Aïdi Rescue

Aïdi Rescue
Firmus Fhal

Voor het behouden van het Aïdi hondenras, nadat ook op 9/09/23 een aardbeving plaatsvond nabij het Atlas-gebergte in Marokko

 

Lieve dierenvrienden,

Zoals jullie op het nieuws zullen gelezen of gezien hebben was Marokko en meer bepaald het Atlas-gebergte recentelijk zwaar onderhevig aan een aardbeving. Niet alleen mens maar ook dier werd hierbij getroffen.

Honden en katten worden in het algemeen vaak verwaarloosd in Marokko en aan hun lot overgelaten, een aantal initiatieven doen hun uiterste beste om deze dieren op te vangen, verzorgen en een thuis te vinden zelfs richting Europa. Met de aardbeving is de situatie zeer ernstig geworden en hebben deze organisaties meer dan ooit hulp nodig voor uitbreiding van de kennels, medicatie en voeding voor de dieren.

Zelf zijn we enige tijd in contact met 2 organisaties ter plaatse die we bezocht hebben en waar we een Aïdi geadopteerd hebben. Eén van die organisaties huurde een terrein, waar zij nu uitgezet zijn. De honden werden opgevangen in de eigen woning maar door de aardbeving is deze gedeeltelijk vernield.

Daarom proberen wij een actie op te zetten zodat er een terrein kan aangekocht worden. Een goede kost ongeveer 15000 euro en daarnaast willen we 5000 euro budget voorzien voor voeding, medicatie, inentingen, enz.

In Marokko leven de honden/katten op straat en worden verwaarloosd, mishandeld, gedood en uitgehongerd. Dit hebben wij met eigen ogen kunnen waarnemen toen we daar waren. Dit past niet in hun cultuur. 

De Aïdi is een ras waar weinig mee gekweekt wordt en die nog geen last heeft van genetisch gerelateerde aandoeningen. Qua karakter zijn ze actief, beschermend, slim en lief. Ze zijn wereldwijd echter niet meer zo tallrijk aanwezig.

Onze eigen middelen zijn beperkt, daarom reiken we uit naar andere dierenvrienden.

Ook adoptie zoals wijzelf gedaan hebben is mogelijk. Daarvoor kunt u steeds contact opnemen. Zo krijgen ze hier een betere thuis.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/09/2023 gestart
455x bekeken

Actie georganiseerd door:

Firmus Fhal

Firmus Fhal

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/09/2023 gestart
455x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog