De Peperhoeve gaat voor duurzaam

De Peperhoeve gaat voor duurzaam
Deel deze actie via:

De Peperhoeve wil duurzamer worden en start een actie om zonnepanelen op het dak te kunnen leggen!

 

Iedereen duurzaam

De Peperhoeve Wonen en Zorg is een thuis voor mensen met een beperking. Samen met de begeleiding wonen zij met elkaar aan een prachtig plekje aan een riviertje in het pitoreske Oud-Alblas. In het huis wordt samengeleefd, samen huishoudelijke activiteiten vervuld zoals koken, schoonmaken en wassen. Maar ook allerlei leuke activiteiten en vakanties worden met elkaar ondernomen. Op de Peperhoeve is 24-uurs begeleiding door begeleiders die korte lijntjes onderhouden met de ouders van de bewoners. In de hoeve wonen momenteel tien bewoners. Een gezellige groep mensen op een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Duurzaamheid is belangrijk voor ons milieu, hier willen de bewoners van de Peperhoeve zich graag voor inzetten. Wat zijn goede eerste stappen om te maken? Uiteraard zelf goed letten op je energiegebruik, maar ook het verduurzamen van je woning. Daarom wil de Peperhoeve zonnepanelen op het dak leggen. Het probleem? Hier is geen geld voor. De bewoners leven van een Wajong uitkering en sparen voor zonnepanelen is hiermee niet te doen. Daarnaast zijn, net als voor iedereen, de dagelijkse kosten voor levensonderhoud enorm toegenomen. En zullen we het over de gestegen energiekosten maar niet hebben? 

Kortom, de Peperhoeve heeft geld nodig. Geld om zonnepanelen op het dak te laten leggen. De kosten hiervoor liggen rond de EUR 35.000,-. Een flink bedrag. 

Natuurlijk zet iedereen bij de Peperhoeve zijn beste beentje voor. Er worden diverse acties opgezet om geld op te halen, de deuren zijn tijdens ‘De Open dag van Zorg en Welzijn’ op zaterdag 18 maart 2023 wagenwijd opengezet om een kijkje te nemen in de hoeve. Hierbij was iedereen uitgenodigd om te zien hoe de bewoners samen leven, maar ook uit te leggen hoe belangrijk het is om te verduurzamen. 

Alle giften zijn welkom, kleine bedragen maken samen ook een groot verschil. We bedanken u bij voorbaat ontzettend voor uw hulp. Wilt u eerst meer weten? Neem via een bericht contact met ons op. 

LET'S DO THIS!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/03/2023 gestart
1766x bekeken

Actie georganiseerd voor:

De Peperhoeve wonen & zorg

De Peperhoeve wonen & zorg

Actie georganiseerd door:

Ruth Bot

Ruth Bot

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/03/2023 gestart
1766x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg
Misbruik melden