Boeken en lespakket Keuteltje

Boeken en lespakket Keuteltje

Ophalen donaties om boeken en een lespakket te kunnen laten drukken die in het teken staat van het thema plagen en pesten.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Mijn verhaal: 

Toen ik jong was ben ik zelf altijd ontzettend gepest geweest. Dit kwam voornamelijk door mijn rode haar. Ik was anders dan anderen en hoorde er niet bij. Het pesten heeft ontzettend veel impact op mij gemaakt. Door het pesten heb ik zowel innerlijke littekens als ook uiterlijke littekens opgelopen. Ik moest ermee om leren gaan, maar dit was een moeizaam proces. Want hoe moet je van jezelf leren houden als je anderen je altijd de grond in trappen? Je gaat daadwerkelijk geloven dat je niet goed genoeg bent om in de maatschappij aanwezig te mogen zijn.

Zelfs toen ik uiteindelijk een manier ontdekte om er toch enigszins mee om te gaan, bleef ik hinder ervaren van de impact van het pesten. Mijn onzekerheid en angst om te falen, niet goed genoeg te zijn en meer. Er hoefde maar een bepaalde opmerking gemaakt te worden en ik voelde mezelf weer dat kleine meisje. Dat meisje dat steeds maar weer afgewezen werd om mee te doen in de maatschappij. Dat kleine meisje wat niet paste in de maatschappij.  

Metaforisch verhaal:

Ik schreef daar uiteindelijk een verhaal over, het werd een kinderverhaal, een metaforisch verhaal. Hierin zit een verborgen boodschap over pesten en anders zijn. Eigenlijk is het ergens mijn verhaal. Ik voelde mezelf altijd buitengesloten, nergens bij horen omdat ik mezelf anders voelde. Ik werd per slot van rekening gepest vanwege vooral mijn rode haar. Ik wilde vaak dan ook niets liever dan er gewoon bij horen! Maar hoe? Dit was echt een intense wens die ik had. Dit verhaal heb ik ondertussen dus reeds uitgeschreven in een tweetal verhalen. Ik wil het uitgeven als kinderboek in eigen beheer. Daarnaast is er bijpassend activiteitenboek ontwikkeld. 

Lespakket: 

Maar ik kan zoveel meer. Op dit moment ben ik tevens bezig met het ontwikkelen van een compleet lespakket rondom het thema plagen en pesten passend bij de boeken.  

Hoe mooi zou het zijn om kinderen al op jonge leeftijd meer te leren over plagen en pesten? En dit alles op een speelse en laagdrempelige wijze? Tot nog toe heb ik al schetsen kunnen maken voor een tweetal bordspellen en een kwartetspel. 

In beide verhalen zijn er 25 vragen opgenomen die gaan over plagen en pesten, zodat na het voorlezen het gesprek aan kan worden gegaan met de kinderen over plagen en pesten. De voorleesboeken worden hierdoor zoveel meer dan alleen een voorleesboek. Zeker in combinatie met de spellen die tot nog toe ontwikkeld zijn. 

Het ontwikkelen, drukken en uitgeven kost helaas nogal wat aan financiën. Vooral als je iets een bepaalde uitstraling wilt geven. Daarvoor heb ik hulp nodig, veel hulp. Daarom vraag ik deze hulp dan ook middels deze doneeractie. 

Waar wordt het geld aan uitgegeven: 

Vormgeving boeken: 500,- euro voor 50 exemplaren

Drukken boeken: 1000,- euro

Drukken activiteitenboek: 400,- euro voor 50 exemplaren

Vormgeving 3 spellen: 600,- euro

Onderzoek bruikbaarheid lespakket: 1000,- euro

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/01/2024 gestart
51x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jennifer Weerman

Jennifer Weerman

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/01/2024 gestart
51x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog