De wereld is mooier met jou erin (zelfmoordpreventie)

De wereld is mooier met jou erin (zelfmoordpreventie)

Inzameling om te doneren aan https://www.preventiezelfdoding.be/over-ons/

 

Over zelfdoding praten is helaas nog een heel groot taboe, maar dat zou niet mogen. Veel te veel mensen denken nog dat de wereld beter is zonder hen erin. We verliezen er elk jaar veel te veel prachtmensen aan. Maar zelfs als het er 1 was, dat is er al 1 te veel. Dit jaar zijn er al meer dan 471.000 mensen overleden aan zelfmoord. Dat is énorm veel. En daarbij zijn de mislukte pogingen en de mensen die met gedachtes rond zelfmoord zitten er nog niet bijgeteld. 
 

Ik heb zelf heel diep gezeten, en er zijn nog periodes waarin het echt heel slecht gaat en ik ook donkere gedachtes heb. Op mijn sociale media praat ik veel over mentale gezondheid. Dat doe ik bewust. Ik probeer de realiteit te tonen, maar terwijl ook nog positiviteit te verspreiden, zodat mensen ermee geholpen worden en niet naar beneden getrokken worden, maar een duwtje in de rug krijgen om toch nog door te gaan.
 

Nu zou ik graag nog een stapje verder gaan. Ik zou heel, heel graag mee ervoor willen zorgen dat zelfmoord vermeden wordt. Dat is ontzettend moeilijk, want als iemand met die gedachten zit, kan je ze er heel moeilijk uitkrijgen. Maar, goede zorg kan daarbij al een enorm grote hulp zijn. Alleen, helaas kost dat allemaal erg veel. Er zijn heel veel organisaties en mensen die zorg bieden, maar er zijn niet altijd genoeg personeel of vrijwilligers, waarschijnlijk omdat dat gewoon erg duur is om te betalen op meerdere vlakken. Dan krijg je bij het bellen het antwoordt dat er geen medewerkers beschikbaar zijn, en via chat sta je dan heel erg lang in de wachtrij en zijn soms tegen dat je mag chatten de openingsuren voorbij. Dat heb ik vaak voorgehad, ik zat dan te vechten tegen mijn gedachtes, en dan kreeg ik geen directe hulp, terwijl die wel echt nodig was. Dus dan moest ik het maar alleen doen. Dat is erg jammer, want niemand hoort het alleen te doen.

Kortom, ik wil mijn tandje bijsteken voor betere mentale zorg. Mijn geliefden waren mij bijna kwijt aan mijn mentale gezondheid. Ik wil dat we gaan beseffen dat het geen taboe hoeft te zijn, dat het MOET serieus genomen worden vanaf het begin, ook al zijn de gedachten er niet fel of nog niet aanwezig. Als iemand zich slecht voelt, MOETEN ze de juiste zorg krijgen en serieus genomen worden. Het is ALTIJD serieus. Niks is ’niet erg genoeg’. Elk leven is een leven. We moeten inzien dat elke zelfmoord of elke persoon in het algemeen een persoon is die door mensen graag gezien is. Het is geen nummer. Het is niet de zoveelste. Het is een mens.

Als je niet kan doneren omdat je het financieel niet breed genoeg hebt of omdat je gewoon de middelen niet hebt, dat begrijp ik. Wil je toch je steentje bijdragen? Dan kan je deze actie altijd delen via sociale media. Dat apprecieer ik ook heel hard, net als het doneren. Dan ben ik je erg dankbaar.

Als je wel kan doneren, al is het €5, dan ben ik je daar ook enorm dankbaar voor. Als het mij lukt om zelfs al een klein bedrag in te zamelen, dan ben ik daar al enorm gelukkig mee. Elk beetje helpt!!!! :)

Ikzelf doneer ook een mooi deel. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/06/2024 gestart
158x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ilona Van der Linden

Ilona Van der Linden

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/06/2024 gestart
158x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog