Donatie voor niet verzekerde advocaatkosten overlijden broer Cees

Donatie voor niet verzekerde advocaatkosten overlijden broer Cees
Jolande Schenkeveld

Doel is niet verzekerde kosten van rechtszaken ontstaan tijdens ziekte en overlijden van mijn broer te voldoen!

 

Mijn broer, kreeg eind november 2023 de diagnose Lewy Body Dementia, een vorm van parkinson (LBD). Daarvoor was het al 3 jaar bekend dat hij parkinson had, maar hij ging erg hard achteruit met name geestelijk. Hij was pas 68 jaar. Voor wie niet weet wat LBD is probeer ik het in het kort uit te leggen: lewy body dementia is een vorm van parkinson waarbij naast de bekende parkinson verschijnselen ook het geheugen aangetast wordt en de patient zeer heftige psychoses, waanbeelden en verwardheid ervaart. Een vreselijk angstig proces, waar eigenlijk nog geen goede behandeling voor bestaat.

In een periode van heftige psychose zijn er dingen gebeurd waardoor thuis wonen niet meer mogelijk was en opname in een verpleegtehuis onvermijdelijk. Door de chaos in zijn hoofd, die enorme angst voor weer een psychose heeft mijn broer besloten een keuze te maken in wie hij wilde zien tijdens deze vreselijke periode. En wie hem zo mocht zien in deze kwetsbare, onterende situatie. Mijn broer was wilsbekwaam, is dit eigenlijk ook tot het einde toe gebleven. Dit is door meerdere deskundigen onafhankelijk van elkaar bevestigd. Hij was niet gek, wist wat hij wilde.

De beslissingen van mijn broer hebben tot onbegrip en juridische stappen geleid van sommige familieleden. Mijn schoonzus is ongevraagd financieel gedupeerd doordat er 2 x een kort geding tegen haar aangespannen is om toch toegang tot mijn broer te krijgen. 

Mijn broer is 8 mei onverwachts overleden. Zelfs na zijn overlijden is er nog opnieuw geprocedeerd.Tot 2x toe.

Naast dat mijn schoonzus nu zou moeten rouwen om het verlies van haar allerbeste maatje, blijft zij met een verscheurde familie en torenhoge kosten aan advocaten en rechtbanken zitten. Familierecht is helaas niet verzekerd en niet te verhalen. Het is allemaal zo oneerlijk en onnodig. Ik zou haar zo graag willen helpen. Zij heeft hem de afgelopen 4 jaar met liefde verzorgd en voor hem klaar gestaan. Wij hopen via deze actie een bijdrage te kunnen leveren om deze kosten met uw hulp te kunnen dekken. 

Alvast hartelijk bedankt voor uw donaties!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13/05/2024 gestart
3507x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jolande Schenkeveld

Jolande Schenkeveld

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13/05/2024 gestart
3507x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog