Dichter bij de 100% revalidatie

Dichter bij de 100% revalidatie
Deel deze actie via:

Door Guillaine Barré, volledig verlamd. Na 10 maanden revalidatie en nog jaren te gaan, lopen de kosten hoog op...

 

Na een week tintelingen in vingers en tenen,  en nog enkele symptomen die alleen maar erger werden, besloot Jamal op 24 mei 2021 naar spoed te gaan.

Hij moest blijven overnachten ter controle en werd de volgende dag volledig verlamd wakker.

De ziekte Guillaine barré heeft hem getroffen.  Een neurologische aandoening die ieder van ons kan overkomen.   (Voor meer info omtrent de ziekte, ga naar: https://www.uzleuven.be/nl/guillain-barre-syndroom-gbs)

Na enkele dagen ziekenhuis moest Jamal aan zijn revalidatie beginnen en kwam hij terecht in Revarte te Edegem.  Dokters vertelden dat hij een ernstige vorm van de ziekte had en dat zijn herstel langer zou duren dan bij de meeste Guillaine barré patiënten. En dat hoe langer de ziekte duurt, hoe meer kans er is op restverschijnselen.  Maar het goede nieuws is dat er een kans is op volledig herstel, mits de nodige aangepaste therapieën en hulpmiddelen.

De 1ste 4 maanden waren fysiek, mentaal en emotioneel de zwaarste.  Niets kunnen, alle gewoontes vallen weg, niet kunnen krabben, de slaap niet kunnen vatten, niet kunnen eten, volledig afhankelijk. Jamal heeft zich daar als een krijger doorgevochten.

Sinds oktober 2021 is de vooruitgang begonnen, beetje bij beetje komen de spieren weer in beweging, dit uiteraard door dagelijkse trainingen, ergo therapie, kiné, massages,… 

Sinds 4 december 2021 is Jamal thuis, eigenlijk veel te vroeg maar langer in het revalidatiecentrum blijven ging niet door “verzekering kwesties”.

We zijn nu eind februari 2022 en vandaag kan Jamal enkele stappen zetten, hij is al een heel eind gekomen maar heeft nog een even lange, al dan niet langere weg te gaan…

Elke week worden Jamal zijn vorderingen geëvalueerd en wordt er gezocht naar middelen en therapieën die zijn revalidatie kunnen versnellen, verbeteren.  Deze hulpmiddelen zijn duur en dikwijls niet te huren omdat ze op maat worden gemaakt.

Zo heeft hij polsondersteuners, Slaapschoenen, speciale stapijzers, fitness materialen (ballen, gewichten, rekkers,…), rollator, elektrische rolstoel, speciaal bestekhouder, oprijplaten, stoelfiets, aerobicstep, vingerstrecher en nog zo veel meer.  De lijst wordt wekelijks langer.

Alles begint een beetje mee te werken in Jamal zijn lichaam behalve zijn handen, die doen eigenlijk nog zo goed als niets, zijn handspecialisten in Revarte raden, na overleg, aan om 4 dagen per week specifieke handtherapie te volgen, deze wordt helaas niet terugbetaald door ziekenfonds of aanvullende verzekering.

Jamal startte 8 maanden voor zijn ziekte, samen met zijn vrouw, een broodjeszaak.  En daar zou hij graag heel snel terug staan. 

Wij vragen dan ook vriendelijk uw bijdrage om al deze therapieën en hulpmiddelen te kunnen blijven betalen.

En danken u hartelijk voor uw donatie

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 1/03/2022 gestart
5901x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Natacha Cauwenbergh

Natacha Cauwenbergh

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 1/03/2022 gestart
5901x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog