20 km per dag fietsen naar zijn vrijwilligerswerk (met uitzicht op vast werk en opleidingen). Hij werkt daar nu 3 tot 4 dagen in de week. 

Plexopathie is een pijnlijke spierziekte maar bij gedoseerd bewegen is er geen sprake van overbelasting waardoor de plexus zenuwen niet gaan ontsteken. De ziekte is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door 6 jaar te moeten wonen in een huis wat na een renovatie van de woningbouw geen adequate levensstandaard meer had (zie link 2. voor beeldmateriaal). Het binnenklimaat was zo koud als de temperatuur buiten en de luchtvochtigheid tot 90% in huis. Door blootstelling aan kou en het slaapgebrek daardoor is hoogstwaarschijnlijk deze plexopathie ontstaan.

Middels vrijwilligerswerk wil deze persoon weer participeren in de samenleving en zet zich voor de volle 100% in. Momenteel werkt hij vrijwillig bij dagbestedingsinsteling HTien te Nijmegen (zie link 3.) op verschillende functies. Vanuit deze plek is er ontwikkeling mogelijk naar een volledige baan.

De WMO Beuningen (Gelderland) ondersteunt het vergoeden van een E-Bike niet omdat het een dagelijks gebruiksvoorwerp is. Deze E-Bike zou in het geval van de persoon met plexopathie de klachten van overbelasting wegnemen. De overbelastings klachten zijn zeer pijnlijk.

Momenteel wisselt hij fietsen naar de werkplek af met de AVAN taxi, alleen is laatstgenoemde een kostenplaatje van 850 tot 1200 euro op jaarbasis, omdat ook deze taxiritten niet worden vergoed door het zorgstelsel. Dit is niet te handhaven met de huidige inflatie.

De betrokken persoon is erg actief en wil zich niet laten kisten door de spierziekte plexopathie en is zeer gemotiveerd om deel te nemen aan de maatschappij.

Omdat de gemeente en zorgverzekeraars hem in de steek laten vraagt hij hier via een crowdfund actie om hulp zodat hij geen pijn meer hoeft te lijden door overbelastingsklachten en kan deelnemen aan de maatschappij als een gemotiveerd burger.

Plexopathy - Wikipedia

Klachten over Renovatie van Woonwaarts in Beuningen | Facebook

Htien | ribwclientenplein.nl

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/11/2022 gestart
181x bekeken

Actie georganiseerd door:

Roel Klaassen

Roel Klaassen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/11/2022 gestart
181x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog