Cato (27) gaat de strijd aan tegen een zeldzame kanker

Cato (27) gaat de strijd aan tegen een zeldzame kanker
Cato Deschuytter

 
€ 0 ingezameld

Enkele weken geleden werd mijn wereld volledig door elkaar geschud. Het etiketje 'hersentumor' kreeg ik gratis en voor niks op mij geplakt en vervolgens werd ik de rollercoaster ingesleurd. Tijdens deze rollercoaster kreeg ik heel wat onderzoeken, scans en een hersenoperatie. Hieruit bleek later dat deze tumor kwaadaardig en uiterst zeldzaam is. Hij heeft de naam medulloblastoom, komt voor bij 5 op een miljoen mensen en geeft mij een overlevingskans van 50-70%. Ik moet het je niet zeggen, als jonge vrouw van 27 is dat niet de boodschap die je horen wilt. 

Maar vechten zal ik.

De grootste kans op genezing wordt gecreëerd  door een combinatie van intensieve bestraling, gevolgd door chemotherapie. Ik krijg de kans om te 'genieten' van een zeer specifieke bestralingsvorm, protontherapie. Echter staat dit geavanceerde toestel in Leuven en zal ik dus 6 weken lang, dagelijks, op en af moeten van Gent naar daar. Daarbijkomend zal de bestraling ervoor zorgen dat mijn haren uitvallen. Permanent of tijdelijk is nog niet geweten, maar wat we wel weten, is dat een ijskapje zoals bij chemotherapie nog niet geconstrueerd is voor bestraling.

Na deze 6 weken van misselijkheid en vermoeidheid volgt een zware en lange periode van chemo. Deze vieze medicatie zal niet enkel mijn tumor en mogelijkse uitzaaiingen wegnemen, maar ook mijn vruchtbaarheid. Fertiliteitskliniek, here I come!

Zoals jullie jullie nu wel kunnen voorstellen, blijven de ziekenhuiskosten, en de kosten die daarmee gepaard gaan, opstapelen. Ik zit met mijn handen in mijn haren (die ik gelukkig nu nog een weekje heb ;-)) en het bezorgt mij een pak stress.

Daarom wil ik jullie met een crowdfundingactie om hulp vragen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/07/2023 gestart
28732x bekeken

Actie georganiseerd door:

Cato Deschuytter

Cato Deschuytter

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/07/2023 gestart
28732x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog