Dakrenovatie fase 2

Dakrenovatie fase 2
Pniël Opheusden

Help ons kerkdak weer waterdicht te maken

 

Achtergrond
Het kerkgebouw draagt de naam Pniël, is onderdeel van de denominatie Geredja Indjili Maluku (Moluks Evangelische Kerk) en staat in Opheusden (gemeente Neder-Betuwe in Gelderland). Hier wonen sinds 1951 ook Molukkers. In de jaren 60 werd voor de Molukse bevolking een kerkgebouw gerealiseerd. Het gebouw heeft diverse renovaties en verbouwingen ondergaan. De laatste en tevens grootste renovatie vond plaats in 1991 en werd voltooid in 1992. Wat waren de Molukkers trots op dit mooie en in hun ogen statige gebouw. Maar net zoals alle andere gebouwen in Nederland staat ook dit gebouw bloot aan de elementen en daarmee aan slijtage. Een grote brand in 2009 heeft er ook aan bijgedragen dat het dak verzwakt raakte. Halverwege het vorig decennium werd geconstateerd dat het dak ernstige slijtage begon te vertonen. Een kostenraming leerde dat er meer dan € 70.000 nodig zou zijn voor een volledige dakrenovatie. Een bedrag wat de plaatselijke kerkgemeente niet kon opbrengen.
In 2019 zijn dan ook diverse inzameling- en wervingsacties gehouden. In 2022 kon de eerste fase van de dakrenovatie gestart en succesvol afgerond worden.

Fase 2
Om het grootste deel van de dakrenovatie (het midden-dak van het gebouw) te bekostigen zal er ruim € 50.000 nodig zijn.

ANBI status
De Moluks Evangelische Kerk (vestigingsplaats Houten) heeft de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Giften zijn dus aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. De ANBI status kunt u controleren op:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/anbi-status-controleren

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19/01/2024 gestart
1672x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Moluks Evangelische Kerk Pniël Opheusden

Moluks Evangelische Kerk Pniël Opheusden

Actie georganiseerd door:

Pniël Opheusden

Pniël Opheusden

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19/01/2024 gestart
1672x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog