Asielhond Loeke werd geopereerd aan een maagtorsie door ondergewicht

Asielhond Loeke werd geopereerd aan een maagtorsie door ondergewicht

Loeke zijn operatie nam een zware hap uit onze financiële reserve. Hij moet nu nog 20kg aankomen voor hij naar een thuis kan.

 

Loe is pyrenese berghond van 7 jaar oud. Door het verlies van zijn teefje en het niet gewoon zijn om alleen te zijn, kelderde zijn eetlust. Zienderogen vermagerde hij. Het voormalige baasje van Loe is gescheiden en heeft intussen een lat-relatie. Helaas is de hond van de partner geen match met Loe. Het leven van het baasje van Loe stond quasi on-hold met zijn niet alleen kunnen zijn.

Toen het baasje op reis wilde met zijn nieuwe liefde, kwam Loe in eerste instantie (en voor het eerst in zijn leven) bij ons op pension. Hij had het daar heel moeilijk mee, al was hij niet alleen hier. Wederom weigerde hij te eten en met veel moeite kregen we hem ertoe een paar happen per dag te eten. Tegen het einde van zijn verblijf, was Loe aangepast en begon hij te eten. Zijn baasje haalde hem op, maar thuis was Loe wederom alleen. En wederom ging zijn eetlust erop achteruit… Het baasje bleef proberen om hem zo goed als mogelijk op te vangen, en heeft echt alles geprobeerd. Maar als je hond doodongelukkig is, je zelf een beetje vastloopt in je leven daardoor, en het dier op den duur bijna 20kg minder weegt, moet je ergens knopen doorhakken. Loe zijn baasje nam de juiste beslissing door hem naar hier te brengen en af te staan, met de bedoeling hem een nieuwe thuis te kunnen geven waar hij als hond niet de enige is. Door zijn intussen ondergewicht, kwam Loeke in de gevarenzone van de gezondheid terecht. Een uitgebreid bloedonderzoek bleek echter goede resulaten te hebben, dus het advies van de dierenarts was ; eerst aansterken, dan pas een nieuwe thuis. Zo gezegd, zo gedaan. Loeke kreeg kwaliteitsbrokken en vlees, aangevuld met volkoren pasta en groenten. Alles wat hem maar deed eten, een beetje per keer. 

Door het niet meer hebben van lichaamsvet, kwam zijn maag “los” te liggen in zijn buik. Loeke was daardoor vaak misselijk en slijmde dan alles onder. Na een kleine tien dagen bij ons, keerde zijn maag zich om. Een spoedoperatie, een grote rekening, en een paar spannende dagen verder zijn we eindelijk op goede weg! Loeke zijn maag werd vastgezet, en sedertdien eet hij pakken beter :) Hij heeft nog een lange weg en een lang verblijf bij ons te gaan, maar beetje bij beetje komt hij er wel!

Aangezien hij onder toezicht moet blijven en goed gemonitord moet worden de komende weken, leeft Loeke momenteel bij ons in huis.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/01/2024 gestart
504x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Pet's Clover - afd Dierenasiel

Pet's Clover - afd Dierenasiel

Opvang en herplaatsing van honden en katten

Actie georganiseerd door:

Kirsten Vanden Abeele

Kirsten Vanden Abeele

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/01/2024 gestart
504x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden